Asetin itselleni tavoitteeksi 3.11.2011 julkaisemassani blogissa painoni pudottamisen alle 80-kiloon vuoden vaihteen jälkeen toteutuvaan lomareissuumme (2.1.2012) mennessä sekä Kehon iän tipauttamisen 30 -ikävuoteen nelkytvuotissynttäreihini mennessä. Tässäpä hieman väliraporttia tulosten sekä valmentautumisen osalta:

Missä mennään? Kehon Ikä -testianalyysi 14.12.2012

Kehon ikä -Kuntokartoitus on mielekäs matalan kynnyksen kuntotestimalli, jossa arvioidaan kehon ikää suhteessa kronologiseen eli kalenteri-ikään. Testi koostuu kuudesta osa-alueesta, jotka ovat (mukana myös päivän testitulokseni):

1) Verenpaine: 121/ 75 mmHg (normaali/ optimaalinen)
2) Kehonkoostumus/ rasva-%: 20 % (normaali/ lievä ylipaino)
3) Kestävyyskunto: 60 ml/kg/min (huippu)
4) Lihasvoima:
– Vatsa 50 toistoa/ 60 s (hyvä)
– Hauis 54,9 kg (huippu)
– Reidet ja pakarat/ seinäistunta 153 s (huippu)
5) Liikkuvuus/ eteentaivutus: 38,2 cm (huippu)
6) Kehon ikä: 30 vuotta! Jee!!

Tavoite tuli siis saavutettua kuukauden verran etuajassa. Kehon painon suhteen sen sijaan on vielä reilun kilon verran tsempattavaa. Vaikka urakka ei kuulosta kovalta, on huomattava sekin seikka, että painoin viimeksi alle 80-kiloa yläasteikäisenä. Siitä on jo aikaa lähes 25 vuotta!

Rikun reseptit onnistumiseen

– Aktivoidu arjessa: Poljin pyörällä töihin ja takaisin koko marraskuun ajan
– Vähänkin on paljon: Käytän koiraamme Pumaa päivittäin kävelyllä/ kevyellä hölkällä useamman kerran.
– Lihakset kaipaavat vääntöä: 2-3 lihaskuntoharjoitusta viikossa tekee ihmeitä!
– Suosi kokonaisvaltaisia ja toiminnallisia liikkeitä: Treenaat samalla lihaksia, kehonhallintaa sekä hapenkuljetuselimistöäsikin
– Muista myös venyttely! Muutamat venytykset päivittäin toistettuna pitävät paikat ehjinä ja seuraavan treenikerran miellyttävänä: Lehden tai kirjan lukeminen ja TV:n katselu onnistuvat hyvin samalla.

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun peruskondis on ihan ok tasolla aion panostaa edellisten toimenpiteiden lisäksi 1-2 kovatehoisempaan aerobiseen/ anaerobiseen treeniin viikossa. Lajeina suosin palloilu- ja mailapelejä kuten harrastelätkää, kaukalopalloa ja sulkapalloa. Tsemppaan myös ravitsemustani fiksumpaan suuntaan karsimalla turhista kaloreista jälkkärien ja muiden herkkujen osalta. Pärjään hyvin ilmankin niitä ja nyt kun olen päässyt tulosten makuun, en aio hevillä hellittää.

Onnistumisen iloa,

T: Treenarisi Riku

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here