Ensimmäiset Trainer4You Psyykkiset valmentajat valmistuivat helmikuussa  Jyväskylän koulutusyksiköstä. Seuraavassa saamme pienen maistiaisen Psyykkinen valmentaja –koulutuksen kehittäjän, terveyspsykologian erikoispsykologi Anu Kangasniemen sekä muutaman opiskelijan kokemuksista ja tunnelmista kautta aikojen ensimmäisestä Trainer4You Psyykkinen valmentaja –koulutuksesta.

Psyykkinen valmentaja –koulutuskokonaisuus on neljän viikonlopun (kahdeksan lähipäivän) mittainen jatkokoulutusohjelma, joka pohjautuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan (HOT). Koulutuksessa hyödynnettävät käytännön harjoitukset ja työkalut perustuvat näyttöön pohjautuvaan psykologisen joustavuuden malliin ja käyttäytymisanalyysiin.

Kokemuksia ja tunnelmia Jyväskylän koulutuksesta

”Ensimmäinen Psyykkinen valmentaja -täydennyskoulutus oli mielenkiintoinen kokemus. Uuden kokonaisuuden läpivienti onnistui juuri siten, kuten olin sen suunnitellutkin”, kertoo koulutuksen kehittäjä, psykologian tohtori ja liikuntatieteiden maisteri Anu Kangasniemi. ”Vaikka opetus noudattaa neljän lähijakson sisältöjä, jäi mukavasti tilaa myös opiskelijoiden omille kysymyksille ja kommenteille läpi matkan”, hän lisää. Kangasniemi on lisäksi terveyspsykologian erikoispsykologi sekä sertifioitu liikunta- ja urheilupsykologi.

”Mukana ollut opiskelijajoukko hitsautui nopeasti yhteen jo ensimmäisellä tapaamiskerralla ja tunnelma läpi koulutuksen säilyi avoimena ja luottamuksellisena”, Anu kertoo hymyillen. ”Nopea ryhmäytyminen ja leppoisa ilmapiiri mahdollistivat tehokkaan oppimisprosessin HOTin mukaisesti, jokaisen opiskelijan omista lähtökohdista käsin”, Kangasniemi täydentää. ”Kouluttajan näkökulmasta opiskelijat omaksuivat hienosti HOT -pohjaisen työskentelytavan terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn edistämiseen, hän lisää. ”Oli hienoa huomata, että asiakasnäkökulman lisäksi opiskelijat kokivat saaneensa eväitä myös omaan hyvinvointiinsa. Kokonaisuutena ensimmäinen Trainer4You Psyykkinen valmentaja –koulutus oli niin hieno kokemus, että odottelen jo innokkaana uuden ryhmän käynnistymistä”, Kangasniemi päättää lämpimästi jo opintonsa päätökseen saanutta ryhmää kiitellen.

Katso seuraavaksi alkavat Psyykkinen valmentaja -koulutukset täältä.

Marika Kääriäinen – fysioterapeutti

Marika Kääriäinen Psyykkinen valmentajaOlen tällä hetkellä hoitovapaalla fysioterapeutin toimestani. Työskentelen julkisella puolella ja siellä nautin asiakaskunnan monipuolisuudesta. Lisäksi olen ajansaatossa saanut työmaistiaisia liikuntapuolelta sekä lajivalmennuksesta, salibandyn parista, jota olen tehnyt jo noin 15 vuotta. Veri vetääkin vielä peluria kentälle, aina ajan sallimissa rajoissa.

Ajatuksen siemen psyykkisen puolen valmentamisesta on hiljalleen itänyt aina junioriurheiluajoista ja fysioterapeuttina sekä valmentajana toimiessani lähtien. Kesällä 2017 eteeni lävähti Trainer4You Psyykkinen valmentaja – koulutuksen mainos. Siltä istumalta päätin, että nyt tai ei koskaan on oikea aika reagoida.

Suosittelen Trainer4You Psyykkinen –valmentaja koulutusta kaikille, enkä osaa sanoa ryhmää, joka ei voisi koulutuksesta hyötyä työssään sekä ihan omassa elämässään.

Meillä oli huippuryhmä. Koin erilaiset taustamme rikkautena: Keskustelut, harjoitusasiakkuudet ja pohdinnat antoivat enemmän kuin paljon. Lisäksi kouluttaja oli mahtava, innostava ja todellinen huippuammattilainen. Kokemuksellisuus ja omien kokemusten ja osaamisen jakaminen opettivat meitä kaikkia varmasti paljon.

Yksi koulutuksen parhaista oivalluksista liittyi omaan tekemiseen keskittymiseen. Oma oivaltaminen, läsnäolo ja joustavuus käsitteinä saivatkin aivan uuden ulottuvuuden ja merkityksen. Olen pyrkinyt hyödyntämään niitä koko matkan ajan lajivalmennuksessa, mutta sain myös loistavia työkaluja fysioterapeutin ammattiini. Lisäksi toiveissa on, että pääsen pian jakamaan osaamistani oman yrityksen kautta.

Tulevaisuudessa haluaisin olla monipuolinen osaaja terveyden- ja hyvinvoinnin alalla. Olisi hienoa, jos minut tunnettaisiin fysioterapeuttina, jolla on laaja osaaminen ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisesta. Suosittelen Trainer4You Psyykkinen –valmentaja koulutusta kaikille, enkä osaa sanoa ryhmää, joka ei voisi koulutuksesta hyötyä työssään sekä ihan omassa elämässään.

Sini Maaria Pirkkalainen – personal trainer

Sini-Maaria Pirkkalainen, Psyykkinen valmentajaOlin aikaisemmin hoitoalalla, mutta kun esikoinen syntyi v. 2010, halusin lähteä personal trainer-koulutukseen mukaan, toiveissani tehdä tulevaisuudessa pt:n työtä. Otin vuoden virkavapaata hoitoalalta, kävin T4U:lla koulutuksen ja perustin toiminimen.

Kun toinen lapsistani syntyi heinäkuussa -17 mietiskelin taas äitiyslomalla, että haluan opiskella lisää, tällä kertaa psyykkistä valmennusta, josta saisin lisää työkaluja työhöni. Toiveisiini vastattiin hyvinkin nopeasti, kun Trainer4You julkaisi muutaman viikon päästä tästä Psyykkinen valmentaja -koulutuksensa, johon ilmoittauduin epäröimättä heti mukaan.

Tällä hetkellä en pysty ottamaan yhtään uutta asiakasta, koska tunkua on niin paljon. Koulutus on varmasti iso syy.

Nyt, koulutuksen jälkeen voin rehellisesti todeta, että tämä oli yksi parhaista päätöksistä koko elämässäni. Koulutus on tuonut aivan uuden osa-alueen työhöni ja olen varmempi sekä innostuneempi työstä kuin koskaan aikaisemmin.

Tällä hetkellä en pysty ottamaan yhtään uutta asiakasta, koska tunkua on niin paljon. Koulutus on varmasti iso syy ja jo karttunut kokemus kuudelta vuodelta. Monen kohdalla painonpudotus karahtaa päänsisäisiin syihin, joita asiakas ei välttämättä osaa itse tunnistaa. Hyvin moni saa kilokaupalla painoa pois oikeiden ohjeiden ansiosta, mutta kovin moni ei saa painoaan pidettyä tavoitelukemissa. Uskonkin, että sain juuri tähän valtavasti työkaluja koulutuksesta.

Olen hyödyntänyt jo koulutuksesta saamiani oppeja ja työkaluja asiakastyössäni. Koen, että luottamussuhde asiakkaiden kanssa on paljon syvempi kuin ennen. Ja toki omaan elämäänikin olen saanut paljon hyviä oivalluksia ja arvojen tärkeyteen liittyviä pohdintoja, joita olemme puntaroineet kotonakin koko perheen kesken.

Katariina Forsblom – fysioterapeutti, psykologi

Olen ammatiltani fysioterapeutti ja viittä vaille valmis psykologi. Tällä hetkellä työskentelen fysioterapeuttina pääosin äitien/naisten sekä urheilijoiden terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Minulla on pitkä pelaaja- sekä valmentajatausta ringetestä ja urheilu on eri tavoin vahvasti mukana edelleen elämässäni.

Hyödynnän Trainer4You Psyykkinen valmentaja –koulutuksesta saamiani oppeja ihan päivittäisessä fysioterapeutin työssäni, asiakkaita ohjatessani.

Psykologian opintojen myötä tutustuin aikanaan hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteisiin ja koin tämän lähestymistavan sopivan omaan ajattelutapaani. Pidin tärkeänä koulutuksen vahvaa teoriapohjaa. Suuntautuminen urheilupsykologian puolelle on ollut ajatuksissani pitkään, ja tämä koulutus istui ajatuksiini ja tavoitteisiini enemmän kuin hyvin.

Lähdin mukaan odottavin ja innostunein fiiliksin, toiveena saada konkreettisia työkaluja käyttööni niin urheilijoiden kuin elintapamuutoksen tähtäävien ihmisten kanssa. Koulutuksen anti itsessään oli huippuluokkaa. Lisäksi opiskelijajoukosta muodostui mahtava ryhmä, jonka kanssa oli todella antoisaa käydä koulutusta läpi, vaihtaa ajatuksia ja kuulla näkökulmia eri aloilla toimivilta ihmisiltä.

Hyödynnän Trainer4You Psyykkinen valmentaja –koulutuksesta saamiani oppeja ihan päivittäisessä fysioterapeutin työssäni, asiakkaita ohjatessani. Lisäksi tavoitteena on toimia myös urheilumaailmassa psyykkisen valmennuksen osaajana. Koulutuksesta saadut opit ovat vaikuttaneet toki myös omaan tapaani elää ja toimia ja tuoneet uutta näkökulmaa myös omaan toimintaani.

Suuri kiitos hyvästä ja laadukkaasta koulutuksesta. Olen erittäin hyvilläni siitä, että sain itse olla mukana “pioneeriryhmässä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here