Mitäpä olisi vappu ilman munkkeja? Nämä lähes hiilarittomat munkit syntyvät ilman vehnää, sokeria ja hiivaa ja taikina sopii loistavasti myös Fuel food -kirjassa mainitun sitruunapiirakan pohjaksi. Kannattaa siis valmistaa kerralla kaksinkertainen annos ja tehdä myös piirakka samalla kertaa. Mikäli et ole näppäräsorminen, kannattaa taikinasta valmistaa lusikkamunkkeja, mutta se taipuu osaavissa käsissä myös munkkirinkilöiden muotoon.

FUEL_WEB_bodymunkit

MUNKKITAIKINA
3 kananmunaa
3 dl vähärasvaisia mantelijauhoja
2 rkl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)
1 mitallinen (30 g) heraproteiinijauhetta, vanilja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

PAISTAMISEEN
Rypsiöljyä

KORISTELUUN
erytritolia

Valmista ensin erytritolista tomusokerimaista. Laita erytritoli blenderiin ja sekoita täydellä teholla sen verran, että erytritoli muuttuu tomumaiseksi. Voit myös käyttää erytritolin sellaisenaan, mutta taikinan koostumus on tällöin hieman erilainen.

Vatkaa munat ja erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Tämä kestää hieman kauemmin, kuin tavallista sokeria käytettäessä, eli noin 5–8 minuuttia.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuiva-aineseos munavaahdon joukkoon varovasti sekoitellen, jottei vaahto laskeudu paljon.

Anna taikinan vetäytyä noin 20 minuuttia. Kaada paksupohjaiseen kattilaan reilusti öljyä, noin 5 cm korkeudelle asti ja kuumenna liedellä.

Muotoile taikinasta munkkirinkilöitä tai ota siitä kahdella lusikalla palleroita ja laita ne öljyyn kypsymään. Tarkkaile paistumista koko ajan, jotta munkit eivät pala. Kääntele niitä välillä ja tarkasta, että ne ovat myös sisältä sopivan kypsiä. Jotkut pitävät munkeista, jotka ovat jääneet sisältä hieman löysiksi, joten kannattaa kokeilla erilaisia kypsyysasteita! Jos munkeista tulee liian tummia, vähennä lieden tehoa.

Nostele munkit talouspaperin päälle valumaan ja anna jäähtyä hetki. Laita reilusti erytritolia syvälle lautaselle ja kääntele hieman jäähtyneet munkit kauttaaltaan erytritolissa, jotta ne saavat ”sokerimaisen” kuorrutteen.

Nauti heti tai pakasta munkit.

Lisää herkullisia ja terveellisiä reseptejä löydät kirjasta Fuel food

fuelfood_front

7 KOMMENTIT

  1. Taikinan ohjeesta on jäänyt eritrytoli pois, eli paljonko sitä pitäisi laittaa tuohon pohjaan?

  2. Hei, onkohan lipsahtanut virhe ohjeeseen? Taikinan aineosissa ei mainita erytriolia mutta tekstissä käsketään vatkata erytrioli kananmunien kanssa kuohkeaksi… eli mitä laitetaan?

  3. Käytän aina Karppisokeria se on täysin kaloriton ja diapeetikot sekä lapset voivat käyttää ei ole hiilareitakaan yhtään :)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here