100+ tarinaa unelmaduunista

Viime vuonna keräsimme satavuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi 100 tarinaa personal trainereista.

Nyt, Suomen täyttäessä 101 vuotta, on hyvä hetki jälleen muistella näitä upeita tarinoita, joita on muuten jo enemmän kuin 100! Huikeiden tarinoiden joukossa on henkilöitä, jotka ovat löytäneet unelma-ammatin muiden auttamisesta, onnistuneet tekemään täyskäännöksen omassa terveyskäyttäytymisessään, perustaneet oman kuntokeskuksen tai pt-studion, työskentelevät huippu-urheilun ja urheilijoiden parissa, ovat saaneet personal trainer osaamisesta lisää työkaluja omaan työhönsä sekä henkilöitä, joille personal training mahdollistaa merkityksellisen ja arvojen mukaisen työskentelyn.

Tarinoiden järjestys on satunnainen.


1/100: Mikko Paunonen

Isäni sanoi minulle ollessani nuori lukiolaispoika, että jos vain voit elämässäsi valita mitä teet työksesi, tee sellaista työtä, että aamulla herätessäsi olet onnellinen ja tunnet tekeväsi työtä, jota rakastat. Silloin et tee työtä vain rahan takia, vaan teet työtä intohimon kautta. Kuuntelin isääni. Olen saanut jo pian 17 vuoden ajan elää omaa unelmaani toimiessani henkilökohtaisena valmentajana, personal trainerina, mahdollistamassa ihmisille omien unelmiensa saavuttamisen. Vuosiin on mahtunut uskomattomia elämyksiä, taisteluita, vastamäkiä, onnistumisia, oppimista, hienoja kohtaamisia ja ennen kaikkea uskomattomia elämäntarinoita, joita olen saanut etuoikeutetusti kuulla ihmisten kanssa työskennellessäni. En vaihtaisi näistä pois päivääkään. Elän unelmaani.

- Mikko Paunonen, Lappeenranta
Trainer4You
Zenhance

2/100: Mikko Vesterinen

Personal training on antanut minulle ammattina paljon. Olen saanut toteuttaa mielestä työtä ja kannattavaa liiketoimintaa sen parissa jo viiden vuoden ajan. Työ sopii arvomaailmaani ja olen oppinut lukemattomia asioita liittyen terveyteen ja suorituskykyyn. Suurin oppi on kuitenkin terveyden tavoitteluun liittyvien monisyisten psyykkisten haasteiden parempi ymmärtäminen. Työssä parasta on jatkuva oppiminen ja tiedon jakaminen sekä fiilis, joka syntyy muiden auttamisesta.

- Mikko Vesterinen, Helsinki

3/100: Jerry Hietaniemi

Personal trainer -koulutus on tuonut vuosien varrella eteeni uskomattomia mahdollisuuksia ja haasteita hyvinvointialalla sekä tärkeitä verkostoja ja ystäviä. Verkostot ja uudenlaisten yhteistyömahdollisuuksien löytäminen ovat antaneet minulle mahdollisuuden perustaa lääkärikeskuksen, joka keskittyy tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyyn. Olen saanut työllistää itseni motivoivan ja tärkeän asian parissa, jolla on paljon merkitystä niin yhteiskunnalle kuin yksilön omalle hyvinvoinnille ja terveydelle.

- Jerry Hietaniemi, Jyväskylä
Lempi

4/100: Roosa Hannula

Personal training ammattina tarjoaa minulle mahdollisuuden elää arvojeni mukaista elämää kaikessa mielessä. Omalla työlläni voin auttaa ihmisiä voimaan aidosti paremmin ja nauttimaan enemmän siitä tärkeimmästä eli arjesta. Pystyn myös tarjoamaan töitä muille, jotka jakavat kanssani samat arvot. Lisäksi pystyn huolehtimaan myös omasta hyvinvoinnistani, sillä yrittäjänä pystyn itse suunnittelemaan omat aikatauluni. Ja mikä parasta, pystyn kaiken tämän lisäksi tekemään kannattavaa liiketoimintaa, joka osaltaan edesauttaa omien arvojeni mukaista elämää.

- Roosa Hannula, Turku
Studio one

5/100: Pentti Mikkonen

Jokaiselle lienee tärkeää löytää mielekästä sisältöä elämään työuran jälkeen. Oltuani eläkkeellä puolitoista vuotta, löysin oman sisältöni kouluttautumalla PT:ksi sekä hyvinvointi- ja terveysvalmentajaksi. Näiden koulutusten lisäksi voin hyödyntää myös tietoani yleisistä "kansansairauksista" ja niihin käytettävistä lääkkeistä toimittuani 24 vuotta lääketeollisuudessa. Huomasin myös, että kun pidämme itsemme kunnossa, niin lääkkeiden tarve vähenee. Liikunta on aina kuulunut olennaisena osana elämääni. Koulutuksen myötä olen ymmärtänyt syvemmin, kuinka keskeinen merkitys sillä on myös entisille nuorille, niin henkiseen kuin fyysisenkin vireyteen. Hyvä vireystila takaa myös selviytymisen arjen haasteista. Tätä ilosanomaa kerron mielelläni sekä luennoimalla että treenisaleilla. Juuri ilmestyneessä Entisten nuorten hyvinvointi-kirjassani käsittelen näitä teemoja syvällisemmin. Mottoni on: Paras perintö lapsille ja lapsenlapsille on pitää itsensä hyvässä kunnossa.

- Pentti Mikkonen, Espoo

6/100: Ketlin Tackman

Personal training muutti elämäni. Lyhyestä ja hieman liiankin pehmeästä naisesta tuli kunnon motivaatiolla ja kovalla työllä timmi mimmi. Koko prosessi laittoi miettimään oman elämäni menoa, josta johtuen yli 16 vuoden ura IT -alalla vaihtui personal trainerin vaativaan, itsenäiseen työhön. Nykyään minä olen se henkilö, joka pystyn tukemaan omia asiakkaitani voimaan paremmin. Palkitsevinta on nähdä se onnistumisen ilo heidän kasvoillaan ja huomata, kuinka positiivisesti yhteinen treeniaikamme on heihin vaikuttanut.

- Ketlin Tackman, Espoo
FitKit Training

7/100: Maria Kumlin

Personal training-työ on antanut vapauden työskennellä oman intohimon, asenteen ja aikataulujen mukaan. Työnkuva on laaja ja työpäivät hyvin erilaisia. Parasta työssäni on se, että saan oppia siinä joka päivä jotain uutta. Kehittyminen motivoi ja palkitsee tekijäänsä.

- Maria Kumlin, Kuopio
MamaFactory
SAWO

8/100: Joonas Hakala

Personal training on minulle enemmän kuin työ. Se on intohimo. Saan työskennellä rakastamani asian, liikunnan parissa. Personal trainerin työ on innostavaa, motivoivaa, tarjoaa sopivasti haasteita ja lukuisia mahtavia vuorovaikutustilanteita joka viikko. Se että tästä saa vielä toimeentulon, on mukava lisä.

- Joonas Hakala, Oulu
Liikuntakeskus Voitto

9/100: Mikael Witick

Kamppailulajien parissa ikäni viihtyneenä tuli samalla tutustuttua monenlaisiin harjoitusmetodeihin, mutta Personal trainer -koulutus oli se, joka viimein avasi juuri sen oikean oven harrastuksen ja työn yhdistämiselle. Personal trainer -koulutuksen ansiosta on eteeni tullut lukuisia uusia mielenkiintoisia tehtäviä ja mahdollisuuksia omalle työuralle, niin valmennustyöhön kamppailijoiden ja kuntoilijoiden pariin, kuin nykyiseen toimistotyöhön saman mahdollistamiseksi muille koulutuksen suorittajille. Valmennustyössä asiakkaiden henkilökohtaiset onnistumiset saavat toisinaan myös valmentajankin silmäkulman kostumaan onnesta. Ehdottomasti parasta on mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen työn kautta, jossa osaltani mahdollistan hyvinvoinnin ja unelmaduunin myös muille.

- Mikael Witick, Helsinki
Hipko Performance

10/100: Timo Haikarainen

Personal training on minulle mahdollisuuden auttaa tuhansia ihmisiä parempaan kuntoon. Tämän alan ammattilaiset auttavat ihmisiä luomaan tavoiksi sen arvokkaan tiedon ja ohjeet, joita liikuntaa ja ravitsemusta tutkivat ihmiset tuottavat, sillä se ei aina ole yksinkertaista. Tällä työllä on myös syvempi merkitys. Jos yksikin ihminen toimintamme ansiosta toteaa: "Kiitos, tämä valmennus pelasti minut, sain uuden suunnan terveystulevaisuudelleni", homma on tekemisen arvoista. Ja onneksi saamme alan toimijoina aikaan tällaista päivittäin.

- Timo Haikarainen, Jyväskylä
TH-Valmennus

11/100: Joosua Visuri

Personal training merkitsee minulle unelmaa. Saan toimia suurimman intohimoni, liikunnan parissa. Hyvää ystävääni lainatakseni: Paras työ on se, joka tekee itsesi lisäksi jonkun toisen onnelliseksi. Lause kuvaa työtä täydellisesti, sillä valmentajana tunnen itseni merkitykselliseksi ja nautin siitä, että voin omalla osaamisellani auttaa toisia ihmisiä.

Ala on opettanut minua valtavasti ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kehittyä. Olen tutustunut sen kautta upeisiin ihmisiin ja päässyt nauttimaan elämäni matkasta.

- Joosua Visuri, Helsinki
Personal trainer Joosua Visuri

12/100: Kristian Popov

Personal trainerin ammatissani parasta on se, että toimin yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi meillä on yksi yhteinen intohimo parantaa asiakkaiden elämänlaatua ja jopa eliniän ennustetta merkittävästi. Aika merkityksellistä työtä siis! Työt eivät tällä alalla tekemällä lopu, joten meitä tarvitaan kentälle vielä rutkasti lisää.

- Kristian Popov, Helsinki
Personal trainer Kristian Popov

13/100: Meri-Sisko Mäkinen

Personal training mahdollistaa elämäni unelmieni äärellä. Saan tehdä valmentajana työtä, jota rakastan, ihanien asiakkaiden ja kollegoiden ympäröimänä. Pääsen vaikuttamaan työni kautta kansanterveyteen ja saan ihmiset ylittämään itsensä ja saavuttamaan tavoitteensa. Parasta on nähdä työssä suuria onnistumisia sekä upeita muutostarinoita ja kulkea niissä rinnalla. Valmentajana toimiminen tuo elämääni rentoutta ja joustoa sekä luo minulle ympäristön, jossa voin tehdä päivittäin asioita, joita rakastan, jolloin voin elää arvojeni mukaista elämää.

- Meri-Sisko Mäkinen, Jyväskylä
Parempaa olo päivään JKL Oy

14/100: Sami Hurme

Personal training -tiimin johtajana saat ensimmäisen todellisen kosketuksen valmennustoimintaan, kun saat sen ensimmäisen asiakaspalautteen, jossa kerrotaan valmentajan muuttaneen asiakkaansa koko elämänlaadun aiempaa paremmaksi. Sen ensimmäisen kerrankin jälkeen jokainen vastaava palaute koskettaa sydäntä ja saa ihon kananlihalle. Silloin ymmärtää, miksi tätä työtä on niin mahtavaa tehdä. Mikään rahasumma ei korvaa tuota tunnetta.

- Sami Hurme, Lohja
Kunto kortilla

15/100: Onni Sallinen

Mahtava duuni: Voin tehdä PT hommia missä tahansa ja joustavat aikataulut sopivat opintojen kanssa täydellisesti yhteen.  Työn ehdottomia ykköspuolia on nähdä, kun asiakkaat saavuttavat tavoitteensa.

- Onni Sallinen, Espoo -
RCS Training

16/100: Hanna Nylén

Personal training toi minulle mahdollisuuden tehdä intohimostani, ihmisten auttamisesta, itselleni uuden ammatin ja oman yrityksen. Se tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia erikoistua ja kehittyä ammattilaisena. Erityisen palkitsevaa on nähdä päivittäin onnistumisen tunteita ja onnellisia, paremmin voivia ihmisiä!

- Hanna Nylén, Mikkeli
Kuntokeskus Ote

17/100: Ari-Pekka Lindberg

Minulla on unelma. Unelma, joka antaa itselleni syyn ja oikeutuksen toimia PT- alalla valmentajana sekä kouluttajana. Unelmani on hyvinvoiva yhteiskunta, jossa on hyvinvointia jakava ja turhaa sairautta ennaltaehkäisevä terveydenhuoltojärjestelmä, nykyistä sairaudenhoitojärjestelmää tukemassa. Ilman toimivaa ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ajaa pelkkä sairauksien hoitaminen yhteiskuntamme vääjäämättömästi konkurssiin. Jotta terveydenhuoltojärjestelmä olisi vaikuttava, on ihmisten elämänmuutosprosesseja kyettävä tukemaan riittävän paljon ja riittävän pitkään. Siksi PT-alan on oltava osa terveydenhuollon yhteistyöverkkoa, koska valmennus kiteytyy muutosprosessin tukemiseen ja ohjaamiseen, siellä missä todelliset tulokset tehdään - eli asiakkaan arjessa.

- Ari-Pekka Lindberg, Varkaus
Trainer4You
Anatomy Trains

18/100: Tommi Laine

Monipuolisesti 20 vuotta liikunnan ja huippu-urheilun parissa toimineena, personal trainer -koulutus on antanut minulle erittäin paljon tukea, niin yksilö- kuin ryhmävalmentamiseenkin. Päätyöni liikuntaneuvonnan näkökulmasta asiakaskunta on vuosi vuodelta haastavampaa ja tarve liikunnan liikunta- ja ravitsemusneuvontaan kasvaa koko ajan. Personal trainer -koulutusohjelmaa on mielestäni kehitetty huomioimaan nämä haasteellisemmatkin asiakkaat. Kilpaurheilun puolella henkilökohtainen valmennus on kehittynyt paljon viime vuosina, mutta tietyt lajit tulevat edelleen perässä. Tulevaisuudessa tarvitaankin entistä enemmän ammattitaitoisia fysiikkavalmentajia. Olen erittäin iloinen siitä, että olen saanut työllistää itseni liikunnan parissa ja toimia kouluttajana valmentajille sekä liikunta-alan opiskelijoille.

- Tommi Laine, Oulu

19/100: Maija Koskimäki

Personal training merkitsee minulle hyvinvointia ja terveyttä. Yrittäjänä ja valmentajana saan työskennellä itselleni merkityksellisten asioiden parissa, joista kiehtovinta on kestävyyslajien valmentajana toimiminen. Autan asiakkaita saavuttamaan huippukuntonsa, ylittämään itsensä ja saavuttamaan unelmansa. Personal trainerina toimiessa on mahdollisuus auttaa asiakkaita voimaan paremmin ja saavuttamaan pysyviä muutoksia. Todellinen unelmaduuni!

- Maija Koskimäki, Seinäjoki
Time2Move

20/100: Timo Räkköläinen

Olen itse käynyt personal trainer -koulutuksen ja koin koulutuksen erittäin hyödylliseksi. Laaja-alainen katsaus liikunnan valmentamiseen toi uusia näkökulmia ja kontakteja. Tällä hetkellä yrityksessäni työskentelee useampi personal trainer. Vaikka opetamme pääsääntöisesti eri kamppailu - ja itsepuolustuslajeja trainereiden kanssa, olemme tuoneet personal trainingin kautta uutta kulmaa niin ryhmätuntien vetämiseen kuin yksilövalmentamiseen.

- Timo Räkköläinen, Helsinki
Hipko

21/100: Vappu Pekkarinen

Personal training on antanut minulle mahdollisuuden tehdä työtä, jolla on tarkoitus, ja väylän kantaa korteni kekoon paremmin voivan Suomen puolesta. Parasta personal trainerin työssä on nähdä konkreettisia muutoksia asiakkaan elämäntavoissa ja terveydessä.

- Vappu Pekkarinen, Hämeenlinna
Vappu Ilona

22/100: Mikko Korhonen

PT:nä työskennellessä olen saanut aidosti kokea olevani avuksi ihmiselle. Usein keskiössä ovat fyysisten ominaisuuksien, kuten suorituskyvyn kehittäminen, mutta ei sovi unohtaa harjoittelun tuomaa itsetunnon ja pystyvyyden tunteen vahvistumista, mitä PT:n kanssa motivoiva ja oikeantasoinen harjoittelu monelle asiakkaalle tuottaa.

- Mikko Korhonen, Kajaani
Kuntokeskus Liikku

23/100: Eveliina Rauhansalo

Personal training on vaikuttavaa ja ihmisläheistä työtä. Koulutus on laajentanut työskentelymahdollisuuksiani ja tuonut monipuolisuutta työtehtäviini. Koen, että personal trainerina voin aidosti huomioida asiakkaani kokonaisvaltaisesti ja tuoda kuntoutukseen lisää syvyyttä sekä tuloksellisuutta. Toivon, että tulevaisuudessa personal trainereiden potentiaalia tullaan hyödyntämään näkyvämmin terveydenhuollossa. Onneksi voin omalta osaltani vaikuttaa tähän tulevia ammattilaisia kouluttamalla ja viemällä positiivista sanomaa terveydenhuollon kentälle.

- Eveliina Rauhansalo, Jyväskylä
Fysio Muurame

24/100: Anne Rautio

Tämä unelmaduuni on ihania asiakkaita, erilaisia päiviä, haasteita ja yhdessä onnistumista. Ihan parasta!

- Anne Rautio, Ylöjärvi
Personal trainer Anne Rautio

25/100: Mikko Linnola

Minulle personal training on antanut mahdollisuuden jakaa tärkeää tietoa ja osaamista ihmisen ravitsemuksesta - aihealueesta, joka niin usein herättää suuria tunteita ihmisissä. Ja vaikka tunnettakin tarvitaan, on tärkeää, että meillä on tutkittua tietoa mihin ensisijaisesti nojaamme. Ihmisen fysiologia, käyttäytyminen, genetiikka sekä meidän omat mikrobimmekin ovat kaikki valtavan kiinnostavia aiheita, joista tiede tarjoaa meille jatkuvasti uusia jännittäviä tuloksia ja olen kiitollinen, että saan toimia PT-kouluttajana ja jakaa tätä tietoa eteenpäin!

- Mikko Linnola, Tampere

26/100: Mikko Niiranen

Olen unelma-ammatissani, koska saan yrittäjänä itse olla vastuussa omasta tekemisestäni. Saliyrittäjänä sekä valmentajana saan käyttää luovuutta firman ja oman ammatillisen minän kehittämiseen, mikä tekee työstäni monipuolista ja erittäin antoisaa. Asiakkaiden onnistumiset, elämäntapamuutokset sekä oivallukset ja saavutukset ovat tietenkin parasta antia, mikä antaa itselle virtaa työhöni.

- Mikko Niiranen, Oulu
Voimala

27/100: Milla Saarela

Personal Training on avannut minulle kokonaiseen maailman unelmatyön, uusien ihmisten ja loistavien mahdollisuuksien parissa.

- Milla Saarela, Posio
Millafit

28/100: Janika Nieminen

Personal training on minulle työ, jota olen virallisesti tehnyt vasta vähän aikaa, mutta johon olen valmistautunut koko elämäni.  Tapahtumat, joita luon mahdollistavat työtä myös muille valmentajille ja on sanomattakin selvää, että asiakkaiden tulokset ja kiitokset ovat tässä työssä se motivoivin asia.

- Janika Nieminen, Helsinki
Personal trainer Janika Nieminen

29/100: Eveliina Naulo

Personal training mahdollistaa elämäni unelmieni äärellä. Saan tehdä valmentajana työtä, jota rakastan, ihanien asiakkaiden ja kollegoiden ympäröimänä. Pääsen vaikuttamaan työni kautta kansanterveyteen ja saan ihmiset ylittämään itsensä ja saavuttamaan tavoitteensa. Parasta on nähdä työssä suuria onnistumisia sekä upeita muutostarinoita ja kulkea niissä rinnalla. Valmentajana toimiminen tuo elämääni rentoutta ja joustoa sekä luo minulle ympäristön, jossa voin tehdä päivittäin asioita, joita rakastan, jolloin voin elää arvojeni mukaista elämää.

- Eveliina Naulo, Espoo
MY WAY ATHLETICS

30/100: Ride Sarpola

Ryhmäliikunnanohjaajana toimiessani personal trainer -koulutus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä koulutuksistani, jonka olen käynyt. Olen saanut sieltä runsaasti työkaluja motivoida ja innostaa asiakasta sekä rakentaa ohjaamani tunnit turvallisiksi ja tehokkaiksi. Personal trainer -koulutus pitäisi olla pakollinen joka ikiselle jumppa-ohjaajalle.

- Ride Sarpola, Oulu

31/100: Lasse Seppänen

Ihminen yleensä motivoituu, kun hän saa tietoa, jota hän janoaa. Silloin hän kokee sellaisia huippukokemuksia, joille antaa arvoa sekä saavuttaa itselle merkityksellisiä tavoitteita. Omalta osaltani olen saanut näitä kaikkia personal trainerina työskennellessäni. Koen, että olen saanut personal trainingiltä paljon ja samalla myös koen, että olen saanut antaa alalle, kuten ammattilaisille, asiakkaille sekä medioille paljon. Tämä vastavuoroisuus on mahdollistanut sen, että tästä työstä on kehittynyt merkityksellinen ja kutsumuksellinen osa arvojeni mukaista elämää. En vaihtaisi päivääkään pois.

- Lasse Seppänen, Oulu
Trainer4You
True Hearts

32/100: Simon Dannapfel

Personal training and coaching is an immensely rewarding profession and that has allowed me to help a variety of people and teams achieve their health and fitness goals. If you are ambitious, self-directed and like to work on your own terms to help other people, personal training is the perfect option. Through personal training I have been fortunate enough to build a satisfying career and collaborate with many other different talented professionals including at my current location, Stadi Fit Health Center in Helsinki.

- Simon Dannapfel, Helsinki
Stadi Fit Health Center

33/100: Sanni Nyberg

Koen tekeväni merkityksellistä työtä personal training -alalla monipuolisissa työtehtävissä toimiessani. Valmentajana saan olla osana asiakkaiden matkaa kohti heidän tavoitteitaan. Kouluttajana minulla on etuoikeus olla mukana kasvattamassa personal training -alaa entistä vahvemmaksi ja ammattimaisemmaksi. Ympäröivä kollegaverkosto tukee, inspiroi ja mahdollistaa oman ammatillisen kehittymisen ja kannustaa jatkuvaan opiskeluun niin itsemme, asiakkaidemme kuin koko alan kehittymisen puolesta.

- Sanni Nyberg, Joutsa

34/100: Tommi Jalomäki

Personal trainer: Ammatti, jossa asiakkaan onnistuminen on rahaakin arvokkaampi palkkio.

- Tommi Jalomäki, Helsinki
Personal trainer Tommi Jalomäki

35/100: Juha-Matti Aaltola

Personal training on antanut minulle mahdollisuuden auttaa monia ihmisiä parempaan kuntoon. Valmennus on avannut minulle täysin uuden verkoston. Tämän verkoston avulla olen pystynyt ympäröimään itseni ihmisillä, jotka vievät uraani sekä minua itseäni eteenpäin ja kohti unelmaani.

- Juha-Matti Aaltola, Pori
Shape On You

36/100: Sofia Vesa

En kuvitellutkaan personal traineriksi opiskellessani, kuinka hienoja kohtaamisia, ihmisiä, työtarjouksia ja fiiliksiä tämä ala voisi mukanaan tuoda. En oikeasti tiedä, mitä muuta tekisin, ellen työskentelisi tällä alalla. Personal training on mahdollistanut minulle valmennustyön aivan mahtavien asiakkaiden parissa, kouluttajan roolin, jossa pääsen jakamaan tietoja ja taitoja muillekin, projektinhallintatöitä, luentokeikkoja ja mahdollisuuden jatkokouluttautua sekä erikoistua. Se tunne, kun huomaan asiakkaani, opiskelijan tai vaikkapa yrityksen työntekijän innostumaan huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan on niin hienoa, että sitä tunnetta on vaikea kuvailla. Joka päivä olen kiitollinen siitä, että saan toimia tällä alalla ja kannan ylpeänä Personal trainerin -nimikettä rinnassani.

- Sofia Vesa, Oulu
Naistraining

37/100: Maaria Mäkitervo

Personal trainer -koulutus on avannut minulle ammatillisesti upeita mahdollisuuksia työskennellä hyvinvoinnin, niin henkilökohtaisesti kuin yhteiskunnallisestikin arvokkaan asian, edistämiseksi. Parasta työssä ovat ihmiset, joiden rinnalla saan sitä tehdä; asiakkaat, kollegat ja opiskelijat sekä upeana bonuksena vuosien varrella saadut samanhenkiset ystävät.

- Maaria Mäkitervo, Laukaa

38/100: Satu Vuorjoki

Personal trainerina olen saanut olla asiakkaiden tukena luomassa uskoa ja iloa matkalla kohti tavoitteiden toteutumista. Parasta on, kun on voinut auttaa. Olen kiitollinen tästä työstä joka päivä.

- Satu Vuorjoki, Helsinki
Personal trainer Satu Vuorjoki

39/100: Kirsi Vaulamo

Parasta Personal training- alalla on sen suuri vaikutus monen ihmisen elämään. Olen päässyt vaikuttamaan omien asiakkaideni parempaan terveyteen sekä elämänlaatuun sekä välillisesti vaikuttamaan tuhansien ihmisten elämään Trainer4Youlla kouluttamieni personal trainereiden sekä alihankkijoideni ja yhteistyökumppaneideni kautta. Olen tehnyt pitkän uran myynnin ja markkinoinnin parissa, mutta tämä on ehdottomasti paras ”tuote”, mitä olen ikinä päässyt myymään. Parempi, terveempi, onnellisempi elämä. Aika huikeaa, eikö?

- Kirsi Vaulamo, Helsinki
Kuntokoulu

40/100: Toni Sallila

Personal training on mahdollistanut minulle työn oman intohimon ja harrastuksen parissa! Voiko paljon enempää vaatia?

- Toni Sallila, Ylöjärvi
TS Fysiikka
Easyfit

41/100: Juha Karhu

Työni on mahdollisuus auttaa ihmisiä kohti parempaa - mitä kaikkea se kenelle onkaan. Aidot iloisuuden ilmeet asiakkaiden kasvoilla, kun huomaa kehittyneensä tai saavuttaneensa tavoitteen, ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka antavat myös itselle energiaa tätä työtä tehdessä. Lisäksi, kun ”harrastuksesta” on tullut täysipäiväinen ammatti, niin voiko parempaa toivoa? Ensi kesänä tulee 10 vuotta täyteen yrittäjänä. Ja kun ympärillä oleva verkosto kun koostuu samanhenkisistä, positiivisista ja osaavista kollegoista, niin kyllä kelpaa!

- Juha Karhu, Lappeenranta
SYKE Training Center

42/100: Janne Mustonen

Personal training on tarjonnut minulle todellisen unelmaduunin jo 18 vuoden ajan. Olen päässyt työni kautta valmentamaan, kouluttamaan ja sparraamaan tuhansia ihmisiä. En olisi työurani alkutaipaleella osannut kuvitellakaan miten mahtavaa, haastavaa ja palkitsevaa työtä pääsenkään tekemään puhumattakaan siitä verkostosta, jonka olen päässyt itselleni tätä kautta luomaan.

- Janne Mustonen, Espoo
Trainer4You

43/100: Mikko Alikoski

Personal training on antanut minulle jääkiekkouran jälkeen uuden intohimon kohteen elämään, jonka avulla voin auttaa muita voimaan paremmin ja kaiken lisäksi työllistää itseni.

- Mikko Alikoski, Oulu
Kuntokeskus Liikku

44/100: Eerik Jortikka

Olen työllistänyt itseni Personal trainingin kautta viimeiset 5 vuotta. Parasta työssäni on se, että pystyn auttamaan ympärilläni olevia valmentajia menestymään paremmin, jakamalla osaamistani heille, jota he voivat hyödyntää omassa valmennustyössään. Ala on vielä nuori ja mahdollisuudet ovat rajattomat!

- Eerik Jortikka, Espoo
Trainer4You

45/100: Toni Väyrynen

Entisen pahoinvoivan ja sairaan IT -alan yrittäjän saappaat vaihtuivat oman pohjakosketuksen kautta ihmisten auttamiseen ja yrittäjyyteen. Nyt oman valmennusyhtiön ja valmennuskeskuksen omistajana jeesaan muita ihmisiä, jotka ovat saaneet itsensä vuosien saatossa huonoon kuntoon. Olen myös onnistunut keräämään ympärilleni erittäin osaavan personal trainer –tiimin, jonka visiona on auttaa asiakkaitaan omien unelmiensa toteuttamisessa. Elän omaa unelmaani.

- Toni Väyrynen, Oulu
Voimala

46/100: Kati Sirkola

Reilu kymmenen vuotta sitten suurin haaveeni oli joku päivä olla personal trainer. Voin siis ihan aikuisen oikeasti sanoa, että mulla on unelmaduuni. Parhainta tässä työssä on ehdottomasti ihmiset ja heidän auttaminen.

- Kati Sirkola, Oulu
Voimala

47/100: Timo Aho

Kun omasta elämäntyylistä ja harrastuksesta saa tehtyä itselleen elinkeinon, on se unelmatilanne.

- Timo Aho, Oulu
Voimala

48/100: Pauliina Rantanen

Olen itse laihtunut 43 kg ja olen päässyt motivoimaan ja auttamaan nyt muita. Valamaan uskoa siihen, että kyllä tämä on mahdollista. Se on maailman paras tunne ikinä.

- Pauliina Rantanen, Tampere
Personal trainer Pauliina Rantanen

49/100: Riina Laaksonen

Personal trainerin ammatti on maailman palkitsevin! On etuoikeutettua saada olla mukana ja omalta osaltaan vaikuttaa ihmisiin ja heidän elämänmuutosprojekteihinsa sekä nähdä konkreettisesti, kuinka pienistä asioista lähtevät koko elämään vaikuttavat muutokset. Ja kun asiakas vielä lähtiessään oven raosta huutaa, että ”kiitos, oli mahtava treeni”, niin sillä jaksaa taas koko viikon!

- Riina Laaksonen, Helsinki
Hyvinvointistudio Lupaus

50/100: Sanna Paavola

Personal training on antanut minulle unelmaduunin: Saan auttaa ja olla läsnä erilaisten ihmisten elämässä. Olen kohdannut upeita ihmisiä ja liikuttavia tarinoita sekä ollut osana muutoksessa, jossa asiakas on ylittänyt itsensä ja saavuttanut tavoitteensa. Olen oppinut ymmärtäväisyyttä, armollisuutta ja kiitollisuutta. Olen uskaltanut laajentaa omaa yritystoimintaani ja toteuttaa haaveeni omasta kuntosalista. Saan oppia koko ajan uutta ja tarttua uusiin haasteisiin. Koen, että olen löytänyt sellaisen työn, jolla on merkitystä.

- Sanna Paavola, Liminka
Kuntokeskus Moway

51/100: Sami Sallinen

Tämä työ on täynnä toinen toistaan hienompia kokemuksia. On upea tunne, kun pystyt oikeasti auttamaan asiakasta muuttamaan elämäntapojaan pysyvästi parempaan suuntaan.

- Sami Sallinen, Kirkkonummii
RCS Training

52/100: Daniela Gustafsson-Sallinen

Tiimiimme kuuluu tällä hetkellä seitsemän valmentajaa, joista kolme on personal trainereita. Hyville valmentajille on kysyntää, sillä ala kehittyy kovaa vauhtia, eikä tekniikka pysty ikinä korvaamaan inhimillistä vuorovaikutusta ja henkilökohtaista valmennusta.

- Daniela Gustafsson-Sallinen, Kirkkonummi
RCS Training

53/100: Tanja Vehniäinen

Personal Training on tarjonnut minulle hyvän jatkumon oman urheilu-uran jälkeen jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja haastamiseen. Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen sekä innostaminen kokonaisvaltaisesti itsestä huolehtimiseen on palkitsevaa.

- Tanja Vehniäinen, Kuopio

54/100: Anni Laitinen

Personal training on tarjonnut minulle jo 6 vuotta työn, joka ei tunnu työltä. Töihin on tästä syystä aina mukava lähteä ja työpäivänä aika kulkee kuin siivillä. Ehdottomasti parasta on nähdä asiakkaiden kehittymistä, tavoitteissaan onnistumisia sekä saamiaan oivalluksia oman hyvinvoinnin kohentamisen saralla. Personal training sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, joten asiakaskunta on voi olla laaja sekä monipuolinen, mikä sekin on yksi suurin rikkaus tässä ammatissa.

- Anni Laitinen, Kangasniemi
AL-Fitness
Personal trainer Anni Laitinen

55/100: Outi Seppälä

Personal trainerina pääsen tekemään tärkeää työtä positiivisen asian eli ihmisten hyvinvoinnin edistämisen parissa. Koen, että teen merkityksellistä työtä paitsi yksilötasolla, myös kansantaloudellisesti. Missioni on saada tavalliset suomalaiset pitämään parempaa huolta itsestään liikunnan ja terveellisen ruokavalion avulla. Olen toiminut kokopäiväisenä PT -yrittäjänä jo 5 vuotta, josta omassa personal training -studiossa Oulussa 2,5 vuotta.

- Outi Seppälä, Oulu
Oulun personal trainer studio

56/100: Pihla Konttinen

Personal Trainerina parasta on, kun saa kulkea toisen ihmisen tukena, matkan kohti laadullisesti parempaa elämää.

- Pihla Konttinen, Jyväskylä

57/100: Annette Evokari

Ammattini personal training yrittäjänä on antanut minulle arvojeni mukaisen väylän auttaa ihmisiä parantamaan kokonaisvaltaisesti elämänlaatuaan niin yksilö- kuin pienryhmätasolla sekä mahdollisuuden vaikuttaa kansainvälisissä hyvinvoinnin tutkimus- ja kehityshankkeissa.

- Annette Evokari, Helsinki
Ann & Ann

58/100: Heidi Lumiaho

Pt-työ on antanut minulle mahdollisuuden opastaa kymmeniä ihmisiä terveellisemmän ja liikunnallisemman elämän pariin.

- Heidi Lumiaho, Siikalatva
Heidin hyvinvointipalvelut

59/100: Samppa Jaakola

Personal trainer- koulutus avasi henkilökohtaisesti silmäni erityisesti siitä, mistä on kysymys kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, hyvästä kunnon eri osa-alueissa ja niiden tietojen soveltamisessa käytäntöön. Jo ensimmäisen lähijaksoison aikana kävi ilmi, kuinka hyvin suuri määrä tietoa oli punottu yhteen, helposti omaksuttavaan muotoon. Minua miellytti myös se, ettei koulutuksessa luvattu mitään hokkuspokkus-juttuja, vaan perusteiden kautta syvennyimme mielenkiintoisiin valmennuksellisiin asioihin.

Toteutan edelleen työssäni tiettyjä asioita suoraan koulutuksesta saaduilla tiedoilla. Koenkin saaneeni personal trainerin ammatista varmuutta omaan työhöni, kouluttajista esikuvia ja loputtoman määrän hyödyllisiä työkaluja päivittäiseen valmennukseen. 

Omaan tilanteeseeni liittyen, en usko, että olisin näin hyvässä kunnossa, ilman koulutuksessa saatua ymmärrystä, kuinka itsestä pidetään huolta, kuntoa kohotetaan ja saavutetaan omia tavoitteita eri osa- alueilla vielä nuoruusvuosien jälkeen. Ja vähintään yhtä rikastuttavaa kuin edelliset asiat, oli verkostoitumisen mahdollisuus. Tapasin upeita ihmisiä, opiskelijoita, kouluttajia, joista moni on edelleen elämässäni osallisena. Mielestäni sekin kertoo koulutuksen positiivisesta ilmapiiristä tärkeiden asioiden ympärillä.

- Samppa Jaakola, Oulu

60/100: Harri Tapio

Vaikka liikuntatieteellinen antoi erinomaisen lajiosaamisen ja tieteellisen perustan, halusin täydentää osaamistani yksilön valmentamisesta personal trainer -opintojen avulla. Halusin saada lisää osaamista yksilön valmentamiseen, harjoittelun ohjelmointiin ja ravintovalmennukseen. Kaiken kaikkiaan PT -koulutus oli laadukas ja erinomainen kokonaisuus, joka antoi työkaluja niin opettajan kuin valmentajankin työhön. Kun liikunnanopettaminen muuttuu tulevaisuudessa enemmän yksilön aktivoimiseksi ja tukemiseksi, antaa personal trainer -koulutus siihen tarvittavat eväät.

- Harri Tapio, Oulu

61/100: Mikko Törmälehto

Personal training on antanut minulle mielenkiintoisen kokopäivätyön, jossa riittää koko ajan lisää haasteita. Personal training on antanut minulle myös työn, jossa saan olla tärkeiden asioiden kanssa tekemisissä ja jossa pystyn vaikuttamaan suoraan ihmisten hyvinvointiin sekä terveyteen. Sen avulla minulla on laaja ammattilaisten tukiverkosto ympärillä, joka tarkoittaa sitä, että oma tietotaitoni nousee koko ajan eli pystyn sitä kautta kehittymään jatkuvasti itsekin.

- Mikko Törmälehto, Oulu
Liikuntakeskus Voitto

62/100: Miitri Sinkko

Työskentelin useita vuosia akuuttihoidossa ja tapasin potilaita vain silloin, kun heillä oli hätä. Pystyin tarjoamaan hetkellisen avun ja auttamaan suurimman hädän yli, mutta en tiennyt miten potilaan tarina jatkui siitä hetkestä eteenpäin. Personal traineriksi kouluttautuminen on tarjonnut minulle mahdollisuuden auttaa asiakkaita täysin uudenlaisella tavalla. Minulla on aikaa tutustua asiakkaan tarinaan ja auttaa häntä kehittämään omaa tarinaansa haluamaansa suuntaan. Tätä työtä olen saanut tehdä yli 300 asiakkaan kanssa. Tänä päivänä autamme 17 valmentajan tiiminä kymmenellä paikkakunnalla tuhansia asiakkaita oman tarinansa kuljettamisessa kohti onnellisempaa suuntaa.

- Miitri Sinkko, Kuopio
Takomo Training

63/100: Maiju Wihlman

Personal training on ollut työtäni jo yli 12 vuotta ja parasta pt:n työssä on se, että saa auttaa asiakkaita voimaan hyvin ja saavuttamaan tavoitteensa. Tuloksiinsa tyytyväinen asiakas motivoi myös minua kehittymään lisää ja hankimaan lisäkoulutusta sekä tietotaitoa, jotta itsekin voisi kehittyä entistä paremmaksi ja auttaa asiakkaitani vieläkin tehokkaammin. Auttamalla asiakkaita mahdollisimman hyvin, kehitän siis samalla myös ammattitaitoani sekä liiketoimintaani.

- Maiju Wihlman, Pori
Piukat Paikat

64/100: Hanna Saario

Personal training on antanut minulle monipuolisen ja ihmisläheisen kutsumusammatin, jossa saan kehittää itseäni koko ajan. On elämyksellistä olla tukemassa asiakkaan muutosprosessia, tai tuulettaa yhdessä hyvää urheilusaavutusta, mutta kun voin tehdä itseni valmentajana tarpeettomammaksi, koen onnistuneeni erinomaisesti.

- Hanna Saario, Salo
Tmi Tsemppis

65/100: Visa Virén

Lähdin personal trainer -koulutukseen oman harrastuneisuuteni takia. Kertynyttä osaamista olen hyödyntänyt valmentamalla junnuja paikallisella salilla. On mahtavaa nähdä, miten into ja lihakset kasvavat kohisten.

- Visa Virén, Oulu

66/100: Heidi Jouttijärvi

Personal training on antanut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti toisten ihmisten toimintakykyyn ja hyvinvointiin. Tavoitteenani on tehdä jokaisen valmennuksen aikana asiat niin, että asiakkaani lähtee tapaamisestamme onnellisempana pois, kuin oli tullessaan.

- Heidi Jouttijärvi, Jyväskylä
Jousi Performance

67/100: Siiri Valkonen

Saan myötäelää mukana asiakkaiden onnistumisissa, se tunne on mitä mahtavin ja suurin palkinto tässä työssä!

- Siiri Valkonen, Kuopio
Personal trainer Siiri Valkonen

68/100: Sanna Männikkö

Opiskelin Trainer4You Personal traineriksi lukion jälkeen, miettiessäni vielä, mitä tulisin jatkossa tekemään työkseni. Koulutuksen oli tarkoitus olla vain "siirtymävaiheen" opinto, josta olisi hyötyä joka tapauksessa, vaikka päätyisin täysin toiselle alalle. Näiden vajaan kymmenen vuoden aikana en kuitenkaan keksinyt mitään antoisampaa ammattia, kuin työskentelyn yksilövalmentajana.

Ehdottomasti hienointa on ollut tutustua upeisiin asiakkaisiin ja liikuttua viikoittain heidän saavutuksistaan. Saavutuksista kaikki eivät ole mitattavissa fyysisillä mittareilla, mutta tavoitteen saavuttamisen kokeminen on vielä hienompaa, kun mittarina on tunne sekä onnenkyyneleet asiakkaan ja valmentajan silmäkulmissa. On ollut onni olla osana prosesseja, joiden aikana asiakkaista on kasvanut fyysisesti ja henkisesti vahvoja liikkujia.

- Sanna Männikko, Oulu
Personal trainer Sanna Männikkö

69/100: Sanni Hautakoski

Minulle Personal Training on antanut uuden elämän, uuden maailman. Olen itse ollut reippaasti ylipainoinen. Tein elämäntapamuutoksen tiputtamalla 35 kiloa, jonka seurauksena päätin irtisanoutua pitkäaikaisesta vakituisesta työsuhteesta ja kouluttauduin personal traineriksi sekä liikuntaneuvojaksi. Ennen kaikkea kuitenkin sain hyvän olon sekä terveellisemmän elämän. Valmentajana haluan saada tämän saman muutoksen elämänlaadussa valmennettavilleni. Minulle näin valmentajana personal training merkitsee ihmisten terveyden edistämistä sekä asiakkaan tarpeista ja elämäntilanteesta lähtevää harjoittelua.

- Sanni Hautakoski, Oulu
Personal trainer ja Easyfit Ritaharjun personal training vastaava Sanni Hautakoski

70/100: Anu Suotula

Personal training, valmentaminen on minulle kutsumusammatti. Rakastan työtäni ja asiakaskohtaamisia, uuden oppimista ja auttamista. Opin kehon ja mielen yhteyttä asiakkaiden myötä koko ajan lisää ja päivitän osaamistani mm. avoimen yliopiston opinnoilla. Elämä personal trainerina on taianomaista ja niin kiehtovaa!

- Anu Suotula, Oulu
Kunnostamo

71/100: Arto Pesola

Kansanterveyden edistämisessä ylivoimaisesti tehokkain keino on panostaa ennaltaehkäisyyn. Nykyiset toimenpiteet eivät kuitenkaan ole riittäviä esimerkiksi 2 -tyypin diabeteksen esiintyvyyden lisääntymisen pysäyttämiseen. Personal trainingilla on valtavat mahdollisuudet vaikuttaa kansanterveyteen. Elämäntapamuutos tarvitsee usein kädestä pitäen tekemistä, opettamista, kannustamista ja ihmisen elämäntilanteeseen sopivien menetelmien käyttämistä terveellisten elintapojen omaksumiseksi. Juuri näissä asioissa ollaan personal trainingin ytimessä.

- Arto Pesola, Jyväskylä
Fibion

72/100: Jussi-Pekka Kurtti

Valmennettavani onnistuminen, oli hän sitten ammattikiekkoilija tai   palomies, on minulle koko valmennuksen suola ja jatkuvasti kehittymään ja kouluttautumaan työntävä voima. Personal training on vienyt minut 12 vuoden valmennusurallani kuuteen eri maahan ja olen saanut todistaa sen aikana lukemattomia onnistumisen ja ilon purkauksia. Ei väliä onko kyseessä ollut asiakkaan juoksema uusi ennätys 60 metrin sprintissä tai hänen tavoitteisiinsa sopivan ravitsemuskokonaisuuden löytäminen yhdessä. Aina se vain vetää leveän hymyn sekä valmentajan, että valmennettavan huulille!

- Jussi-Pekka Kurtti, Helsinki
Strengtht Coach Jussi-Pekka Kurtti

73/100: Juha Koivuporras

Kiitin aluksi personal trainingiä siitä, että se tarjosi minulle liikunta-alan työtä. Sitten se tarjosi minulle valmennuksellisia ongelmia, joiden ratkomiseen rakastun yhä uudelleen. Personal trainingin ansiosta tutustun hyviin tyyppeihin ja opin jokaiselta jotakin uutta, joka päivä.

- Juha Koivuporras, Lohja
Kuntokeskus Aplico

74/100: Mikko Nummenmaa

Matkani personal trainerina alkoi noin 10 vuotta sitten ensimmäisestä yksilövalmennusasiakkaasta ja tänä päivänä vastaan EasyFit- ja LadyLine-ketjujen personal training -liiketoiminnasta. Tiimeihimme kuuluu yli 100 taitavaa ja asiakaslähtöistä personal traineria, jotka vaikuttavat positiivisella tavalla tuhansien ihmisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Aloita pienestä, mutta muista unelmoida isosti!

- Mikko Nummenmaa, Helsinki
Ab LL International Oy

75/100: Eeva-Maija Kara

Personal training on tarjonnut minulle työn, jossa pääsen tukemaan ihmisiä kohti tavoitteitaan, iloitsemaan asiakkaiden onnistumisista sekä kehittämään itseäni. Lisäksi on ollut mahtava päästä osaksi myös tulevien personal trainereiden matkaa Trainer4You:n kouluttajatyössä.

- Eeva-Maija Kara, Jyväskylä
Lempi

76/100: Henna Linné

Sinä teet tärkeää työtä”. Kyseinen lausahdus kantautuu korviini aika-ajoin. Tuntuu mukavalta, että personal trainerin ammattia ja työpanostamme arvostetaan. On todella hienoa toimia tärkeiden asioiden parissa ja huomata liikuttamisen kokonaisvaltaiset vaikutukset ihmisiin. Ilman personal trainerin ammattia minulta olisi jäänyt kokematta lukuisat ilon kyyneleet, onnistumisen parahdukset ja riemun kiljahdukset. Ja mikä parasta, personal trainerina työskennellessäni olen tavannut lukuisan joukon huipputyyppejä, jotka ovat tuoneet paljon iloa ja valoa elämääni!

- Henna Linné, Oulu
Personal trainer Henna Linné

77/100: Titta Hamdi

Personal training on antanut minulle päätoimisen työn jo vuosien ajan personal trainerina, team leaderinä ja pienryhmäohjaajana. Se on antanut minulle mahdollisuuden heittäytyä täysillä mukaan liikunta- ja hyvinvointialalle ja mikä parasta, olen saanut valmentajana tutustua huipputyyppeihin. Olen juuri saamassa päätökseen Voimavalmentaja -koulutuksen, joten kehitys jatkuu edelleen.

- Titta Hamdi, Jyväskylä
Kuntomaailma

78/100: Minna Ihanus

Henkilökohtaisena valmentajana saan olla mukana mahdollistamassa asiakkaideni tavoitteiden toteutumista.  Moni arvottaa tavoitteiden saavuttamisen todella tärkeäksi. Itse näen nimenomaan matkan antavan paljon enemmän eväitä pysyvään elämäntapamuutokseen. Tehtävänäni onkin toimia ns. apukuskina kertoen erilaisista vaihtoehdoista matkan aikana, lisäten asiakkaani tietoisuutta valintojensa vaikutuksista. Asiakkaani tehtävä on puolestaan olla omien arvojensa mukaisen elämän kuljettajana ja myös pystyä nauttimaan tuosta matkasta. Yhdessä teemme sen mahdolliseksi!

- Minna Ihanus, Keminmaa
Ihanasti Training

79/100: Hanna Karhu-Riikonen

Personal trainerina ja fysioterapeuttina toimiminen merkitsee minulle kutsumusta: Liikunnan ja ihmisten parissa toimimista. Minusta on oleellista, että nykyisessä suorittamista ihannoivassa yhteiskunnassa ihmiset muistavat ajatella myös itseään; sitä, että on ok ottaa aikaa hoitaakseen omaa terveyttään. Heille on myös tärkeää, että ammattilainen on sekä treenin tukena, että myös kuuntelemassa. Joskus on hyvä pysähtyä ja olla vain hetkessä. Liikunnan ei tarvitse olla suorittamista, siitä saa myös nauttia.

- Hanna Karhu-Riikonen, Oulu
CMS Beauty Center Oulu

80/100: Andy Henricson

Personal Training merkitsee minulle unelmatyössä toimimista, muiden auttamista sekä ohjaamista. Minulle on sydämen asia auttaa muita voimaan hyvin. Ei ole hienompaa tunnetta, kun se, että asiakas pääsee eroon kivuista tai saavuttaa oman unelmansa. Samalla työ on mahdollistanut minulle jatkuvan kouluttautumisen, vapauden päättää omista työajoista sekä tehdä työtä kuten itse parhaaksi näen. Personal training on minulle todellista unelmaduunia!

- Andy Henricson, Helsinki
Trainer4Life

81/100: Kaisa Wallinheimo

”Personal training merkitsee minulle opetustyön tavoin ensisijaisesti ihmisen kohtaamista ja kuuntelua. Urheilussa opittu matkan kulkeminen on päämärän lisäksi tärkeää. Vielä tärkeämpää on lähteä liikkeelle siitä kohtaa, missä kulloinkin on. Urheilu ja opettajuus ovat konkretisoineet sen, että valmennuksen ja ohjauksen tulee mahdollisuuksien mukaan olla voimavaralähtöistä, motivoivaa ja riittävän yksilöllistä.

Opettajana olen nähnyt selkeästi, mitä nuorten hyvinvoinnille on tapahtunut reilun 20 vuoden aikana. Sama ilmiö on tullut vastaan urheilijoiden ja kuntoilijoiden valmennuksessa. Nykyään kehonhuolto pitää tehdä, kun se aiemmin tuli monipuolisen arkiliikkumisen kautta. Kiire, päivittäinen psyykkinen kuorma ja lisääntynyt istuminen näkyvät uupumuksena ja uudenlaisina tuki- ja liikuntaelinongelmina. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ajatus ja sen kokonaisuuden ymmärtäminen ovat nyt ja tulevaisuudessa entistä tärkeämpiä.

Hyvinvointi on paljolti tekemisen ja levon vuoropuhelua Oman kehon kuuntelu on monille entistä vaikeampaa, johon personal training antaa työkaluja. Vuodet valmentajana on vahvistanut haluni yhdistää terveys ja hyvinvointi, jakaa hyvinvoinnin ilosanomaa ja saada liikennevaloissa mitattuna oranssit ja oranssiin luisuvat ihmiset ottamaan koppia omasta hyvinvoinnistaan. Hyvinvointi kuuluu meille kaikille.

- Kaisa Wallinheimo, Jyväskylä
Lewell

82/100: Tii Alasimi

Personal trainingissa kaikkein parhainta on työn merkityksellisyys. Samalla, kun ansaitsen toimeentuloni auttaen eri-ikäisiä ihmisiä, saan työskennellä innostavien kollegoiden lämminhenkisessä työyhteisössä. Tässä duunissa en ole yksin, vaan yhdessä.

- Tii Alasimi, Oulu
Personal trainer Tii Alasimi

83/100: Sakari Kiljander

Kolme vuotta sitten aloitin oman taipaleeni PT-kentällä, kun valmistuin Trainer4You:lta. Ennakkoluulottomasti aloin tarjota omaa osaamistani kuntokeskuksille ja sain näytönpaikan kuntosaliohjaajana oululaiselta kuntosalilta. Nyt satoja valmennuksia ja kokemuksia rikkaampana omistan oman kuntokeskuksen ja saan päivittäin opastaa ja valmentaa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneita asiakkaita. Mikä parasta, teen oman näköistäni ja merkityksellistä työtä.

- Sakari Kiljander, Oulu
Fit Eden

84/100: Miikka Vuorinen

Onhan se hienoa, kun asiakkaat saavuttavat ihannepainonsa, saavat kuntoaan paremmaksi ja kipuja ja särkyjä pois. Silti upein fiilis itselle tulee siitä, kun asiakkaiden terveystilanne paranee ja he saavat jättää pitkäaikaisia lääkityksiä sen myötä pois. Parasta on myös samalla se, ettei tätä koe työksi. Joka aamu on hienoa herätä ja tavata asiakkaita. Unelmatyö!

- Miikka Vuorinen, Lohja
Kuntokeskus Aplico

85/100: Christian Söderholm

Personal trainer on ammatti, jota ei mielestäni voi tehdä vaan työnä. Tätä työtä täytyy myös rakastaa! Itselleni tämä on unelma-ammatti, koska pystyn auttamaan ihmisiä saavuttamaan heidän unelmiaan. Parasta tässä ammatissa on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja sen näkeminen, kuinka heidän elämänlaatunsa paranee, kun kehosta ja mielestä huolehditaan kokonaisvaltaisesti.

- Christian Söderholm Lohja
Kuntokeskus Aplico

86/100: Johanna Österberg

Olen työskennellyt liikunta-alalla vuodesta 2003.  Näiden vuosien aikana olen kartuttanut näkemystäni eri-ikäisten kohderyhmien parissa, aina kuntouttavaan toimintaan saakka. Valmennuksessani pyrin näkemään ihmisen kokonaisuutena ja opettamaan hänelle uutta omasta itsestään. Erityisen arvokkaana pidän hetkiä, jolloin asiakas oppii ja oivaltaa itsestään uusia tai kadoksissa olleita puolia tai ominaisuuksia. Yleensä siinä sivussa tapahtuu muutosta myös ulkoisessa olemuksessa ja yleisessä hyvinvoinnissa ja terveydentilassa.

- Johanna Österberg, Lohja
Kuntokeskus Aplico

87/100: Manu Tuppurainen

Kouluttautuminen personal traineriksi on antanut minulle kokonaan uuden ammatin. Aiemmin kuvittelin, että olisin tehnyt koko loppuelämäni töitä mediassa, mutta löytyikin jotain sellaista, mikä vei voiton siitäkin alasta. Koska olen myös ammattitoimittaja, liikunta-ala on antanut minulle myös uusia näkökulmia tehdä työtä freelance -toimittajana. Olen kirjoittanut juttuja, hienoja tarinoita triathlonista, juoksusta, jopa 73-vuotiaasta naisesta, joka harrastaa painonnostoa! Nämä kaikki kymmenet aiheet ovat tulleet minulle vain sen vuoksi, että olen saanut työskennellä liikunta-alalla ja tavannut mielenkiintoisia ihmisiä.

Liikunnasta on tullut minulle sydämen asia. Olen oppinut tuntemaan runsaan joukon muita liikunta-alan ammattilaisia, joiden kanssa samanhenkisyys ja samojen asioiden puolesta puhuminen luo koko ajan uusia ajatuksia ja ideoita, jopa uutta liiketoimintaa. Eikä tätä työtä tekisi ilman inspiroivia asiakkaita. Parasta tässä työssä on kuitenkin se, että saa valmentaa ja nähdä asiakkaissa onnistumisia.

- Manu Tuppurainen, Helsinki
Coach4Me

88/100: Taina Arjanmaa

Personal training on minulle ollut kuin laillinen huume. On suorastaan koukuttavaa havaita, miten asiakkaat kehittyvät, saavuttavat haluamiansa tuloksia ja parantavat elämänlaatuaan. Päihtymisen tunne tulee siitä kutkuttavasta onnen tunteesta, johon pääsee kerta toisen jälkeen mukaan. Harvoin maailmassa pääsee niin lähelle toista ihmistä sekä fyysisesti että henkisesti. Vaikka jokainen tekee tuloksensa itse, niin innoituksen lähteenä on aika hauskaa olla.

Yksi juttu mikä hommassa on ollut hienoa, on positiivisen ajattelun opettaminen muille. Usein valmennukseen tulevan asiakkaan itsetunto on matalalla, on epäonnistuttu useita kertoja ja syytetään siitä itseä. Kuitenkin onnistuminen syntyy teoista ja päättämisestä. Yksi hyvä päätös on arvostaa itsensä ja hyvinvointinsa niin korkealle että palkkaa PT:n. Siitä on hyvä jatkaa itsensä arvostamista myös sisäisen puheen muodossa. Tämän ajatusketjun opettaminen ja itsensä arvostamiseen kannustaminen on tärkein hommani personal trainerina.

- Taina Arjanmaa, Tampere
MoveMe

89/100: Piia Kotikumpu

Oman urheilu-urani aikana, josta parhaimpina saavutuksena 8xnaisten jääkiekon SM-kulta Espoon Bluesin riveissä sekä 2x naisten jääkiekkomaajoukkueen kanssa saavutettu MM-pronssimitali, kouluttauduin ensin liikuntaneuvojaksi ja myöhemmin personal traineriksi. Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti mieheni kanssa omistamassamme liikunta- ja hyvinvointialan yrityksessä. Parasta työssäni on, kun asiakkaat saavat konkreettisen avun esimerkiksi polvi- tai selkäongelmiin ja tätä kautta koko elämänlaatu paranee.

- Piia Kotikumpu, Oulu
Valmennus ja Hyvinvointi Kotikumpu Oy

90/100: Jari Siirtola

Olen toiminut nyt vajaan kahden vuoden ajan hyvinvointialalla. Työtaustani koostuu pääosin henkilöstöjohdon tehtävistä. Aloitin keväällä 2017 koulutusputken Trainer4Youn kanssa. Kehittävän harjoittelun perusteet ja kuntosalivalmentajan koulutukset valmistelivat hyvin pohjaa itse PT-koulutukseen.

Personal trainer -koulutus on tarjonnut erinomaisen kokonaisuuden hyvinvoinnin eri osa-alueilta. Koulutussisältö tukee hyvin Palaudutehokkaasti -palvelun toimintafilosofiaa ja olen saanut paljon teoreettista tukea asiakastyöhön. PT-koulutuksen myötä voin kehittää palvelusisältöämme yhdessä valmentajiemme kanssa. Lisäksi olen muuttanut omaa harjoitusrytmiä aerobiseen ja voimaharjoitteluun liittyen.

- Jari Siirtola, Oulu
Palaudutehokkaasti.fi

91/100: Arto Roukala

Pohtiessani sitä, mille alalle haluaisin työllistyä, käänsin asian niin päin, että mietin voisiko jotain sellaista, jota teen vapaa-aikanani ja suurella intohimolla muuttaa työksi. Kun lehdissä alkoi ilmestyä ensimmäisiä mainoksia personal trainer –koulutuksista, asia kolahti välittömästi laajempaan tajuntaani. Oma noin 20 vuoden kokemus saliharjoittelusta ja monesta muusta lajista olivat hyvä pohja lähteä kouluttautumaan alalle.

Personal trainerina olen saanut olla mukana yli 400 kuntoilijan ja yli sadan kilpaurheilijan matkalla heidän tavoitteisiin. En ole koskaan pyrkinyt rikastumaan rahallisesti työllä, vaan intohimo on asia mikä minua alalla ajaa eteenpäin. Treenautettavien ja samalla myös itseni kehittäminen on päämäärä ja tulokset ovat isoin palkinto, mitä työstä saa. Personal training on antanut minulle valtavasti: Oman fyysisen ja henkisen hyvinvointini lisäksi saan toteuttaa intohimojani yhdistelemällä tieto-taitoa ja luovuuttani. Olen kiitollinen tilanteestani itselleni ja jokaiselle joka on ollut matkalla mukana. Tekemällä työtä mitä rakastat, sinun ei tarvitse tehdä päivääkään töitä.

- Arto Roukala, Oulu
Personal trainer / Fysiikkavalmentaja Arto Roukala

92/100: Anna Saivosalmi

Kun opiskelin Trainer4You:lla personal traineriksi opettajan työn ohella vuonna 2014, en voinut aavistaa, mihin se minut vielä vie. Odotan aina yhtä innokkaana joka viikkoisia kohtaamisia ulkotreeniryhmieni naisten kanssa. Työ, joka ei tunnu työltä, on antanut minulle valtavasti: Uusia ystäviä ja mahdollisuuden liikuttaa ilolla, haastaen ja säännöllisesti. Pienryhmien valmennus on minun juttuni! Keventäjien painonhallintapalvelun päävalmentajana olen saanut kehittää ja suunnitella täysin uuden netissä toimivan kotitreenivideopalvelun, Keventäjien kotitreenin, joka lanseerataan loppuvuodesta 2017. Treenivideoiden ja palvelun sisällön suunnittelu ja toteutus on ollut todella antoisa kokemus. Kauneus & Terveys – lehden hyvinvointiaiheisen blogini kautta saan toteuttaa itseäni ja kirjoittaa minulle tärkeistä aiheista. Instagramissa @ansaivo jaan treenivinkkejä- ja videoita sekä hyvää mieltä 18 000:lle seuraajalleni. Esikoiskirjani Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia (Tammi) julkaistaan tammikuussa.

- Anna Saivosalmi, Turku
Personal trainer Anna Saivosalmi
Keventäjät

93/100: Sirpa Määttänen

Personal trainingissa edetään asiakkaan kanssa pienin askelin tavoitteita kohti, itseään haastaen, asiakkaan asettamia reunaehtoja kunnioittaen, ilon ja positiivisuuden kautta toimien, huomaamatta esteitä ylittäen ja isoja asioita saavuttaen. Yhdessä valmentajan kanssa haasteet ovat helpompia, turvallisempia ja paljon mielekkäämpiä kohdata samalla luoden uskoa ja rohkeutta tehdä sen seuraavan kerran yksinkin. Nämä itsensä ylittämiset ovat parasta palautetta niin valmennettavalle itselleen kuin personal trainerillekin.

Minulle personal training on ihmisen kohtaamista, tsemppaamista ja itsetuntemuksen ja -varmuuden lisäämistä niin, että liikunnasta tulee luonnollinen osa elämää, lepoa on riittävästi ja ruokavalinnat tukevat vireämpää arkea sekä parempaa hyvinvointia. Pienryhmävalmennukset ovat otollisin maaperä viedä tätä ilosanomaa eteenpäin.

- Sirpa Määttänen, Rovaniemi

94/100: Antti Rossi

Personal trainerin työ on antanut itselleni kokonaan uuden suunnan elämälleni. Saan tehdä työtä, jolla on tarkoitus ja jota rakastan tehdä. Parasta työssäni on nähdä, kun ihmiset onnistuvat ja oppivat muuttamaan elämäntapojaan pitkänkin ajan takaa. Voin sanoa, että en vaihtaisi työssäni yhtään päivää toiseksi.

- Antti Rossi, Helsinki

95/100: Kira Koskela

Pienestä pitäen olen ollut aktiviinen liikunnan harrastaja. Oma laji kuitenkin löytyi melko nopeasti uinnin parista. Tulokset olisivat olleet varmasti vieläkin parempia, jos olisin silloin ymmärtänyt laadukkaan syömisen ja palautumisen merkityksen.

Opiskelut aloitin Pajulahdessa vuonna 2009 ja valmistuin liikuntaneuvojaksi vuonna 2011. Opiskelujeni jälkeen päätin lisäkouluttautua Trainer4You:n Personal trainer-, Hyvinvointivalmentaja- ja Ravintovalmentaja -kolutuksissa. Koulutuksissa oli aivan mahtavat kouluttajat ja meillä oli myös hyvä porukka. Sain koulutuksesta lisäbuustin lähteä kehittämään itseäni ulkomaille. Toiminkin 6 kuukauden ajan musliminaisten jääkiekkojoukkueen personal trainerina ja ravintovalmentajana. Kaikki joukkueen naiset olivat todella mukavia ja ottivat minut hyvin vastaan. Teimme erilaisia kuntopiirejä, pelasimme pallopelejä ja teimme ketteryysharjoitteita.Tein myös jokaiselle pelaajalle oman ravitsemusohjelman ja pidin koko joukkueelle ravintoon sekä urheiluun liittyen luentoja. Tarttukaa tekin rohkeasti härkää sarvista ja liitäkää kohti unelmianne!

- Kira Koskela, Hyvinkää

96/100: Rami Rimpinen

Valmennan ihmisiä laajalla skaalalla esimerkiksi voiman ja lihasmassan kehittämisestä kehonpainoharjoitteluun tai painonpudotukseen. Kiinnostuksen kohteeni on erityisesti voimaharjoittelun valmentaminen. Pedagogisen taustani vuoksi omaan monipuoliset opettajan taidot. Olen personal trainer, koska tykkään työskennellä ihmisten ja liikunnan parissa, auttaa ja innostaa. Saan energiaa siitä, kun asiakas innostuu uusista asioista.

- Rami Rimpinen, Lohja
Kuntokeskus Aplico

97/100: Mila Cinar

Väsyneenä ulkoiseen olemukseeni sekä huonoon kuntooni huomasin, kuinka voin pienillä valinnoilla rakentaa uutta minääni eloisampaa, positiivisempaa ja vahvempaan suuntaan. Saatuani itseni kuntoon, halusin alkaa opiskelemaan hyvinvointialaa ja päästä tukemaan myös muita ihmisiä sillä tiellä. Uskonkin keskitiellä kulkemiseen, jossa ei ole ehdottomuuksia, pakkoa mihinkään eikä varsinkaan mitään kitukuureja.

Olen saanut tutustua ja tehdä töitä erilaisten, upeiden asiakkaiden kanssa, joita olen auttanut oivaltamaan itse sen, kuinka elää hyvää energistä ja terveellistä elämää. Tämän ajan ihmiset ovat usein niin kuormittuneita jo valmiiksi, ettei ole fiksua latoa stressiä hyvinvoinnin nimissä lisää aikaisemman stressikuorman päälle. Toki säännöllinen syöminen, riittävä uni ja kuntoilu tuntuvat välillä tylsiltä rutiineilta, mutta niiden noudattaminen palkitsee varmasti. Eläessämme yltäkylläisessä maailmassa, jossa kaikki on helposti saatavilla, on tärkeää tehdä valintoja, jotka edistävät terveyttä.

- Mila Cinar, Kouvola
Personal trainer Mila Cinar

98/100: Janica Alasimonen

Personal training on tarjonnut minulle unelmaduunin ravintovalmentamisen parissa. Alati kasvava pt-opiskelijoiden määrä on mahdollistanut sen, että olen päässyt omien valmennettavien lisäksi kouluttamaan lukuisia personal trainer -opiskeljoita koulutusputken ravitsemuslähijaksolla sekä jo valmiita personal trainereita, jotka jatkokouluttautuvat ravintovalmentajiksi. Ala on tarjonnut minulle mahdollisuuden viedä ravitsemuksen ilosanomaa eteenpäin niin opiskelijoille kuin asiakkaillenikin, tuoden tolkkua välillä melko kiivaaseenkiin ravitsemuskeskusteluun. Ravitsemus ei ole rakettitiedettä ja niin vaikeaselkoinen kokonaisuus, kuin media antaa toisinaan ymmärtää.

- Janica Alasimonen, Oulu
Hyvän olon kellari

99/100: Samu Lescelius

Vuosikymmenien varrella olen valmentanut hyvin erilaisia asiakkaita. Ehkä parhaiten mieleen on jäänyt SM-tason salibandyn pelaaja, jonka fysiikkavalmentajana toimin. Se minkä takia hän jäi mieleeni, olivat vuodessa saavutetut, kaikki odotukset ylittäneet tulokset. Toisaalta kokemus avasi silmäni myös siitä, millä tasolla lihaskuntoharjoittelu edelleen on, jopa kansallisella huipputasolla.

Näen asian positiivisena ennen kaikkea siksi, että potentiaali eri lajien parissa personal trainereiden osaamisen hyödyntämiseen on ihan huikea. Tilanne olisi vieläpä kaikkien etu; nuorille urheilijoille lisää osaamista valmennukseen, valmentajille lisää aikaa keskittyä itse lajiin ja personal trainereille lisää töitä.

- Samu Lescelius, Hauho
Iloranta Hauho

100/100: Nana Rautiainen

Itselläni on ollut suuri kunnia olla mukana toteuttamassa useiden erilaisten valmennettavien kanssa matkaa kohti erilaisia tavoitteita vuodesta 2003 saakka. Työn mielekkyys on säilynyt kaikki nämä vuodet ja itse koenkin ammentavani voimaa ja energiaa asiakkaistani. PT:n työssä parasta ovat pitkät asiakassuhteet, jotka mahdollistavat asiakkaisiin tutustumisen melko perusteellisesti. Se, että tuntee asiakkaan sekä hänen tavoitteet, vahvuudet, heikkoudet ja kulloisenkin elämäntilanteen, antaa avaimet tuloksekkaaseen ja pitkäkestoiseen valmennussuhteeseen.

Erilaisten ihmisten kanssa työskentely ja se, että esim. erilaisilla elämäntapamuutoksilla voi olla apuna parantamassa toisen elämänlaatua tai, että tulokset tavoitteellisessa harjoittelussa kehittyvät ja tuottavat onnistumisen iloa ja riemua asiakkaassa, ovat parasta palautetta PT:n työssä. Personal training työ ei ole pelkästään työ, vaan ennemminkin elämäntapa!

- Nana Rautiainen, Jyväskylä
Kuntokeskus Positive

101: Oona Tolppanen

Urheilu on lapsesta asti ollut minulle erittäin tärkeää ja vienyt suurimman osan ajastani. Olen aina halunnut tehdä työtä, joka ei tunnu vain työltä, vaan menen joka päivä hyvällä fiiliksellä töihin, koska tiedän tekeväni juuri sitä, mistä eniten nautin.

Personal trainer- sekä liikunnanohjaajan työ on antanut minulle rikkauden työskennellä erilaisten ihmisten kanssa sekä antanut minulle mahdollisuuden auttaa asiakkaitani löytämään onnellisuuden hyvinvoinnin kautta.

- Oona Tolppanen, Espoo

102: Janne Särmäkari

Nautin kyvystäni auttaa ihmisiä muuttumaan niin henkisesti kuin fyysisesti. Valmentaminen on vain niin siistiä. Minulle personal training on antanut ammatin, josta nautin 110 %:sesti, mutta myös elämäntavan sekä merkityksellisyyden fiiliksen, kun pystyn vaikuttamaan asiakkaideni elämänlaatuun, tehden siitä iloisempaa ja kaikin puolin parempaa. Se tunne, kun osaat asiat niin hyvin, että saat motivoitua, autettua asiakkaita muuttamaan elintapojaan haluamaansa suuntaan ja lopuksi saavuttamaan tavoitteensa, antaa minulle käsittämättömän paljon.

- Janne Särmäkari

103: Kira Tiivola

Personal Training merkitsee minulle hyvän jakamista, auttamista. Parhaimmillaan personal trainingissa on kyse kahden ihmisen keskinäisestä kunnioituksesta ja luottamuksesta. Kun minut palkataan personal traineriksi, on se suuri luottamuksen osoitus: Asiakas antaa hyvinvointinsa minun valmennettavakseni.

- Kira Tiivola

104: Eetu Aalto

Liikunnanohjaaja- ja personal trainer –opinnot avasivat silmäni sille, että lukeminen, opiskelu ja itsensä kehittäminen voivat olla todella motivoivia ja mielekkäitä juttuja. Edellisten opintojen lisäksi olen täydentänyt osaamistani Ravintovalmentajaopinnoilla sekä käynnissä olevilla Voimavalmentaja- ja Psyykkinen valmentajaopinnoilla. Pian päättyvän armeijan jälkeen suunnitelmat ovat jo selvillä: Tahdon työllistää itseni liikunnan sekä personal trainingin parissa.

- Eetu Aalto, Oulu

105: Riku Aalto

Parasta pt:n työssä on se, että olen kyennyt työllistämään itseni ja joukon itselleni tärkeitä ihmisiä ympäriltäni merkityksellisen asian eli asiakkaiden hyvinvoinnin sekä elämänlaadun edistämisen pariin. Minua motivoikin juuri se, että personal training voi olla samanaikaisesti sekä kutsumuksellista työtä, että hyvää liiketoimintaa.

- Riku Aalto, Oulu

106: Pirjo Aalto

Personal trainer –osaamisesta on paljon hyötyä työssäni työfysioterapeuttina. Liikunta- ja ravitsemus- ja elintapaneuvonta ovat merkittävässä roolissa niin ennaltaehkäisevässä, hoitavassa ja kuntouttavassa vaiheessa asiakaspolkua. Mielestäni personal trainer –osaamisesta hyötyisi jokainen terveydenhuoltoalalla toimiva henkilö, jotta painopistettä voitaisiin siirtää sairaudenhoidosta ennakoivaan toimintaan, joka on ainoa keino kansanterveyden edistämiseen.

- Pirjo Aalto, Oulu

107: Laura Peippo

Personal training –valmennus merkitsee minulle paljon. Jos listaisin hyviä puolia työstäni, niin viimeisenä listalla olisi raha. Sen takia tätä työtä ei tehdä, vaan aidosta halusta auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja antaa heille oikeat työkalut parempaan elämään. En tiedäkään mitään niin hienoa tunnetta, kun asiakkaan onnistumiset ja se riemu silmissä, kun asiakas näkee ja ymmärtää, että pystyi johonkin asiaan ja onnistui siinä. Personal training on kaikkea muuta kuin kaloreiden laskemista ja saliohjelmien päivittämistä. Se on aitoja kohtaamisia. Se on jaettuja hetkiä; iloa, surua, naurua, onnistumisen tunteita, taakse jättämistä ja paljon, paljon muuta. Valmentaminen ottaa paljon, mutta antaa vielä enemmän!

- Laura Peippo, Kittilä

108: Kari Heljasvaara

Personal trainerin työ on monipuolista ja mielenkiintoista. Työssäni saan tehdä sitä, mistä pidän eli auttaa ihmisiä löytämään liikunnallisen ja terveellisen elämäntavan. Tavoitteet asiakkailla on monenlaisia ja eri lähtökohdista lähteviä, joten siinä piilekin tämän työn suola. Tässä työssä ei ole samanlaista päivää ja jokaiseen päivään kannattaa herätä.

- Kari Heljasvaara, Oulu

109: Veera Svansjö

Personal trainerin työ on tarjonnut minulle mahdollisuuden tehdä unelmaduuniani. Yksi isoista unelmistani on saada elää yhteiskunnassa jossa ihmiset voivat entistä paremmin, elintapasairauksia olisi vähemmän, kanssaeläjät ovat energisiä ja pitävät huolta itsestään. Juuri näiden asioiden parissa saan nyt viettää työpäiväni. Kun valmennettava toteaa treenin jälkeen ”Kiitos mahtavasta treenistä.”, niin sillä jaksaa itsekin ainakin seuraavan viikon ellei pidempäänkin.

- Veera Svansjö, Seinäjoki
Personal Trainer Veera Svansjö