Liikunta-ala on ollut jo useita vuosia voimakkaassa nousussa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriöin äskettäin julkaisema selvitys.

Lamasta huolimatta liikunta-ala on ollut jo useita vuosia voimakkaassa nousussa.

Liikuntatoimialan koko on Suomessa vähintään 5,5 miljardia euroa, mikä on saman verran kuin Suomen peli- ja muotoilualat yhteensä, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) äskettäin julkaisema selvitys.

”Liikuntabisnes on hyvä esimerkki siitä, että Suomesta löytyy merkittävää liiketoimintaa sellaisilta sektoreilta, jotka eivät ehkä ensimmäisenä tule mieleen. Tehdyn selvityksen kautta meillä on kokonaiskuva liikuntabisneksen mahdollisuuksista – ja niitä on paljon”, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori toteaa TEM:n tiedotteessa.

Liikunta-alalla kasvavia segmenttejä ovat terveyteen sekä hyvinvointiin liittyvät tuotteet ja palvelut, liikuntamatkailu ja urheilutapahtumat sekä liikuntalähtöiset viestintä-, viihde- ja lifestyle-tuotteet sekä -palvelut.

Kasvun taustalla ovat länsimaissa lisääntyvät elintapasairaudet, niiden ehkäisy ja hoito sekä terveystietoisuuden leviäminen. Liikunnallisesta elintavasta ja tavoitteellisesti treenaamisesta on tullut trendi. Samoin kiinnostus terveyden mittaamista ja terveysteknologiaa kohtaan ovat kasvaneet.

“Liikunta on maailman parasta ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Jos sen avulla voi samalla tehdä bisnestä, niin se on hienoa”, Vapaavuori kommentoi HS:lle eilen.

Vapaavuoren mukaan Suomessa onkin liikunta-alalla paljon potentiaalia kovaan kansainväliseen kasvuun.

”Nuoria kasvun kynnyksellä olevia yrityksiä on runsaasti. Suomessa on erinomaista teknologia-, terveys-, liikunta- ja muotoiluosaamista. Sanotaan, ettei Suomessa osattaisi markkinoida tai tuotteistaa. Liikunta-alalla jo menestyneet yritykset osoittavat tämän vääräksi”, Vapaavuori sanoo.

Selvityksen teki Luovien alojen liiketoiminnan kehittämisyhdistys Diges ry. Selvitys on luettavissa TEM:n verkkosivulla.

1 KOMMENTTI

  1. Fitness-ja hyvinvointiala on ollut ihan valtavassa suosiossa viimeiset kymmenen vuotta. On myös ollut kiva huomata kuinka tämä on lisännyt valikoimaa ja vaihtoehtoja alalle. Kuntosalin perustaminen on helppoa mutta tietysti se pitää tuotteistaa hyvin menestyäkseen. Niin kuin jutussa kerrotaan, nuoria kasvun kynnyksellä olevia yrityksiä on runsaasti. Suomessa on erinomaista teknologia-, terveys-, liikunta- ja muotoiluosaamista mitä kannattaa hyödyntää tässäkin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here