Petri_ylatalja

Suomussalmen kasvattina Petrsin lapsuus oli liikunnallinen ja muistoissa päällimmäisenä ovatkin pelit kavereiden kanssa jalkapallon, jääkiekon, lentiksen, koriksen sekä välitunneillakin jatkuneiden mittelöiden merkeissä. Kotona kannustettiin kaikenlaiseen liikuntaan; vietiin treeneihin ja hankittiin välineet, jos jotain halusi harrastaa.

Lätkämiehiä

Jääkiekko oli Petrin ykköslaji aina ala-asteelta lähtien. Sitä tuli pelattua lukioikään saakka. Petri palkittiin useana vuonna joukkueen parhaana pelaajana. Lukioaikana nuorimies oli mukana myös lentisporukassa ja koristreeneissä. Salibandyä Petri pelasi 90 –luvun puolivälistä satunnaisesti erinäisissä työ- ja kaveriporukoissa ja kuntosalikärpänen puraisi pariksi vuodeksi 90 –luvun alkupuoliskolla.

Luova tauko liikunnasta

Lukioaikana jääkiekko jäi pois, kun olisi pitänyt siirtyä suoraan seuran edustusjoukkueeseen ja miesten porukkaan. Siitä alkoikin 10 vuoden luova tauko, jolloin kiekkovarusteita ei tullut edes puetuksi päälle kertaakaan. Armeijassa munkit maistuivat ja paino nousi seitsemisen kiloa. Työelämään siirtyminen ja perheenlisäykset vähensivät luonnollisesti aktiivisuutta entisestään, vaikka jotain pelailua työ- ja kaveriporukassa tulikin harrastetuksi säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ongelmansiirtoa

Vaikkei paino ei ole noussut missään vaiheessa kovin pahaksi (pahimmillaan painoa oli 94 kg), niin keskivartalo on tuntunut kehittyvän muuta kroppaa nopeammin. ”Röllö” alkoi jo olla huomattava parin viime vuoden aikana ja ajatuksissa oli koko ajan, että siitä pitäisi vielä päästä eroon. Työkiireet (Orion Pharma, apteekkimyynnissä ja markkinoinnissa -99 lähtien) ja perheenlisäykset antoivat kuitenkin hyvän tekosyyn lykätä asiaa.

Mahdollisuus hopealautasella

Timo Kangasluoman kontakti ja mahdollisuuden tarjoaminen Maximal –valmennukseen mukaan lähtemisestä tuntui heti ainutkertaiselta tilaisuudelta pistää kroppa ja kunto takaisin nuoruuden kuosiin.

Siitä se lähti ja motivaatio, usko sekä fiilis oli korkealla jo ennen ensimmäistä valmennustapaamista Personal trainerini Samppa Jaakolan kanssa

Personal trainer Samppa Jaakolan kommentit: ennen valmennusta

Petri vaikutti kohtuukuntoiselta tullessaan ensitapaamisellemme. Säännöllistä liikuntaa oli lähinnä jääkiekkoilu ‘höntsyjäillä’ kaksi kertaa viikossa. Ylipainoa oli hieman, ravitsemus kuralla ja muu säännöllinen liikunta oli olematonta.

Petrin arkeen kuuluu myyntityö ja siihen liittyvä matkustaminen Pohjois-Suomen alueella, joka tietenkin toi oman mausteensa toimenpiteisiin. Ensimmäinen toimenpide olikin ravitsemuksen ja aerobisen liikunnan säännöllistäminen. Tässä mielessä Petrin muutaman viikon loma heti projektin alkuun tuli kuin tilauksesta.

Ensimmäisessä yhteisessä salitapaamisessa huomasin Petrin hyvän kehonhallinnan, joka antoi paljon mahdollisuuksia harjoittelun suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. Tavoitteena entiselle kiekkomiehelle oli parantaa 500 metrin luistelutestissä 10 sekuntia suoritusaikaa sekä hakea liikunnasta ja ravitsemuksesta parempaa fiilistä arkeen sekä timmiyttä kehoon.”

Miten äijän kävi? Se selviää su 19:30 Maximal-sarjan 2. jaksossa Subilla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here