Vaatii rohkeutta tunnustaa itselleen menettäneensä nuoruuden kuntonsa ja kroppansa. Vielä suurempaa rohkeutta vaatii asian tunnustaminen avoimesti koko kansalle. Tiukkaan ja kurinalaiseen 5 kuukauden valmennusohjelmaan ja julkiseen muutosprosessiin sitoutuminenkaan ei ole ihan lasten leikkiä.

Petri_autonveto

Neljä rohkeaa miestä ottivat itseään niskasta kiinni ja tarttuivat haasteeseen. He päättivät pistää itsensä nuoruuden kuntoon ja mittoihin koko kansan silmien edessä. Miesten onnistumista mitataan nuoruuden urheiluharrastusten kenttätesteillä, lajin nykyisen huippu-urheilijan piiskaamana.

Petrin, Ilkan, Laurin ja Mikon vaiherikkaalle muutospolulle on mahdollista hypätä mukaan Maximal-ohjelmassa SubTV:llä su 8.9. klo 19:30 alkaen.

Maximal –sarjan henkilöesittelyt

Petri, 42: kolesteroliarvot ja diabetesriski huolestuttavat

42-vuotias Petri on entinen jääkiekkoilija ja nykyisin lääkefirman myyntiedustaja, joka viettää valtaosan ajastaan istuen joko autossa, neuvotteluissa, huoltoasemien ravintoloissa tai kotisohvalla. Hänen kolesteroliarvonsa ovat huolestuttavan korkeat ja hänellä on suuri vaara sairastua aikuisiän diabetekseen.

Petri laitetaan jääkiekkoilijoiden pitkää täysivauhtista vaihtoa simuloivaan testiin johon vertailuajan luistelee Oulun Kärppien SM-liiga huippupelaaja Tomas Plihal. Tavoitteena on saada passiivisesta miehestä terve ja luisteleva kuntourheilija joka pystyy suorittamaan saman luistelutestin 5 kk kuluttua lähelle SM-liigan suoritustasoa.

Ilkka, 44: Sarjayrittäjyys vei kunnon ja toi kiloja

Ilkka on entinen kuntourheilija, joka yrittäjäksi ryhdyttyään on unohtanut kokonaan liikunnan, mutta pitänyt korkeaenergisen ruokavalion samana kuin aktiivivuosinaan. Ylipaino, liikkumattomuus ja stressaava työ ovat sairastuttaneet miehen verenpainetautiin.

Ilkka laitetaan juoksutestiin, jossa mukana hänen yllätyksekseen on kaksinkertainen estejuoksun Suomen Mestari Janne Ukonmaanaho. Tuskin vielä edes juoksemaan pystyvälle miehelle laitetaan kova tavoite: Hänen on juostava 4 kk kuluttua puolimaraton ja vieläpä ihan kelpo aikaan.

Lauri, 22: Selkäongelmat syrjäyttivät liikunnasta

Lauri on liiketalouden opiskelija ja osa-aikainen urheiluvälineliikkeen myyjä. Tämän entisen jalkapalloilijan ja salibandyn pelaajan lupaava urheilu-ura katkesi välilevyn pullistuman aiheuttamaan selkävammaan. Selkäkivut ja unelmien kariutuminen ovat tehneet fyysisestä kaverista liikkumattoman, aliravitun sekä yksinäisen ja masentuneen.

Lauri suorittaa jalkapalloilijoiden nopeus- ja liikkuvuustestin yhdessä maajoukkueen runkopelaajiin kuuluneen, nykyisen AC Oulun tähtipelaajan Mika Nurmelan kanssa. Tavoitteena on saada selkäkivut hallintaan ja nuoresta miehestä itseensä luottava atleetti, joka pystyy suorittamaan saman testin 100% paremmin 5 kk kuluttua.

Mikko, 45: Runsas istuminen toi esiin vanhat vammat

Mikko on entinen jenkkifutari, joka Nokian rakennemuutosten vuoksi on perustanut kahden kollegansa kanssa oman IT-alan yrityksen. Toimitusjohtaja Mikkoa vaivaa rajun urheilutaustansa aiheuttamat vammat jaloissa ja hartioissa, eikä istumatyö tietenkään paranna asiaa.

Mikko laitetaan työntämään Maximal -testissä painokelkkaa ja paikalla on Mikon yllätykseksi Oulun Northern Lightsin kovakuntoisin pelaaja, joka näyttää miten painoilla lastattu kelkka liikkuu. Tavoitteena on saada nivelongelmaisesta toimitusjohtajasta uudelleen atleetti, joka pystyy suoriutumaan kelkantyönnöstä aktiivijenkkifutispelaajien tavoin.

Kahdeksanosainen Maximal SubTV:llä su 8.9. klo 19:30 alkaen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here