Espanjan matka ja neljännen firman perustaminen olivat kaataa Ilkan haaveet paremmasta kunnosta sekä terveydestä. Onneksi mies veti kuitenkin liinat kiinni viime metreillä ja uuden yrityksen sijaan ryhtyikin uudelleen järjestelemään työtehtäviään sekä vastuitaan omistamissaan yrityksissä. Se teki hyvää niin keholle kuin mielelle. Liiketoimintakin sai uutta buustia, eikä varmasti vähiten energisemmän sekä optimaalisemmin toimivan elimistön ansiosta.

Maltillinen alku mietitytti

Vaikka Ilkka pelkäsikin aluksi terveytensä puolesta, oli valmennusprojektin alku jopa hämmentävän maltillinen miehen mielestä.

”Ihmettelin oliko Lasse unohtanut koko puolimaratonhaasteen, sillä yhtään juoksuaskelta ei otettu ensimmäisen valmennuskuukauden aikana”, Ilkka hämmästeli.

Treenit toteutettiinkin pääosin kävellen, pyöräillen sekä soutaen ja treenien vaikutukset alkoivat tuntua sekä näkyä nopeasti: Kunto koheni, olo piristyi ja paino tippui. Tasainen kehittyminen ruokki motivaatiota ja kannusti jatkamaan hetkellisistä mielen notkahduksista huolimatta.

Huikeita onnistumisia läpi projektin

”Olin ollut niin ylikuormittunut, että jopa pienten päätösten tekeminen oli muuttunut hankalaksi.  Valmennuksen aikana uni alkoi maistua ja ajatus luistaa, jolloin sain hoidettua vaikeitakin asioita pois päiväjärjestyksestä”, Ilkka kertoi ensimmäisistä havainnoistaan valmennuksen vaikutuksista.

Ulkoisesti kovin muutos oli noin 20 kilon painonpudotus. Parhaimmillaan pelkkää rasvaa paloi Maximal –valmennuksen aikana yli 1 kilon viikkotahtia. Verenpainekin laski ja Ilkka sai lääkäriltään luvan luopua kokonaan lääkityksestä huhtikuussa.

”Muutuin eri ihmiseksi. Olenkin saanut innostettua esimerkkini kautta aktiivisempaan elämäntapaan myös muita. Omat odotukseni ylittyivät niin fiiliksen, ulkoisten muutosten kuin terveysvaikutustenkin osalta. Tämän kokemuksen pohjalta kannustan jokaista, joka pohtii terveytensä ja kuntonsa vaativan remonttia, kääntyvän ajoissa ammattilaisen puoleen”, Ilkka pohtii onnistumisensa taustoja.

Riskitekijöiden karsimista

Ilkan ruokavalio on säilynyt projektin jälkeen hyvin kuosissa, joskin yksi päivä viikossa menee kuulemma hieman vapaammin. Ilkan kertoman mukaan muutamat repsahdukset ovat tuoneet mukanaan huonon olon ja jo seuraava päivä on ollut skarpimpi. Ilkka joutuu kuitenkin kiinnittämään huomiota, ettei repsahduksia ja käänne huonompaa ei tapahtuisi. Mies poistaakin tietoisesti ja järjestelmällisesti riskejä ympäriltään: Liika työ, istuminen, asiakastilaisuudet ja napostelu ovat saaneet väistyä aktiivisemman elämäntavan tieltä.

Tämä ei lopu tähän

Ilkka kertoo olevansa parhaillaan lihaskuntoharjoittelupainotteisen treenaamisen kimpussa. Hän jatkaakin valmennussuhdetta treenari Lassen kanssa varmistaakseen oikean suunnan ja edistymisen. Kysyttäessä Ilkalta haaveita ja unelmia tästä vuoden päähän eteenpäin, vastaa mies realistisesti, mutta kunnianhimoisesti: ”Olen n. 5-10kg nykyistä kevyempi, timmissä kunnossa ja juoksen puolimaratonin alle 2 tuntiin”.

Valmentaja Lassen viiltävä analyysi valmennuksesta

”Ilkan osalta projektin onnistumisprosentti oli 110 %. Painoa tippui koko projektin aikana yhteensä 18 kiloa. Kun 15 kiloa oli pudonnut, niin rasvan osuus oli menetetystä massasta 14 kiloa. Tämä toteutettiin oikeastaan pelkällä aerobisella harjoittelulla. Olihan lihaskuntoharjoittelukin kuntopiirinä tehtävää aerobista treeniä. Verenpainelääkkeet Ilkka sai unohtaa ja unikin maistui ihan eritavalla. Kehon muodonmuutoksesta kertoo jotakin se, että sukujuhlilla läheiset ja tuttavat eivät meinanneet tunnistaa enää Ilkkaa”, treenari Lasse kertoo valmennettavansa ansioista.

”Puolimaratoninkin osalta jatkettiin hyvin alkanutta onnistumisketjua. Ilkka läpäisi Rovaniemen paahtavassa helteessä puolimaratonin alle 2h 30 minuutin. Uskomaton suoritus, kun vielä neljä kuukautta aiemmin Ilkka jaksoi juosta samalla vauhdilla 2700 metriä yhteen kyytiin”, Lasse muisteli projektin alkutilannetta.

Osaavan valmennuksen lisäksi Ilkan onnistumisten taustalla oli myös miehen oma mielenkiinto sekä aktiivisuus. Ilkka teki kovia ja kunnioitettavia ratkaisuja yrittäjänä oman hyvinvointinsa parantamiseksi. Kun hyvinvointi ajaa edes aika-ajoin rahan edelle yrittäjän arjessa, niin muutokset ovat silloin pysyvällä pohjalla. Ja toisaalta, panostukset hyvinvoinnin saralla ovat tuottaneet hyviä tuloksia sekä onnistumisia myös liiketoiminnan saralla.

Muutoksen vahvana tukipilarina Ilkalla oli projektin aikana perheen ja ystävien tuki sekä kannustus. Kun tavoitteet ovat haastavia, ympäristön tuki tiukkoina päivinä osoittautuukin elintärkeäksi. Ilkan ja treenari Lassen projekti jatkuu Maximal –valmennuksen jälkeenkin ja ensi kesänä Ilkka nähdään maratonin lähtöviivalla. Silloin mennään täydet 42 –kilometriä ja ainakin minä olen valmis pistämään rahani likoon Ilkan puolesta. Sen verran hyvin mies on vakuuttanut olevansa sanojensa mittainen.

2 KOMMENTIT

  • Kiitos Tiina ja mukava kun olet seurannut Ilkan ja Petrin kehittymistä.!

   Petrillä ja Ilkalla “projekti” jatkuu valmentajien valvovien silmien alla ja ensi tällä viikolla Maximalissa jälleen uusi valmennettava toteuttamassa tavoitteitaan.

   Sporttista syksyä Sinulle!

   T: Lasse

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here