Personal training –palvelut ovat kysytympiä kuin koskaan. Niiden tarve ja tarjonta kohtaavat edelleen useimmiten kuntokeskusten palvelutiskillä tai nettisivuilla. Valtaosassa kuntokeskuksista työskenteleekin useampia personal trainereita. Sopivimman PT:n valinta voi kuitenkin olla yllättävänkin hankalaa, mikäli personal trainerit tarjoavat palvelujaan kaikkea kaikille –mentaliteetilla. Erikoistuminen oman intohimon kohteisiin sekä omiin vahvuuksiin lisäisi personal trainer –tiimin osaamista, uskottavuutta sekä helpottaisi itselleen sopivimman PT:n löytämistä.

Mitä kuntokeskus hyötyy personal trainereiden jatkokoulutuksista?

Miltä kuulostaisi personal trainer –tiimi, jossa olisi omat spesialistit voimavalmennukseen, ravintovalmennukseen, psyykkiseen valmennukseen sekä terveysvalmennukseen? Lisäisikö se PT –tiiminne uskottavuutta, kysyntää, tiimityön mahdollisuuksia ja personal trainereiden innostusta sekä itseluottamusta asiakastyötä kohtaan? Mitä luulet, lisäisikö se PT –palveluiden kysyntää, helpottaisiko se ostamista ja sitouttaisiko jatkokoulutusten tukeminen personal trainereita työnantajaansa? Tekisikö se kuntokeskuksesta entistä houkuttelevamman työpaikan PT:ille?

Henkilökohtaisesti uskon, että näin tapahtuisi, enhän muuten olisi lähtenyt tälle tielle. Koenkin, että kaksi merkittävintä pullonkaulaa kuntokeskusten personal training –liiketoiminnassa ovat PT:iden asenne ja osaaminen myyntityöhön sekä erikoistumisen puute eli kaikille kaikkea –asetelman aiheuttamat ongelmat. Juuri tästä syystä olemme lanseeranneet tänä syksynä Trainer4You jatkokoulutustuoteperheen sekä kouluttajamme Sami Hurmeen tuotteistaman myyntikoulutuksen personal trainereille.

Mitä asiakas hyötyy personal trainereiden jatkokoulutuksista?

Kun vielä lähimenneisyydessä urheiijatiimiä valmensi lähes poikkeuksetta yksi tai muutama valmentaja, on trendi huippuvalmennuksessa nykyisin lähes päinvastainen. Lahjakkaimpien urheilijoiden ympärille pyritäänkin kokoamaan kokonainen tiimi oman alansa huippuosaajia. Miksei samaa trendiä voisi hyödyntää myös personal trainingissa? Miksei asiakkaan ympärille voisi koota omiin vahvuuksiinsa ja mielenkiinnon kohteisiinsa erikoistunutta PT –tiimiä?

Sen lisäksi, että asiakas saa osaavampaa ja parempaa palvelua syvemmin spesialiteettiinsa perehtyneeltä personal trainerilta, poistaa jatkokouluttaminen kentältä kilpailua, kun asiakas on helpompi ohjata asiaan parhaiten vihkiytyneen personal trainerin pakeille. Lisäksi erikoistuminen avaa täysin uudet mahdollisuudet personal trainereiden väliseen yhteistyöhön, joka voi parhaimmillaan toimia kuntokeskuksessa juuri mainitsemallani tavalla: asiakas saa palvelua omalta, hänen tavoitteisiinsa erikoistuneelta PT:ltä, joka konsultoi ja hyödyntää valmennuksessa muuta tiimiä, joka paikkaa vahvuuksillaan kyseisin PT:n heikkouksia.

Edellinen idea voisi konkretisoitua hyvin esimerkiksi pienryhmävalmennustuotteessa, jossa jokainen alansa erikoisosaaja; psyykkiseen valmennukseen, terveysvalmennukseen, ravintovalmennukseen ja voimavalmennukseen jatkokouluttautunut personal trainer vetäisi omat osuutensa asiakkaiden liekittämiseksi sekä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Mitä personal trainer hyötyy jatkokoulutuksista?

Personal training on monen liikunnallisen, dynaamisen ja eteenpäin pyrkivän henkilön unelmaduuni. Työllistyttyään kuntokeskukseen henkilö pääseekin toteuttamaan arvomaailmaansa ja liikunnallista elämäntapaansa tukevaa, merkitykselliseksi koettua työtä. Tavoitteellisuus ja itsensä kehittämisen tarve saavat kuitenkin monet parhaista työntekijöistä hakeutumaan muiden alojen jatko-opintojen tai töiden pariin, mikäli työnantaja ei tue tai arvosta oman alansa jatkokouluttautumista.

Tutustu jatkokoulutusvaihtoehtoihin tästä!

Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.

Jatkokouluttautuminen tarjoaakin personal trainerille mahdollisuuden kasvaa, kehittyä ja keskittyä omiin intohimoin sekä mielenkiinnon kohteisiin sekä kohdistaa palvelunsa haluamalleen asiakassegmentille. Jatkokouluttautuminen tarjoaa kuntokeskukselle myös perustellun mahdollisuuden palveluidensa hinnan tarkistamiseen ylöspäin. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että kokemuksen, jatkokouluttautumisen sekä kysynnän pitäisi näkyä personal trainereiden palveluiden hinnoittelussa siten, että kokemus ja osaaminen näkyvät hintalapussa erikoistuneen personal trainerin eduksi.

Mitä olet itse tästä mieltä? Koetko, että PT –palveluilla pitäisi samassa keskuksessa olla identtinen hintalappu vai voiko hinnoittelussa olla yksilöllisiä eroja PT:n koulutustaustaan, erikoistumiseen, kokemukseen ja kysyntään perustuen?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here