Vietimme alkuviikosta Trainer4You tiimipäivää Helsingissä. Porukkaa pitkän pöydän ääressä katsellessani muistot yrityksen perustamisesta ja franchising -ketjun luomisesta nousivat lämpiminä kokemuksina mieleeni: Tuntuukin, ettei siitä ole kuin hetki (2004), kun pyöritin firmaa yksin kotikonttoristani yöpukuun ja vilttiin pitkälle iltapäivään sonnustautuneena. Eikä siitä voi olla vielä puolta vuosikymmentä (2007), kun perustimme ketjumuotoista toimintaa sukumme entisessä huvilalla Maailmanlopunniemessä, Mikkelin maalaiskunnassa, ulkoporealtaassa myöhälle yöhön villejä visioita maalaillen. Ja vasta äskenhän “leijuimme” sillä, että tiimimme väkiluku kääntyi toiselle kymmenelle (2009). Nyt pöydän ääressä istui kolmattakymmenettä hengenheimolaista ja huoneessa vallitsi käsittämätön energialataus sekä taukoamaton puheensorina.

Energiaa ilmassa

Omistajien, työntekijöiden, franchising- ja osakkuusyrittäjien lisäksi olimme saaneet mukaan myös ensimmäisen työharjoittelijan, Sannin Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Siinä tuskin on mitään kummallista, mutta koen erityislaatuiseksi sen tunnelman, joka porukassamme vallitsee niin tiimipäivissä kuin arjen aherruksenkin keskellä. Seuraavassa Sannin kokemuksia ja mietteitä harjoittelujaksosta, Trainer4You:sta sekä fiiliksestä Jyväskylän yksikkömme työntekijänä:

Harjoittelu Trainer4You Jyväskylän yksikössä syksyllä 2011

Olen liikunnanohjaajaopiskelija Kajaanin Ammattikorkeakoulusta ja opiskelen kolmannella vuosikurssilla. Yksi opintoihini kuuluva harjoittelu on nimeltään perusharjoittelu, jonka tarkoituksena on syventää opittua tietoa liikunta-alan hallinnollisista työtehtävistä. Kun olin tutustunut Trainer4You:n nettisivuihin ja käynyt tapaamassa Tapania, koin Trainer4You:n olevan oikea paikka suorittaa harjoittelu, koska olen erityisen kiinnostunut liikunta-alan yritystoiminnasta ja lisäksi erikoistun opinnoissani terveysliikuntaan.  Ja valintani oli todellakin oikea!
Monipuolisia ja arvokkaita kokemuksia

Ensimmäisenä päivänä oli paljon jännitystä ilmassa, kun saavuin toimistolle. Lisäjännitystä toi tietysti se, että tiesin olevani ensimmäinen harjoittelija Trainer4You:lla. Yritin kuitenkin kääntää tämän asian positiiviseksi energiaksi itselleni, nähdä sen mahdollisuutena. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien pääsin tekemään paljon mielenkiintoisia sekä harjoitteluni kannalta tärkeitä ja hyödyllisiä työtehtäviä. Työtehtävien pääpaino oli markkinoinnissa; yhteistyötahojen kartoittaminen ja yhteyden ottaminen niihin (yritykset, kuntokeskukset, urheiluseurat, lehdet, tapahtumat) sekä materiaalien jakaminen kentälle ja materiaalien postittaminen. Markkinointiin liittyi myös Kasvumarkkinoinnin – koulutukset, joissa olin mukana kerran Jyväskylässä ja kerran Tampereella. Pääsin seuraamaan valmennuksia sekä ohjaamaan itse, tekemään Inbody – mittauksia ja antamaan niistä palautetta asiakkaille, pitämään lajikokeiluja, tekemään kehonikämittauksia ja tutustumaan myös hyvinvointianalyyseihin. Lisäksi sain olla mukana tapahtumissa, asiakastapaamisissa ja palavereissa sekä sain hyvän perehdytyksen yritystoiminnan hallinnollisiin tehtäviin, joka oli harjoittelun tavoitteiden kannalta myös tärkeä asia.


Nopeasti osaksi T4U -tiimiä

Koko harjoittelun ajan tunsin itseni kuuluvan osaksi työryhmää. Sain osallistua keskusteluihin ja mielipiteitäni kuunneltiin yhtä lailla kuin muidenkin työryhmän jäsenten. Pystyin olemaan avoin ja rehellinen, enkä tuntenut oloani milloinkaan vaivaantuneeksi. Oli hienoa saada ns. omia työtehtäviä, joiden tekeminen hyödytti itseni lisäksi myös muita työryhmän jäseniä. Lisäksi valmennuksiin osallistuminen ja tuntien pitäminen oli todella mukavaa ja sain niistä lisää arvokasta ohjauskokemusta. Kehittävät palautekeskustelut valmennustuntien jälkeen olivat hyödyllisiä tulevaisuutta ajatellen. Harjoittelu Trainer4You:lla näytti minulle, millaista työnteko on työryhmässä, jossa kaikki oikeasti pitävät työstään, tukevat toisiaan ja tulevat hyvin kaikkien kanssa toimeen. Nautin harjoittelustani todella paljon! Kiitos Trainer4You:n Jyväskylän tiimille, sekä muille Trainer4You:n työntekijöille, joiden kanssa sain tehdä yhteistyötä harjoitteluni aikana.

Sanni

Kajaanin Ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaajaopiskelija

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here