Elettiin vuotta 1998 kun päätin ottaa lopputilin Oulun kaupungin liikuntavirastolta ja ryhtyä yrittäjäksi. Takana olivat juuri päättyneet personal trainer –opinnot, joiden kannustamana uskalsin ottaa loikan kohti tuntematonta.

Elämäntilanne ei ollut ihan paras mahdollinen, sillä esikoisemme Eetu oli ilmoittanut tulostaan ja laskettu aika ajoittui loppuvuoteen eli Pirjokin jäi samoihin aikoihin äitiyslomalle työpaikastaan Fysioputaalta. Se loikka oli kuitenkin uskallettava ottaa. Ja tuon ratkaisun jälkeen olen oppinut ymmärtämään, että uusia ovia aukenee, kunhan vain jonkin elämänvaiheen uskaltaa jättää taakseen. Ovia ei kuitenkaan kannata paukutella, vaan lähtö kannattaa tehdä tyylikkäästi.

Silmät kiinni ja kaasu pohjaan

Nyt jälkeenpäin tajuan, että vaikka into ja usko olivat kovat, oli ymmärryksessäni monta aukkoa. Motivaatio peitti kuitenkin suuren osan aukkopaikoista ja sain yritystoiminnan käyntiin ihan kunniakkaasti. Yritykseni Oulun Omavalmennus (myöhemmin Trainer4You Oy) oli toiminimimuotoinen, yhden miehen valmennustalo, joka tarjosi personal training –palveluja laidasta laitaan. Oletin yrittäjänä menestymiseksi riittävän, että olin asiantuntija nimenomaan personal training –valmennustyössä. Muun oletin hoituvan vähän niin kuin vasurilla.
Kaupallinen ajattelu välttämätöntä

Elämä opetti ja vähän kolhikin matkalla. Vuosien varrella tajusin, että ammattilaisuus liikuntakentällä edellyttää paljon muutakin kuin rautaisen osaamisen valmennustyöstä. Ja menestyminen yrittäjänä vaatii panostamista myös markkinointiin, myyntiin, asiakkuuksien hallintaan, liiketoimintaosaamiseen, tuotteistamiseen, brändin rakentamiseen sekä itsensä jatkuvaan kehittämiseen. Asiantuntijuudesta ei siis ole iloa, jos sitä ei osata kaupallistaa! Eikä kaupallisuudessa ole mitään pahaa – päinvastoin. Taloudellinen menestyminen antaa rauhan keskittyä oleelliseen eli asiakkaan palvelemiseen sekä valmennusta rikastavaan vuorovaikutukseen. Sehän nimenomaan on syy, jonka vuoksi liikunta-alan yrittäjäksi yleensä ryhdytään, eikö vain?

Yrittäjähenkisyys tärkeintä

Nyt kun vuosia yrittäjänä on kertynyt allekirjoittaneelle jo pian 15, en voisi enää kuvitellakaan paluuta työntekijän rooliin. Tai itse asiassa voisin, mutta sillä edellytyksellä, että työskentely olisi yrittäjähenkisen vapaata, vastuullista, haastavaa ja palkitsevaa. Jos jotain tekisin toisin yrittäjätaipaleellani, ottaisin heti alkumetreillä haltuuni myös tarvittavat yrittäjäntaidot osallistumalla valmentavaan Yrittäjäkoulutukseen.

Jos haluat välttää yleisimmät kompastuskivet ja saada liiketoimintasi lentoon tai haluat kehittyä yrittäjähenkisemmäksi ja arvokkaammaksi työntekijäksi, niin osallistut Trainer4You Yrittäjätutkintoon. Koulutus on valmennuksellinen, arjen haasteisiin pureutuva sekä osallistujien yksilöllisiin tarpeisiin mukautettava koulutusohjelma, johon voit saada jopa täyden oppisopimustuen. Kysy lisää tai tule kuulemaan yksityiskohtia seuraavasti:

Trainer4You Yrittäjätutkinnon infot:
Espoo 6.6.2012 klo 16-19 (Trainer4You personal trainer -keskus, Keilaranta 8)
Tampere 7.6.2012 klo 16-19 (Cumulus Hotelli, Koskikatu 5)

Oulu 13.6.2012 klo 16-19 (Kuntokeskus Liikku, Alasintie 3-7)

Trainer4You Yrittäjätutkinto

• 15 valmennuspäivää, joissa valmentajina toimivat liikunta-j a hyvinvointialan yrittäjyyden kokeneet asiantuntijat Heidi Moilasen johdolla
• Verkostoitumista ja uusia yhteistyömahdollisuuksia muiden yrittäjien kesken
• Henkilökohtaista sparrausta ja potkua käytännön myyntityöhön ja asiakkaiden hankkimiseen
• Lisäksi suoritat valmennuksen aikana virallisen yrittäjän ammattitutkinnon.

Ilmoittaudu maksuttomaan infoon etukäteen: https://www.lyyti.fi/ilmoittaudu/Trainer4You_Yrittajatutkinto_7766

Lisätietoa Trainer4You Yrittäjätutkinnosta löydät täältä: http://trainer4you.fi/index.php/trainer4you-yrittajatutkinto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here