Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You Personal trainer ja Trainer4You-kouluttaja Mikko Vesterinen.

Suhteeni urheiluun alkoi 6-vuotiaana, kun vanhempieni kanssa etsimme minulle harrastusta. Kokeiltuamme uinnit ja pöytätennikset löysimme lopulta lajin, joka jaksoi kiinnostaa. Tämä laji oli judo. Harrastin sitä aktiivisesti kunnes yläasteella polvessani todettiin rasitusvamma, jonka paranteluun meni lähes puolitoista vuotta.

Itsepuolustuslajit olivat kuitenkin tulleet jäädäkseen ja päätin kokeilla Choy Lee Fut -kungfua. Tätä iloa kesti noin kolme kuukautta, jonka jälkeen jatkoin taas judon parissa. Kun ikää alkoi olla tarvittavat 16 vuotta, ryhdyin käymään ahkerasti kunnan kuntosalilla. Siitä päivästä lähtien saliharjoittelu on kuulunut luontevana osana elämääni – ensin harrastuksena ja myöhemmin luontevasti myös ammattina.

Lukion päätyttyä alkoi asepalvelukseni Utin jääkärirykmentin laskuvarjojääkärikomppaniassa. Ehdin olla siellä vain pari kuukautta, kun sain hiusmurtuman reisiluuhuni. Judo jäikin sen vuoksi harrastuksena pois kuvioista ja keskityin treenaamaan salilla niitä lihasryhmiä, joita kykenin.

Seuraavana vuonna palasin laskuvarjojääkärikomppaniaan ja nyt sain suoritettua asepalvelukseni siellä loppuun asti. Armeijassa osallistuin useisiin puolustusvoimien urheilukilpailuihin. Sijoituksista mainittakoon sotilasviisiottelun ryhmäkisan pronssi, yksilökisan 8. sija, sotilas-sprinttipainissa hopea, yksilösotilaspainissa kulta, judossa pronssi ja sisäsoudussa 8. sija sekä Haminassa järjestetyssä juoksuviestissä kulta. Asepalvelusaikani oli siis hyvin urheilullista ja aktiivista aikaa!

Asepalveluksen jälkeen jäin suoraan erikoisjääkäripataljoonaan töihin ja aloitin vapaaottelun MMA Utissa. Vapaaottelun rinnalla harrastin myös Brasilian jujutsua, lukkopainia, kuntosalilla käyntiä sekä juoksua. Kilpailinkin hyvällä menestyksellä lukkopainissa, sekä ottelin kertaalleen voitokkaasti vapaaottelussa. Juoksin myös ystäväni kanssa ultramaratonin (84 km) Kolin mäkisessä maastossa.

Vuonna 2008 lähdin Kosovoon vuodeksi. Siellä tuli harrastettua kaikkea ristiin rastiin, mutta kuntosali ja lukkopaini olivat ne lajit, joiden parissa viihdyin parhaiten. Juoksukin maistui ja vaikka painoa oli liki 95 kiloa (cooperin testintulos oli 3500 metrin tietämissä). Juoksin myös Budapestin maratonin Kosovo-vuoteni aikana.

Viime vuodet kuntosali on ollut selkeästi pääharrastukseni ja viime huhtikuussa päätimme tyttöystäväni kanssa alkaa treenaamaan fitnesskisoja varten tavoitteena Fitness Expo vuonna 2014. Oma lajini olisi Classic Bodybuilding.

Opiskelemaan alan vaihdos mielessä

Koulutukseni liikunta-alalta rajoittuu Trainer4You Personal trainer –koulutukseen, mutta olin rakentanut harjoitusohjelmia lähipiirilleni jo pitkään ennen koulutukseen osallistumistani. Olenkin aina ollut todella kiinnostunut treenaamiseen sekä ravitsemukseen liittyvistä asioista ja viime ajat keskittynyt paljolti nimenomaan ravitsemukseen.

Viimeiset kolme vuotta olen tehnyt töitä oman yritykseni parissa sekä opiskellut samanaikaisesti liiketaloutta. Nyt personal trainer -koulutus toi minulle mahdollisuuden suorittaa mieluisan alanvaihdoksen ja päästä työskentelemään intohimojeni liikunnan ja ravitsemuksen parissa.

Personal trainer -koulutusjaksoilla oli aina hyvä fiilis ja kouluttajat olivat todella ammattitaitoisia. Jaksoilla nälkä itseopiskeluun heräsi ja kahmin kaiken mahdollisen tiedon itselleni, jonka vain sain käsiini. Ryhmämme henki oli myös aivan mahtava läpi kurssin ja olemme monen kurssikaverin kanssa edelleen paljon yhteydessä. Uskonkin, että tulemme vielä toteuttamaan useita projekteja yhdessä tuon kollegaverkoston kanssa.

Koulutuksessa opittuja asioita olen päässyt käyttämään paitsi omien asiakkaiden parissa myös omissa treeneissä. Koenkin, että oma ymmärrys treenin, levon ja ravitsemuksen suhteen on koulutuksen ansiosta nyt huomattavasti avarampi.

Vastuuta valmentajana ja apukouluttajana

Koulutuksen jälkeen minulle tarjottiin töitä Trainer4You:lta ja sieltä suunnalta on tullut jatkuvasti yhä enemmän ja vastuullisempia hommia sopivassa suhteessa oman kehitykseni mukaan. Minulla on ollut myös tasaisesti omia asiakkaita, vaikka en vielä ole personal trainer -palveluitani aktiivisesti markkinoinut. Olen huomannut, että hyvin tehty työ tuottaa nopeasti uusia asiakkaita entisten lähipiiristä. Asiakaskuntani on profiloitunut harrastusteni ja erikoisosaamiseni myötä selvästi kehonmuokkaustavoitteisiin sekä tosissaan treenaaviin henkilöihin.

Työpäiväni ovat nyt juuri sellaisia millaisiksi ne sovitan. Työ on hyvin oma-aloitteista ja menoja on helppo järjestellä, sillä kalenteri täyttyy juuri niin kuin sitä haluaa itse täyttää asiakaslähtöisyys huomioiden. Tavanomainen työviikkoni on jotakuinkin seuraavanlainen: joka toinen arkiaamu ryhmäliikunnan vetämistä yritysten tiloissa, aina aamupäivisin pari personal training -asiakasta, iltapäivä vapaata ja taas kun ihmiset pääsevät töistä, niin tapaan muutaman asiakkaan. Koen, että pääsen kuitenkin kotiin ajoissa ja viikonloppuisin huilaan tai pääsen työskentelemään intohimoni eli kouluttamisen parissa.

Ensimmäinen virstanpylväs saavutettu

Ensimmäinen tavoitteeni on jo saavutettu eli voisin hyvin jo elättää itseni pelkästään personal trainer -yrittäjänä. Tulevaisuudessa haluaisin lisätä tietotaitoani ja mahdollisesti luoda osan elannostani myös luennoimalla liikuntaan, terveyteen ja ruokavalioon liittyvistä asioista. Koen myös olevani hyvin innovatiivinen ja tahtoisinkin luoda jotain uutta alan parissa. En kuitenkaan vielä tiedä mitä, mutta tekemällä se selviää.

Henkilökohtaisia liikuntatavoitteita minulla on useita, joista ensimmäinen ajoittuu vuoden 2014 Fitness Expoon ja siihen, että pääsen karsinnoista jatkoon.

Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You Personal trainer ja Trainer4You-kouluttaja Mikko Vesterinen.
Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You Personal trainer ja Trainer4You-kouluttaja Mikko Vesterinen.

Vuonna 2015 haluaisin olla entistäkin vapaampi tekemään mieleisiäni asioita. Haluaisin olla silloin valmis tradenomi ja keskittyä oman yritykseni kehittämiseen ja kouluttaa sekä tehdä mahdollisesti muitakin töitä yhdessä Trainer4You:n kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here