Väite 1:
Vatsalihaksia kannattaa treenata jokaisella treenikerralla
Tarua:
Vatsalihakset, kuten kaikki muutkin lihakset vaativat kehittyäkseen myös riittävästi lepoa. 2-3 tehokasta ja ytimekästä treeniä viikossa keskivartalolle, muun harjoittelun yhteydessä, tuottaa parhaan tuloksen.
Väite 2:
Vatsalihaksia tehokkaimmin kuormittavat 50-100 toiston ”mammuttisarjat”
Tarua:.
Jos haluat vahvistaa vatsalihaksia ja lisätä hieman niiden lihasmassaa, toimivat silloin parhaiten 15-20 toiston sarjat. Lyhemmät sarjat vaativat usein suurta lisäkuormaa, jolloin tukiranka voi kuormittua liikaa ja pidemmät sarjat eivät juurikaan lihaskuntoa rakenna. Pääasia on, että jokainen sarja aiheuttaa selvää väsymystä kohdelihaksissa
Väite 3:
Rasva palaa vatsaliikkeiden ansiosta tehokkaasti keskivartalosta
Tarua:
Rasva palaa (varastorasvaa pilkotaan lipolyysissä) tasaisesti koko kehosta. Pilkotut rasvahapot kulkeutuvat verenkiertoon ja niitä otetaan sieltä muiden kudosten energianlähteiksi
Väite 4:
Vatsalihasten treenaaminen on yksitoikkoista ja tylsää
Tarua:
Vatsalihaksia voi treenata lukuisilla eri tavoilla. Voit tehdä liikkeitä matolla, jumppapallolla, gymstickillä, kuntopallolla (ks. golfaajan kunto-opas; Aalto ja Bartholdi 2005), laitteissa kuten ristikkäistaljassa ja vatsarutistuslaitteessa ja voit vaihdella alkuasentoa (maaten, istuen, seisten) sekä tehdä rutistuksia, lantion nostoja, kiertoja tai sivutaivutuksia. Vain mielikuvitus on rajana, joten samoihin liikkeisiin ja tuttuihin tapoihin ei ole pakko jämähtää.
Väite 5:
Hyväkuntoiset vatsalihakset tukevat keskivartaloa tukikorsetin lailla
Totta:
Hyväkuntoinen keskivartalon lihaksisto tukee ja suojaa selkärankaa sekä sisäelimiä ja auttaa ylläpitämään ylvään ja hyvän ryhdin niin paikoillaan kuin liikkeessäkin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here