Juha-Matti ”Juhis” Aaltola on toiminut kolme vuotta personal trainer yrittäjänä. Liikunta on aina ollut osa Juhiksen elämää sekä harrastusten, että aikaisemman tutkinnon, liikunnanohjaajan kautta. Juhis työskenteli aikansa liikunnanohjaajana, mutta halu kouluttautua henkilökohtaiseksi valmentajaksi oli suurempi. ”Koin, että edellinen työni sisälsi minulle liikaa ryhmänohjausta, kun todellinen mielenkiinnon kohde on yksilö- ja pienryhmävalmennusten puolella. Niiden kautta koen voivani auttaa ihmisiä paremmin.” Juha-Matti toteaa.

Myös yrittäjyys kiinnosti Juhista paljon. Vaikka yrittäjäksi lähteminen on varmasti monelle jännittävä päätös, kuten myös Juhikselle, koki mies saavansa siitä enemmän irti kuin palkkatyöstä. ”Taustalla oleva syy, miksi tätä valmentajan hommaa haluaa tehdä, on sen verran iso, että sen eteen haluaa myös ottaa ajoittain riskejä ja tehdä paljon duunia. Ja toki työtehoa lisää se, että jokainen penni on tienattava itse.” Juhis naurahtaa.

Kuvat: milla x markus

Yksin ei tarvitse painia

Trainer4You Personal training on yhteisö, joka muuttaa osaamisesi euroiksi. Valmiit valmennusmateriaalit, jatkuva tuki sekä lisäkoulutukset takaavat sen, että personal trainer voi keskittyä siihen olennaiseen, eli valmentamiseen.

Noin vuosi valmennustoiminnan aloittamisen jälkeen Juha-Matti liittyi Trainer4You Personal training verkostoon. Valmiit valmennusmateriaalit, apu asiakashankintaan ja jatkuva tuki olivat suurimpia syitä liittyä mukaan. ”Etenkin aloittelevalle personal trainerille verkosto on kultaakin kalliimpi, kun materiaalit ovat valmiina ja apua asiakashankintaan on saatavilla koko ajan. Yksin tehtynä näihin menisi kamalasti aikaa.” Juha-Matti toteaa. Personal trainerin homma on tosi paljon sitä, että verkostoidutaan, hankitaan yhteystietoja ja ollaan esillä. Näitä ei tietenkään kukaan voi tehdä puolestasi, mutta kokeneilta personal trainereilta ja alan ammattilaisilta saa arvokkaita vinkkejä sekä tiedon siitä mikä toimii ja mikä ei.

”Asiakaspolku käytiin tarkoin läpi: koska on otollisinta kontaktoida uusi potentiaalinen asiakas, miten paljon tulisi olla esillä ja mitä vaikka salikierroksella kannattaa käydä läpi. Eihän nämä jutut mitään rakettitiedettä ole, mutta uutena toimijana opeteltavaa ja muistettavaa on niin paljon, että fokus on saatava niihin tuottaviin toimenpiteisiin.”

Kiinnostuitko? Lue lisää Trainer4You Personal training verkostosta!

Vuoden someninja

Juha-Matti Aaltola palkittiin alkuvuodesta 2017 Trainer4You Personal training verkostossa Vuoden someninjana monipuolisesta ja tuottavasta sosiaalisen median käytöstä sekä selkeistä verkkosivuista.

”Palkitseminen tuli minulle mukavana yllätyksenä. Markkinoinnissa pyrin keskittymään oleellisimpiin juttuihin ja koen käyttäväni sosiaalista mediaa riittävästi, mutta en liikaa. En postaa useita kertoja päivässä, vaan teen postaukset aina huolella ja laadukkaasti. Viikkotasolla minulla menee muutamia tunteja sosiaalisen median hoitamiseen. Toki riippuen viikosta. Olen rakentanut itselleni toimivat tavat tehdä onlinemarkkinointia, joten nykyisin se sujuu melko vaivatta.”

Tutustu Juhiksen Facebook-sivuun sekä kotisivuihin.

Juhiksen vinkit sosiaalisen median markkinointiin:

”Tuo onnistumiset esille! Ne inspiroivat ihmisiä. Jaa asiakkaista onnistumis- ja muutostarinoita, sillä ne antavat konkreettista kuvaa siitä, millaista sinun kassa on treenata. Olin omasta mielestäni todella huono tuomaan onnistumisia esille alussa, mutta halusin panostaa niihin, koska uskoin sen toimivan. Ja niin se toimiikin! Ole siis rohkea ja tuo omaa tekemistäsi esille. On tärkeää, että olet somessa samanlainen kuin kuntosalilla.”

”Kannattaa myös muistaa, että vaikka sosiaalisen median kautta ei tulisi suoria yhteydenottoja, sen hyödyt tulee nähdä pidemmällä aikavälillä. Somessa esiintyminen tuo tunnettuutta. Nyt kun olen tehnyt näitä hommia kolme vuotta, niin uusien valmennettavien eteen ei tarvitse tehdä niin paljon duunia kuin mitä alussa. Kyllä sen huomaa, että ihmiset tuntevat. Moni on saattanut törmätä toimintaani somessa ja lopulta henkilökohtainen yhteydenotto tulee melko pitkänkin ajan jälkeen. Yleinen lause, jonka asiakkaan suusta kuulee, on ”Olen jo pitkään miettinyt tätä ja nyt ajattelin vihdoin aloittaa.”

Missä mennään nyt?

Kuvat: milla x markus

Tällä hetkellä Juha-Matti toimii fysiikkavalmentajana Porin narukerän edustusjoukkueessa, omistaa osakkuuden uudesta kuntosalista WiseGym Palatsista sekä valmentaa eri lajien urhelijoita yksilövalmennuksessa. Mukaan mahtuu mm. jääkiekkoilijoita, crossfittaajia sekä suplautailua EM-tasolla treenaava urheilija. Näitä voi todellakin sanoa hienoiksi saavutuksiksi!

“Paljon on tehty töitä sen eteen, että olen nyt tässä missä olen. Aloittaessani personal trainerin hommat, oli pitkäntähtäimen tavoitteeni tehdä töitä mahdollisimman paljon urheilijoiden kanssa. Nyt voin sanoa olevani hyvää vauhtia matkalla kohti tuota tavoitetta.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here