Oululainen fysiopalvelu Easymove avasi oman pt-studion. Trainer4Youn Riku Aalto kävi jututtamassa Easymoven perustajaa, kaimaansa Riku Lainetta.

Fysiopalvelu Easymove teki modernin moovin ja perusti personal trainer -studion Oulun Pateniemeen. Soitin Easymoven yrittäjä-omistaja Riku Laineelle ja sovin tutustumiskeikan yrityksen palveluihin sekä pt-studioon.

Easymove on vuonna 2012 perustettu, tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan, hierontaan sekä personal trainer -palveluihin erikoistunut yritys.

Alun perin Easymoven perusti kaksi koulutoveria, mutta Riku lunasti toisen osakekannan kesällä 2014. Syynä teiden erkanemiseen olivat näkemyserot siitä, harjoitetaanko yrityksen kautta vain ammattia vai pyritäänkö tulevaisuudessa liiketoiminnan kehittämiseen sekä kasvattamiseen.

Rikun dynaaminen luonne ei tyytynyt pelkästään ammatin harjoittamiseen, vaan mies halusi kehittää itseään sekä yritystään vastaamaan tämän päivän sekä tulevaisuuden asiakastarpeita.

Easymoven vahvuuteen kuuluvat kaksi fysioterapeuttia, kaksi hierojaa sekä liikuntaneuvoja, joka kouluttautuu paraikaa oppisopimuksella hierojaksi. Myös Rikun aviopuoliso, joka toimii opettajana ja kasvatuspsykologina, työskentelee projektiluonteisesti Easymovessa, lähinnä yritysten työhyvinvointihankkeissa sekä personal trainer -asiakkaiden mentaalivalmennuksen tukena.

Koulutukseltaan Riku Laine on fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja. Miehen harrastustausta painottuu pesäpalloon, jalkapalloon sekä jääkiekkoon, jota tuli pelattua nuorten ykkösdivisioonatasolle asti. Nykyään Rikun mieli ja keho tuulettuvat puulaakijääkiekon sekä uuden harrastuksen, koiravaljakkohommien ja samojedikoirien parissa. Laineen perhe elää parhaillaan jännittävää aikaa, sillä esikoisen syntymä ajoittunee helmikuun puolivälin tuntumaan.

Easymoven liiketoimintaosa-alueet

Personal trainer -studio ja -palvelut

Easymoven pt-studio sijaitsee Oulun Pateniemen keskustassa. Vajaat sata neliöisen (92 m²) tilan toinen puolisko on vapaata treenitilaa ja toinen on budjetoitu soutulaitteille sekä kuntosalivälineille.

Tila mahdollistaa noin 10 henkilön ryhmän treenaamisen tai vaihtoehtoisesti kolmen personal trainerin yhtäaikaisen työskentelyn asiakkaidensa kanssa.

Tilan varausjärjestelmä tullaan lähitulevaisuudessa yhdistämään yrityksen potilasjärjestelmään, mutta toistaiseksi varaukset hoidetaan vielä puhelimitse.

Easymoven personal trainer -palveluista vastaa yrittäjä Riku Laine itse, mutta tarkoituksena on kouluttaa fysioterapeutti Tommi ottamaan myös vastuuta yksilö- sekä pienryhmävalmennuksista.

Easymoven pt-palveluissa ei haluta lähteä siitä olettamuksesta, että jokaisella asiakkaalla kiristävät rinta- ja lonkan koukistajalihakset. Palvelu halutaan räätälöidä mahdollisimman yksilölliseksi riittävän kattavien testien ja mittausten perusteella. Ravintovalmennuksessa linja perustuu pieniin muutoksiin, joita pyritään juurruttamaan asiakkaan arkeen 1–2 valinnan viikkotahdilla.

Personal trainer -palveluiden kyljessä on luontevaa tarjota asiakkaille myös Fitran liikunta- ja hyvinvointikirjoja, kestävän muutoksen tukimateriaaliksi.

easymove-01
Easymoven pt-studio. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Hieronta ja fysioterapia

Hieronnan ja fysioterapian volyymi Easymoven liiketoiminnasta jakautuu melko lailla tasan 50/50. ”Hieronta perustuu pitkälti urheiluhieronnan otteisiin, muttei meille tulla pelkkään sivelyyn, vaan hieronnassa käytetään myös paljon poikittaisia otteita sekä faskia- ja triggerpisteiden käsittelyä”, Riku valottaa.

Fysioterapiassa Tommi on erikoistunut TULES-vaivoihin, etenkin selkäongelmiin sekä McKanzie-tekniikaan. Matti sen sijaan vastaa veteraaneista sekä tulevaisuudessa enenevässä määrin neurologisesta kuntoutuksesta. Rikun vastuulla on lasten kuntoutus sekä vielä toistaiseksi yksin personal trainer -valmennussuhteet.

Kuntotestauspalvelut

Easymoven testiasemalta löytyy kovassa käytössä oleva InBody-kehonkoostumusmittauslaite, laadukas Ergoline-polkupyöräergometri sekä muut tarvittavat mittauslaitteet monipuolisten kunto- ja terveysmittausten tekemiseen.

”Testien monipuolisuus sekä tarkoituksenmukaisuus ovat avainsanat kuntotestipalveluissamme”, Riku avaa testausfilosofiaansa. ”Emme testaa vain testaamisen vuoksi, vaan hyödynnämme informaatiota seurannassa, tavoitteiden asettamisessa sekä asiakkaiden motivoinnissa.”

”Etenkin InBody-mittaukset ovat olleet todella suosittuja ja niitä on toteutettu myös kumppaniemme Edenin, Easyfit Ritaharjun, AC Oulun sekä Intersportin asiakkaille. Olemme vastanneet myös Caritas-lääkärikeskuksen kumppanina heidän työterveyshuoltopalvelujensa kuntotestauksista”, Riku kertoo.

Cambridge-ohjelma

Campridge-ohjelma tuli Easymoven kuviohin jo alussa, lähinnä keventämään manuaalisten hoitojen kuormitusta ja monipuolistamaan fysiopalvelujen palvelutarjontaa uusille asiakasryhmille.

“Pyrimme heti alun jälkeen normalisoimaan ruokavaliota sekä lisäämään liikuntaa ryhmien ohjelmaan. Joka toinen tapaamisemme sisältääkin yhteistä, ohjattua liikuntaa. Siihen Cambridge-ohjelma antaa hyvin mahdollisuudet joustavuutensa vuoksi”, Laine täsmentää.

easymove-02
Kuvassa Riku Laine, fysiopalvelu Easymoven perustajäsen.

Työhyvinvointipalvelut

”Työhyvinvointipalvelujen osalta homma on vielä pientä, mutta aiomme panostaa niiden kehittämiseen, markkinointiin ja myyntiin jatkossa yhä enemmän. Tässä taloudellisessa tilanteessa on kuitenkin parempi tyytyä tekemään vastaan tulevat toimeksiannot hyvin, mutta jättää markkinointipanostukset vähemmälle. Irtisanomiset, yt:t ja taloudellinen epävakaus johtavat helposti siihen, että juuri tässä tilanteessa erityisen tärkeät hyvinvointipanostukset jäävät monilta yrityksiltä tekemättä”, Laine huokaisee.

”Usein sisälle yritykseen vaikkapa InBody-mittauksilla päästyämme herätään firmassa panostamaan selvästi pidempiin ja kokonaisvaltaisempiin projekteihin. Meidän tehtävänämme onkin saada yrityspäättäjät ymmärtämään työhyvinvointipalvelujen taloudellinen hyöty sekä vaikutukset työilmapiiriin. Kyse ei siis ole pelkästään virkistystoiminnasta, vaan sairauspoissaoloriskin alentamisesta, työntekijöiden sitouttamisesta ja yritysimagon kohentamisesta”, Laine täsmentää.

”Jos säästöjä saadaankin näistä palveluista leikkaamalla lyhyellä tähtäimellä, niin pitkässä juoksussa pihistäminen on todella kallista”, Riku päättää.

Riku Laineen vinkit hyvinvointialan yrittäjille

Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.

Laine on yrittäjäperheestä, jossa isä väänsi ympäripyöreitä päiviä Rikun ollessa vielä pieni. Perhekeskeisenä tyyppinä Riku ei halua joutua vastaavaan pyöritykseen, varsinkaan nyt kun perheeseen odotellaan uutta tulokasta lähiviikkoina.

Ohessa Riku Laineen kiteytetyt vinkit muille alan yrittäjille:

  1. Tärkeintä on verkostoitumien. Kukaan ei pärjää yksin, vaan kaikki tarvitsevat tukea, apua ja omaa osaamistaan täydentävää asiantuntijaverkostoa.
  2. Reiluus ja avoimuus. Avoimuus avaa uusia ovia ja reiluus pitää ovet avoinna. Ole avoin myös markkinoinnissa, sillä asiakkaat haluavat tietää kenen kanssa ovat tekemisissä.
  3. Ole esillä. Osallistu messuille, tee ilmaiskeikkoja ja anna työnäytteitä. Oppirahat täytyy maksaa alussa, mutta myös myöhemmin rummuttamalla osaamistaan livenä ja netissä.
  4. Myy enemmän ja tarjoa lisäpalveluja. Mieti millaisia palveluja asiakkaasi tarvitsee ja tee niillä lisämyyntiä peruspalvelujen yhteydessä. Me otimme muun muassa Fitran liikunta- ja hyvinvointikirjat jälleenmyyntiin, joista asiakkaat ovat todella pitäneet.
  5. Älä investoi kaikkea itse. Aloittavan yrittäjän kannattaa investoida vain välttämättömiin kohteisiin. Esimerkiksi testilaitteet ja pt-studiotilat saat käyttöösi meiltä huokein hinnoin. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule treffaamaan (www.easymove.fi)!

Kuvat: Easymove

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here