Teresa Martikkala on personal trainer ja menestynyt voimannostokisaaja. Ajoittain hän on kohdannut haasteita niin valmennustyössä kuin omalla kisaurallaan, liittyen nimenomaan psyykkiseen puoleen: miten motivoida asiakas pysyviin muutoksiin tai miten lievittää omaa kisajännitystä. Näistä syistä hän hakeutui Trainer4Youn Psyykkinen valmentaja -koulutukseen. Nyt voit lukea Teresan kokemuksia Psyykkinen valmentaja -koulutuksesta.

Teetkö valmennustyötä? Valmennatko esimerkiksi painonpudottajia tai urheilijoita?

Jos valmennat, olet ehkä törmännyt seuraaviin tilanteisiin:

  1. Painonpudottaja-asiakkaasi kertoo tietävänsä, mitä hänen tulisi tehdä tavoitteen saavuttamisen eteen. Hän ei kuitenkaan saa tehtyä konkreettisia muutoksia arjessaan.
  2. Urheilijan suorituskyky on huippuluokkaa, mutta kilpailutilanteissa jännitys tai pelko epäonnistumisesta johtavat alisuoriutumiseen.

Mitkä asiat saattavat olla muutoksen esteenä? Miksi henkilö, joka TIETÄÄ mitä hänen tulisi tehdä elämäntapamuutoksen ja painonpudotuksen eteen, ei onnistu saavuttamaan tavoitettaan? Miksi motivaatio katoaa tai muutoksesta ei tule pysyvää?

Miten urheilija pystyisi saamaan kilpailutilanteessa sekä harjoituksissa itsestään kaiken potentiaalin irti? Miten urheilija pystyisi löytämään balanssin urheilun ja muun elämän välille?
Miten SINÄ voisit valmentajana auttaa asiakastasi pääsemään eteenpäin edellä mainituissa tilanteissa?

Psyykkisen valmentajan koulutus antoi minulle hurjasti uusia työkaluja päivittäiseen työhöni valmentajana – nyt tiedän, miten pystyn auttamaan asiakkaitani entistä paremmin.

Lisää työkaluja valmennustyöhön

Olen valmentanut kohta kolme vuotta päätoimisesti ja olen auttanut jo yli 150 ihmistä henkilökohtaisesti parempaan kuntoon. Matkan varrella olen monesti miettinyt, miksi osa asiakkaistani saavuttaa tavoitteensa nopeasti ja suhteellisen helposti, kun taas toisten kanssa eteneminen on hitaampaa ja haastavampaa.
Olenhan antanut jokaiselle asiakkaalle kaiken tiedon ja taidon, jota minulla on siinä hetkessä ollut. Olenhan täydestä sydämestäni halunnut jokaisen onnistuvan.

Vaikka minulla on paljon tietoa treenaamisesta, ravinnosta sekä hyvinvoinnin ja suorituskyvyn edistämiseen liittyvistä tekijöistä, tuntui, että jotain puuttui – nimittäin työkaluja mielen muutoksen tekemiseen ja psyykkisten taitojen harjoittamiseen.
Tästä syystä halusin aloittaa psyykkisen valmentajan koulutuksen.
Uskoin, että psyykkisen valmentajan koulutus toisi eväitä ja työkaluja sinne osa-alueelle, johon itselläni valmentajana oli tähän mennessä vähiten osaamista. Tiedostin, ettei pelkkä treeni- ja ravinto-osaaminen riitä, jos haluan JOKAISEN asiakkaani onnistuvan tavoitteensa saavuttamisessa.

Halusin pystyä auttamaan valmennettaviani entistä kokonaisvaltaisemmin ja ajattelin psyykkisen valmentajan koulutuksen olevan oikea ratkaisu tuomaan entistä kovempia tuloksia valmennettavilleni.

Koulutus lunasti lupauksensa – ja enemmänkin

Koulutuksessa käytiin läpi paljon erilaisia käytännön harjoitteita, joita ensin testailtiin itse ja sen jälkeen ohjattiin opiskelutovereille. Kokemuksellisuus oli tärkeässä asemassa, sillä oman kokemuksen kautta myös asiakkaan ymmärtäminen aidoissa tilanteissa on helpompaa.

Koulutuksessa oli mielestäni sopivassa suhteessa teorian opiskelua sekä käytännön harjoittelua. Erilaisia työkaluja pääsi harjoittelemaan useaan otteeseen, mikä toi itsevarmuutta viedä niitä myös omaan valmentamiseen heti ensimmäiseltä lähijaksolta alkaen.

Koulutukseen kuului myös harjoitusasiakkuus, jolloin opittuja harjoitteita pääsi viemään käytäntöön entistä enemmän. Harjoitusasiakkaan kanssa keskityimme ainoastaan koulutuksessa opittuihin asioihin, jolloin myös harjoitteiden toimivuus tuli testattua toimivaksi. Sain harjoitusasiakkaaltani loistavaa palautetta, kun keskustelimme valmennuksen kulusta valmennuksen päätyttyä.

Hyödyin koulutuksesta ammatillisesti, mutta sain myös paljon eväitä oman urheilu-urani edistämiseen

Olen vienyt harjoitteita asiakastyön lisäksi omaan urheiluuni. Kilpailen klassisessa voimanostossa kolmatta vuotta ja yksi isoimmista haasteistani on ollut kova kilpailujännitys.
Koulutuksesta sain työkaluja jännityksen hallintaan – tai nyt viisaampana: enemmänkin sen hyväksymiseen osana kilpailutilannetta.

Pääsin testaamaan koulutuksen oppeja käytännössä, kun minut valittiin Suomen maajoukkueeseen kilpailemaan Barcelonaan Arnold Sports Festival Europe -urheilutapahtumaan. Kyseessä oli suurin ja kovatasoisin kilpailu, jossa olen tähän asti ollut.
Oli mahtavaa huomata, että pystyin koulutuksen opeilla vaikuttamaan positiivisesti suoriutumiseeni kilpailuissa.

Psyykkisen valmentajan koulutuksen kouluttajat ovat ammattilaisia

Pääsin opiskelemaan sekä koulutuksen kehittäjän Anu Kangasniemen että Mikko Törmälehdon opissa. Molemmat osasivat asiansa hyvin ja osasivat vastata kiperiinkin kysymyksiin, joita opiskelijat heittivät ilmoille.

Suosittelen koulutusta kaikille valmentajille, personal trainereille, ohjaajille sekä urheilijoille. Koulutuksesta hyötyvät kaikki, jotka haluavat kehittää omia psyykkisiä taitojaan ja/tai työskentelevät asiakaslähtöisessä työssä, joissa kaivataan mielen hallinnan ja muutoksen työkaluja.

Iso kiitos Anulle ja Mikolle sekä tietysti Trainer4You:lle huippu koulutuksesta!

Teresa Martikkala

Ps. Voit seurata minua sosiaalisessa mediassa:
Instagram: @ttteresaa
Facebook: Personal Trainer Teresa Martikkala
Nettisivut/blogi: www.teresamartikkala.com
Pps. Käy lukemassa lisätietoja sekä ilmoittaudu seuraavaan Psyykkisen valmentajan koulutukseen täältä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here