Ennen kuin personal trainer valmennussuhde saadaan kunnolla käyntiin, palataan hetkeksi vielä ensitapaamiseen. Tässä muutamia pointteja ensitapaamisen sisältöön. Hyvällä ensitapaamisella helpotat asiakkaan kynnystä hankkia palvelusi sekä pidät asiakkaan kartalla siitä, minkälaista sijoitusta hän on lähdössä tekemään. Pelisääntöjen selkeä esittely antaa myös valmentajalle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen. Sinunkauppojen jälkeen tapaaminen voisi edetä esimerkiksi näin:

Kartoita asiakkaan tarve. Kysy muutamia kysymyksiä asiakkaaltasi, esimerkiksi mistä ajatus personal trainerille soittamiseen kumpusi tai onko asiakkaan mielessä jokin tietty tavoite.  Yksi tapa tarpeen kartoittamiseen on pyytää asiakasta täyttämään kyselylomake yhdessä kanssasi, jonka avulla keskustelu voi herätä.

Kuuntele asiakastasi. Pyri pääsemään asiakkaan sanojen taakse. Älä tee niin kuin Putouksen Leena ja yritä arvata asiakkaan lauseita. Osoita aitoa mielenkiintoa asiakkaan kertomaan ja keskity tarkasti, tarkenna jos koet sen tarpeelliseksi.

Esittele asiakkaallesi oma toimenkuvasi personal trainerina
. Personal trainer voi opastaa, opettaa, helpottaa, mahdollistaa, vahvistaa jne. mutta hikoilla et asiakkaan puolesta voi. Kerro asiakkaallesi, että minkä tahansa tavoitteen saavuttaminen vaatii, jos ei kovaa työtä, niin ainakin säännöllistä vierailua mukavuusalueen ulkopuolella.

Kerro asiakkaalle, millainen sijoitus valmennuksesi on
. Korvauksesta on hyvä puhua suoraan ja kertoa asiakkaalle mitä hintaan sisältyy. Voithan myös kysyä minkälaisen hinnan asiakas on valmis laittamaan omalle hyvinvoinnille ja terveydelleen.

Sovi valmennuksen aikataulu.
Laittakaa kuntotestaus ja valmennustapaamisia kalenteriin ja aikatauluttakaa karkeasti välitavoitteita. Sopikaa yhteydenpito tavasta.

Jätä asiakkaalle voittajafiilis.
Asiakas on tehnyt nyt yhden parhaista päätöksistään! Annatko asiakkaalle heti mukaan ensiapuohjeet vai luvan ottaa rennosti ennen valmennuksen aloitusta?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here