Liikunnallinen lapsuus hyvänä ponnistusalustana

jerry-hietaniemiJerry Hietaniemi on 23-vuotias nuorimies Jokioisilta. Kuten monen muunkin personal trainerin, myös Jerryn lapsuus oli liikunnallinen. Vapaa-aika kului rakkaimpien harrastusten koripallon, salibandyn ja hiihdon parissa. Niistä salibandy säilyi kuvioissa pisimpään ja siinä tuli pelattua joitakin pelejä miesten 1. divisioonassakin.

Pelikentät kuitenkin jäivät kun Jerry pääsi lukion jälkeen kokeilemaan omia rajojaan Utin Laskuvarjojääkärikomppaniaan. Vuosi erikoisjoukoissa antoi itsevarmuutta sekä opetti nöyryyttä ja periksi antamattomuutta.

”En osannut laskuvarjojääkäriksi hakiessani, enkä osaa varmaan vieläkään hahmottaa, miten paljon eväitä elämään se kaiken kaikkiaan antoi”.

Asepalveluksen jälkeen edessä oli välivuosi, kun tavoitteena oli hakea opiskelemaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Välivuotena Jerry työskenteli ajoittain koululla liikunnanopettajan sijaisena ja aloitti päämäärätietoisen valmistautumisen pääsykokeisiin jo alkusyksystä. Pienellä paikkakunnalla, Forssan kupeessa Jokioisilla vallitsi käsitys, ettei liikuntatieteelliseen olisi mitään asiaa ilman huippu-urheilijan tai -valmentajan taustaa. Se ei kunnianhimoista miestä hidastanut – päinvastoin. Jerry treenasikin kirjalliseen tenttiin valmistautumisen lisäksi myös eri liikuntalajien tekniikkaa monipuolisesti ja sinnikkäästi.

Toisiaan tukevat opinnot eväinä yrittäjyyteen

Eräänä päivänä Jerry löysi urheiluliikkeen alennuskorista 16kg:n kahvakuulan. Pitkän harkinnan jälkeen hän teki ostopäätöksen, mutta ei suoraan sanottuna osannut tehdä rautamötikällä yhtään mitään. Jerry päättikin ilmoittautua lähipaikkakunnalla järjestettävään, Trainer4You:n Tuomo Kilpeläisen vetämään, Kahvakuulakouluun. Kurssista ja kouluttajasta jäi erittäin hyvä fiilis. Kahvakuulakoulun jälkeen Jerry jatkoi Kahvakuulaohjaaja -koulutukseen ja sai siellä kipinän ilmoittautua myös Trainer4You Personal trainer -koulutusputkeen”.

”Kahvakuulamies Tuomo Kilpeläisen tsemppaava ja mutkaton ote vahvisti fiiliksen oikeasta alasta ja kannusti jatkamaan valitulla tiellä”.

Jerry aloitti personal trainer -koulutusputken keväällä 2012 Turussa. ”Päätös personal traineriksi kouluttautumisesta tuntui heti alussa oikealta ratkaisulta. Hyvinvointivalmentaja -koulutus oli mielestäni antoisa alkusysäys liikunta-alalle ja antoi kokonaisvaltaisen kuvan tulevasta. Jatkoin kouluttautumista toiminnan täyteisellä Kuntosalivalmentaja -koulutuksella, jonka keskiössä olivat liiketekniikat, ohjausharjoitukset sekä treeniohjelmien rakentaminen”, Jerry kertoo kokemuksistaan koulutuksesta.

Varsinaiset personal trainer -opinnot siirtyivät alustavista suunnitelmista poiketen loppuvuoteen, sillä kesän mittaan yliopistolta saapuneiden positiivisten uutisten myötä edessä oli muutto Jyväskylään opiskelemaan. Personal trainer -koulutus ja opiskelut liikuntatieteellisessä täydensivät Jerryn mukaan toisiaan erinomaisesti, tarjoten kattavan yhdistelmän teoriaa sekä käytäntöä.  “Yliopisto-opinnoissa pääsin tuoreimman tutkimustiedon keskiöön ja personal trainer -opintojen toiminnallinen ote kirkasti kyseiset asiat käytännössä”.

Jerry koki personal trainer -koulutuksen hyödyllisimmiksi opeiksi kestävän valmennussuhteen rakentamisen, mentaali- ja ravintovalmennuksen sekä vinkit omien palveluiden myyntiin ja markkinointiin. Parhaiten mieleen jäivät erinomaiset kouluttajat, jotka poikkeuksetta tekivät parhaansa ryhmän oppimisen näkökulmasta. Jerry koki lisäarvoksi myös sen, että kouluttajat ovat koulutuksen jälkeenkin soitelleet ja kyselleet kuulumisia.

”Personal trainer koulutuksen piti olla minulle välietappi välivuotenani, mutta loppujen lopuksi se merkitsi minulle huomattavasti enemmän.”

 

Lentävä lähtö yrittäjyyden alkusuoralle

ready-set-go-jyvaskylaJerry ryhtyi jo koulutuksien alkuvaiheessa suunnittelemaan, yrittäjähenkisen perheensä kannustamana, oman yrityksensä perustamista. Kokemusta yrittäjyydestä hänelle oli kertynyt jo aiemmin huoltoasemille pahvilaatikoissa myytävien koivuklapien muodossa.

Jerry pistikin pystyyn yrityksensä ReadySetGo:n jo personal trainer -koulutuksen alussa. Oman toiminimen perustaminen ja internetsivujen luominen varhaisessa vaiheessa olivatkin fiksu valinta, sillä Jerry koki saavansa koulutuksista jatkuvasti ideoita yrityksensä kehittämiseksi ennen varsinaisen toiminnan aloittamista.

ReadySetGo on liikuntapalveluja tarjoava yritys, jonka päätoimiala on personal training. Yritys aloitti toimintansa keväällä 2013 ja tyytyväisiä valmennettavia on jo kymmeniä. Valmennuksien ohessa Jerryn tulee myös ohjattua kahvakuulaa viikoittain muun muassa yliopistoliikunnalle sekä Jyväskylän kaupungille.

ReadySetGo:n tulevaisuuden tavoitteena on työllistää useampia liikunta-alan huippuosaajia ja laajentua valmennuksen eri osa-alueille, kuten ravinto- ja mentaalivalmennukseen. Oma valmennusyritys, joka tarjoaa monipuolista valmennusta useiden personal trainereiden toimesta on tavoite, jonka Jerry mainitsee muista tulevaisuuden haaveista udeltaessa. Myös kouluttajan sekä opettajan työ kiinnostaa, Jerry jatkaa kertoen intohimon kohteistaan.

Yrittäjyyden ensiaskeleet ovat Jerryn mukaan olleet ennen kaikkea mielenkiintoisia ja tarjonneet sopivasti haasteita. Lähitulevaisuudessa hän aikoo viedä tarmokkaasti yliopisto-opintojaan eteenpäin. Liikunta-alan opiskelujen ja yrittäjyyden yhdistäminen tukevat kuitenkin erinomaisesti toisiaan, sillä näin pääsee toteuttamaan opittua asioita heti käytännössä.

Jerry ei ole niitä tyyppejä, jotka haluavat päästä eteenpäin elämässään rimaa hipomalla. Hän haluaa haastaa itseään jatkuvasti ja ottaa mahdollisimman paljon irti opinnoistaan sekä antaa itsestään parastaan työssään personal trainer -asiakkaidensa parissa.

Hieno työtä Jerry ja onnea matkaan!

Käykäähän katsomassa Jerryn meininkejä osoitteessa: http://www.readysetgo.fi/

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here