32. RealistinenOletko koskaan kuullut lääkärin arvostelevan kollegansa tekemisiä? Tai lakimiehen oikeuden päätöstä? Liikunta- ja ravitsemusalalla arvostelu sen sijaan tuntuu olevan tyyppivika: Muilla saleilla ei osata, toiset koulutustahot eivät välitä laadusta, kilpailijan välineet ovat kopioita, eikä ravitsemusneuvontaa voi tarjota kuin meidän ammattiryhmämme edustajat. Rutina seis! Se karkottaa potentiaalisen asiakkaan turvaan kotisohvansa taakse.

Pyri näkemään positiiviset piirteet  

Verkostoitumisesta ollaan kyllä paasattu ja ristiinpölyttämisestä puhuttu kyllästymiseen asti. Teot jäävät vain valitettavan usein kauas teorioista. Vikoja kyllä löydetään kilpailijasta tai kumppanikandidaatista, mutta kehut nieleskellään vähin äänin, ettei kukaan vaan saa tietää toisen pätevyydestä.

Menestyjiä on helppoa mollata

Menestyjiä on helppoa mollata, sillä sitä harvemmin saavutetaan täydellisyydellä. Jos ihan nimiä mainitsee, niin usein kuulee vikistävän, että Jutta Gustafsberg tekee bisnestään pelkästään rahasta, eikä fitness –henkinen valmennus sovi lainkaan terveysliikkujalle. No voi perhana! Eikö bisneksessä ole juuri kyse tuotteistamisesta ja kaupallistamisesta? Sen kyseinen henkilö taitaa kadehdittavan hienosti. Ja sen lisäksi voisin väittää, että kehonmuokkaus- ja fitnessvalmennuksen saralla Jutan tiimi hallitsee asian äärimmäisen hyvin. Ja se kun vain on niin, että henkilöitä, jotka haaveilevat timmimmästä kropasta mahtuu tähän maahan lähes 12 tusinaan.

Toinen vastikään arvostelua osakseen saanut (kuntokeskuksen pukkarissa kuultua) taho tai harjoitusmetodi on Fustra Personal training –konsepti. En lähde sen kummemmin avaamaan tai arvostelemaan konseptin toimivuutta, sillä en ole tutustunut siihen riittävän tarkasti. Toisekseen, en myöskään koe arvostelua millään tavalla aiheelliseksi. Sen sijaan täytyy kyllä mainita, että Personal training –ala kaipasi kipeästi hyvin tuotteistettua ja helposti monistettavaa treenikonseptia. Lihastasapainoon tai toisin sanoen +/- lihaksiin perustuva ideologia on nerokas, sillä se palvelee lähes jokaista kansalaista lottojengistä kilpaurheilijoihin.

Peesissä pääsee helpommalla

Alallamme on paljon menestyjiä. Niitä piisaa välinevalmistajien, kuntokeskusten, harjoituskonseptien, koulutusyritysten ja yksittäisten personal trainereiden keskuudessa, muutamia mainitakseni. Toisen onni ei ole tässä tapauksessa toisen epäonni, vaan kaverinkin mahdollisuus. Kun alalle nousee menestyjiä, paranevat samalla heidän markkinointi-, myynti- ja investointiresurssinsa: Ala saa positiivista huomiota mediassa ja lisää jerkkua mainostamiseen sekä myynnin ponnistuksiin. Siinä on imussa mukavat oltavat, eikö totta?

Pidetään asiakas kehässä

Yritysten panostukset henkilöstöhyvinvointiin ovat moninkertaistuneet muutamassa vuodessa. Myös yksityishenkilöiden satsaama rahamäärä liikunta- ja hyvinvointipalveluihin on kasvanut roimasti viime vuosina. Koetetaan nyt ihmeessä antaa asiakkaalle hyvä kuva alastamme ja ohjata hänet parhaimman palvelun tarjoajan pakeille. Eikä se paras tarjoaja ole järjestäen Sinä tai minä, vaan usein myös joku muu meidän alamme edustajista. Annetaan kehun kiertää.

PS: Postaus on kirjoitettu hetkellisen turhautuneisuuden kourissa. Uskon, toivon ja luulen kaikesta huolimatta, että verkostoituminen ja yhteistyö on alallamme ottanut viime vuosina harppauksen oikeaan suuntaan. Silti aika ajoin törmää valitettavaan kampittamiseen, dissaamiseen ja koko alan uskottavuutta nakertavaan arvosteluun. Pyritään yhdessä kääntämään kierre positiiviseksi ja pelataan tätä peliä koko jengin puolesta.

Kuva: Trainer4You arkisto

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here