100+ tarinaa personal trainereista

Personal trainer on elintapamuutoksen tukemisen sekä fyysisen toiminta- ja suorituskyvyn kehittämisen ammattilainen. Personal training voikin tähdätä terveystottumusten muutoksen tukemiseen, hyvinvoinnin edistämiseen tai toisessa ääripäässä kehon muokkaamiseen ja urheilulajia tukevaan suorituskyvyn maksimoimiseen. Personal trainereita on moneksi.

Jokainen asiakas onkin uniikki yksilönsä henkilökohtaisine tavoitteineen, rajoitteineen ja resursseineen. Sama pätee myös personal trainereihin: Meitäkin on moneen lähtöön, sillä pohjakoulutuksemme, erikoistumisopintomme, kokemuksemme, lajitaustamme, intressimme ja intohimon kohteemme sekä muut spesialiteettimme tekevät meistä ainutkertaisen yksilön – tuotteen, jota asiakkaillemme tarjoamme. Seuraavat 100+ tarinaa personal trainereista osoittavat hyvin, miten monipuolisesta alasta personal trainingissa on kyse ja miten monenlaisissa ympäristöissä ja erilaisten asiakasryhmien kanssa pt:t voivat työskennellä.

100 tarinaa personal trainereista

Personal trainer yksityisyrittäjänä

Personal training tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden itsensä työllistämiseksi oman yrityksen kautta. Kevytyrittäjyys tai toiminimen perustaminen ovat hyviä ratkaisuja silloin, kun henkilö haluaa tunnustella yrittäjyyden sopivuutta itselleen sekä käynnistellä liiketoimintaa maltillisesti.

Työyrittäjyyden lisäksi personal training tarjoaa huimat mahdollisuudet myös kasvuyrittäjyydelle. Nuori ja varsin koskematon ala on vielä melko tuotteistamaton, ketjuuntumaton ja järjestäytymätön. Moni personal trainer toimiikin vielä valmentajana asiakastyössä, joka on luonnollisesti usein myös se mieluisin paikka ihmisläheiselle ja toimintaa kaipaavalle liikuttajalle. Seuraavat PT yrittäjätarinat kertovat huikeista asiantuntijoista sekä kunnianhimoisista kasvuyrittäjistä, joita kaikkia yhdistää aito halu auttaa asiakastaan parantamaan terveyttään, elämänlaatuaan sekä fyysistä kapasiteettiaan.

Personal trainer kuntokeskusympäristössä

Kuntokeskukset ovat edelleen suurin työllistäjä personal trainereille. Suuri osa kuntokeskuksista työllistää treenareita alihankintamallin mukaisti (ostaa palveluja pt:ltä), mutta kuukausipalkkalaisiakin palkataan koko ajan enemmän. Kuntokeskus onkin luontevin paikka personal trainingin tarjoamiseen, sillä se on paikka, jossa asiakas kaipaa neuvoja ja tukea, samalla monipuolisen liikunnan mahdollistaen. Vaikka mielikuva kuntokeskusympäristöön keskittyvästä personal trainingista saattaa olla yksipuolinen ja lähes yksinomaan lihaskuntoharjoitteluun painottuva, voi harjoittelu todellisuudessa olla hyvinkin monipuolista. Kaikki on loppupeleissä kiinni personal trainerin ammattitaidosta, josta saat seuraavassa useampiakin taidonnäytteitä.

Personal trainer urheiluvalmennuksen tukena

Personal trainer on fyysisen suorituskyvyn optimoinnin ammattilainen. Sen vuoksi yhä useampi urheilija ja joukkue hyödyntää personal traineria oman harjoittelunsa suunnittelussa, ohjelmoinnissa sekä ylipäätään fysiikkavalmennuksen tukena. Seuraavat tarinat kertovat personal trainereista urheilun sekä urheilijoiden maailmassa.

Personal trainer PT studion tai -keskuksen pyörittäjänä

Oman personal trainer –studion perustaminen on varteenotettava keino liiketoiminnan kasvattamiseksi sekä optimoimiseksi. PT Studio varmistaa sen, että asiakkaat saapuvat personal trainerin luo, eikä pt:n tarvitse liikkua edes takaisin asiakkaidensa perässä. Se säästää treenarilta valtavasti aikaa, vaivaa sekä rahaa ja luo parhaimmillaan huikeat mahdollisuudet lisäansaintaan asiakkaiden omaharjoittelun, pienryhmien, kurssien sekä luentojen toteutuspaikkana. Tutustu seuraaviin studioiden ja keskusten pyörittäjiin:

Personal trainer terveydenhuoltokentällä

Personal training –osaaminen tarjoaa erinomaiset eväät asiakkaiden liikunta-, ravitsemus- ja elintapaneuvonnan tueksi. Personal trainer –koulutuksen käyneet terveydenhuoltoalan ammattilaiset ovatkin järjestäin sitä mieltä, että pt –osaaminen on ratkaiseva tekijä sairaudenhoitomoodin kääntämiseksi ennakoivaksi terveydenhuoltotoiminnaksi, oli kyse sitten ennaltaehkäisevästä, hoitavasta tai kuntouttavasta vaiheesta hoitopolkua.

Personal training oman urheilu-uran jälkeisenä unelmaduunina

Kärsivällisyys, pitkäjänteisyys, suunnitemallisuus, rasitushakuisuus sekä paineensietokyky ovat menestyvän urheilijan perusominaisuuksia. Samoja ominaisuuksia tarvitaan myös personal trainerina menestymiseksi.

Moni oman urheilu-uransa lopettanut urheilija on löytänyt personal trainingista uuden intohimon kohteensa. Uran jatkaminen itselleen rakkaan asian eli liikunnan sekä omien, edellä lueteltujen vahvuuksien parissa, tarjoaa ex –urheilijalle mitä parhaat edellytykset itsensä työllistämiseen ja pt:nä pärjäämiseen.

Personal trainer oman hyvinvointinsa asiantuntijana

Lähes joka kolmas personal trainer –koulutusputkeen ilmoittautuja lähtee mukaan koulutukseen omaa hyvinvointiaan tai fysiikkaansa kehittääkseen. Onkin ollut ilo todistaa jopa -40-70 kg:n painonpudotustuloksia, upeita onnistumisia terveystottumusten muutoksissa sekä fyysisen suorituskyvyn kehittämisessä.

Upeinta on kuitenkin ollut nähdä se, miten omat onnistumiset ovat ruokkineet myös halua auttaa muita onnistumaan. Nälkä onkin kasvanut usein syödessä ja henkilö on jatkanut koulutuspolkua eteenpäin oman tiedonjano sekä halua auttaa muita mielessään. Seuraavat tarinat kertovat henkilöistä, jotka ovat onnistuneet aluksi omassa tavoitteessaan, mutta ovat lähteneet sen jälkeen jalkauttamaan saavuttamaansa hyvää myös lähiympäristölleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.