Oulussa, Ritaharjun Easyfitillä jokainen asiakas on personal training -valmennuksen piirissä.

Ritaharjun Easyfitillä treenataan eikä meinata. Jokainen ovesta sisään marssiva näyttää uhkuvan treeni-intoa ja tietävän, mitä on salilta hakemassa. Tuloksekkaan harjoittelun asenne tarttuu ja pian huomaan pienestä väsymyksestä huolimatta itsekin treenaavani jo sata lasissa.

Miten poikkeuksellisen kannustava ja määrätietoinen ilmapiiri on syntynyt? Mikä saa asiakkaat treenaamaan tulosten kiilto silmissä? Ja onko ilmapiiri rakennettu tietoisesti vai onko se syntynyt keskukseen sattuman kauppana?

Päätin selvittää Ritaharjun Easyfitin treeni-ilmapiirin salaisuuden. Istuin alas kuntokeskusyrittäjä Elina Ponton sekä personal trainer -tiimivastaava Jussi Kurtin kanssa ja pommitin heitä kysymyksilläni, kunnes olin vakuuttunut asiasta: Ritaharjun Easyfitillä jokainen asiakas on personal trainer -valmennuksen piirissä.

Perspektiiviä personal trainingiin ulkomailta

Sekä Elina että Jussi ovat pohjakoulutukseltaan liikunnanohjaajia. RAMK:ssa vietettyjen vuosien jälkeen molemmat pakkasivat kapsäkkinsä ja suuntasivat matkansa liikunnanohjaustehtäviin loistoristeilijälle, Elina Karibianmerelle ja Jussi Meksikonlahdelle. Noin neljän kuukauden mittainen pesti laivan personal trainerina (Carnival Elation`s aboard Personal Trainer) ja liikunta-aktivaattorina opetti paljon etenkin myynti- ja asiakashankintatyöstä.

Laivareissun jälkeen Elina sekä Jussi ottivat määränpääkseen Punaisen meren sekä Egyptin Hurghadan. Snorklauksen ohjaustehtävät sekä hiljaisuus pinnan alla olivat erinomaista vastapainoa hektiselle risteilijäelämälle. Jussin jatkaessa sukelluksen parissa reissuaan Thaimaaseen (Kon-Tiki Divers), palasi Elina takaisin Suomeen Easyfitia perustamaan.

“Olin töissä Richard Geres Personal Training -firmassa vuoden ajan St Juliansissa, Maltalla ja tentin Certified Strength & Conditioning Specialist -tutkinnon samaan aikaan Madridissa, Espanjassa. Lisäksi kävin vielä Australiassa valmentamassa arvostetussa Shredded Strength Institutessa ennen Suomeen paluutani”, Jussi kertoo opinnoistaan sekä työkokemuksistaan ulkomaankierroksella.

Suomessa Elina ja Jussi ottivat tuntumaa personal trainereina toimimiseen jo liikunnanohjaajiksi valmistumisensa jälkeen. He toimivat Exenta Oy:n alihankintakumppanina Rovaniemellä (entinen Kuntokompassi Oy). Siellä homman polkaiseminen käyntiin oli vielä (2008–2009) haasteellista, joka pienensi kynnystä ulkomaankierrokselle lähtemisen näkökulmasta.

Easyfitillä jokainen asiakas on personal training -valmennuksen piirissä

Suomeen palattuaan Elina perusti Easyfit-kuntokeskuksen Oulun Ritaharjuun. Yhtiökumppanina Elinalla on muun muassa monelle oululaiselle liikkujalle tuttu, entinen Rajakylän Profeel -kuntokeskusyrittäjä Martti Väisänen. Jo alusta saakka myös Jussille oli varattu paikka personal trainer -tiimin vetäjänä, jonka hän mielihyvin ottikin vastaan heti Suomeen kotiuduttuaan.

Jussi sai Elinalta vapaat kädet personal trainer -toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Hän kiitti kunniasta ja on reilun vuoden aikana kasvattanut personal trainer -liiketoiminnan vakavasti otettavaksi sekä kasvavaksi osaksi koko Easyfit Ritaharjun liiketoimintaa.

“Palveluita tuottaa tällä hetkellä kolme täysipäiväistä ja kaksi osapäiväistä personal traineria ja asiakkaitakin on valmennuksen piirissä jo lähes satakunta”, kertoo Elina selvästi tyytyväisenä. “Busineksena personal trainer -palvelut tuottavat nyt noin 13 prosenttia koko yrityksen liikevaihdosta ja tavoitteena on kasvattaa volyymi 30 prosentin tasolle lähivuosina”, Elina maalailee tulevaisuuden tavoitteita, enkä epäile hetkeäkään määrätietoisen naisen sanoja.

Yksi Ritaharjun Easyfitin PT-tiimin jäsenistä on Trainer4You-kouluttajanakin kunnostautunut liikuntatieteilijä Mikko Törmälehto.

Jussi Kurtti – mies tulosten takana

Jussin ote personal trainingiin on ammattimainen ja asiakaslähtöinen. Valmennuksessa korostuvat vapaiden painojen, raskaiden perusliikkeiden sekä toiminnallisten elementtien suosiminen. Vaikka tavoitetta lähestytään usein kehonmuokkauslähtöisesti, huomioi Jussi aina myös asiakkaidensa terveydelliset taustat, tavoitteet sekä resurssit.

“Terveydelliset tavoitteet täyttyvät usein sivutuotteena kun asiakas treenaa ja muokkaa ruokavaliotaan painoa pudottaakseen tai lisää lihaksia hankkiakseen”, Jussi avaa valmennusfilosofiaansa.

”Easyfitillä on kiva käydä, koska sinne pääsee aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Easyfitin kuntosalilaitekanta on monipuolinen ja laitteiden lisäksi salilta löytyy myös riittävästi vapaapainoja sekä toiminnallisen harjoittelun alue. Täällä on myös mukavasti erilaisia ryhmäliikuntatunteja sekä virtuaalitunteja, joita voi itse valita ohjattujen tuntien ulkopuolelta. Henkilökunta on mukavaa sekä ystävällistä ja personal trainereilta voi saada vinkkejä salilla treenatessaan. Infrapunasaunakin  on mukava lisä treenin jälkeiseen nautiskeluun”.
—Jaana Matikainen, Easyfit Ritaharjun asiakas

Kaikista Easyfit Ritaharjun asiakkaista otetaan aina ennen valmennusta ja jälkeen valmennuksen valokuvat. Asiakas päättää kuitenkin itse, julkaistaanko kuvat salin seinälle kootussa kuvakavalkadissa vai ei. Usein asenne kuvien julkaisemiseen muuttuu valmennuksen aikana: asiakkaat ovat ylpeitä saavuttamistaan muutoksista ja ymmärtävät niiden kannustavan merkityksen myös muiden harjoittelijoiden näkökulmasta.

“Uskonkin, että juuri vertaisonnistujilla on suuri merkitys tsemppaavan ja tulosorientoituneen treeni-ilmapiirin syntymisessä. Mikä onkaan kannustavampaa kuin nähdä naapurin Sirpan onnistuneen 20 kilon painonpudotustavoitteessaan tai työpaikan Jyrkin pyykkipallon muuttuneen pyykkilaudaksi 12 viikon valmennuksen seurauksena”, Jussi perustelee valokuvien motivoivaa merkitystä.

Tavoitelähtöisyys on Jussin ja hänen PT-tiiminsä personal training -valmennuksen räätälöinnin ytimessä. Tavoite määrittelee valmennuksen laajuuden, henkilökohtaisuuden sekä intensiivisyyden. Pienryhmävalmennusten sekä etävalmennusten kysyntä on ollut selvästi kasvussa viime aikoina, mutta samanaikaisesti myös painetta neljännen personal trainerin palkkaamiseen on ilmassa. Markkinointiin ei ole ollut tarvetta eikä aikaa panostaa, tulokset ovat puhuneet varsin tehokkaasti puolestaan.

Vaikka vain murto-osa Easyfit Ritaharjun jäsenistä on vielä toistaiseksi intensiivisen personal trainer -valmennuksen piirissä, hyötyvät he kaikki PT-tiimin toiminnasta. Kun salilla häärää samanaikaisesti kolme osaavaa, innostavaa sekä inspiroivaa personal traineria, näkyy muidenkin harjoittelijoiden motivaatio olevan korkealla. Myös vinkit sekä ohjeet leviävät asiakaskunnan hyötykäyttöön tehokkaasti. Kun Jussi tiimeineen treenauttaa asiakkaitaan, ovat muutkin salillaolijat usein korvat höröllään.

Kun nyt sain miehen hetkeksi pysähtymään ja kertomaan valmennusfilosofiastaan, niin en malttanut olla kysymättä hänen vinkkejään muille personal trainereille. Tässä ne kootusti:

 • Elä kuten opetat: käyttäydy, treenaa ja syö kuten personal trainer.
 • Älä tingi ammattimaisuudesta missään olosuhteissa.
 • Ymmärrä myynnin ja markkinoinnin merkitykset.
 • Hanki uusia liidejä systemaattisesti ja panosta uusasiakashankintaan jatkuvasti.
 • Opiskele ja kehitä itseäsi koko ajan. Personal trainerina et koskaan voi olla valmis.
 • Keskity asiakkaaseesi ohjaustilanteessa 100-prosenttisesti. Älä anna ulkoisten häiriötekijöiden viedä huomiotasi pois asiakkaastasi.
 • Vaadi asiakkailtasi sitoutumista, tsemppausta ja tinkimättömyyttä. Tulokset edellyttävät sitä myös itseltäsi.
 • Muista, että kyse on tulosurheilusta: ei tuloksia, ei tulevaisuutta.
Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4You:n perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.

Kuvaaja: Erkki Ollila

2 KOMMENTIT

 1. Mahtava olla Jussin reenattavana, tuloksia tulee moninkertaisesti paremmin kuin aiempina vuosina yksin reenatessa!
  Ammattitaidosta kertonee se, että lihasten lisäksi kropan suorituskyky ja liikeradatkin paranevat.

  • Jussin reenattavan on hyvä olla, koska treeni on, järjettömän monipuolista ja yksilöllisesti harkittua treeniä!! Tieto, taito ja osaaminen kohtaa tässä kaverissa täydellisesti kun hän tekee sinulle tekee omakohtaisen treeni ohjelman!!!! Kunnioitus osaamista kohtaan näkyy jokaisen otteessa!!!! T Janne p

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here