Osallistuessaan vuonna 2006 Trainer4You Personal trainer -koulutukseen, oli Kari Kiviaholla selkeä visio: Mies haaveili yrittäjyydestä oman kuntokeskuksensa parissa. Kolmannen lähijakson koittaessa Kari oli jo pistänyt töpinäksi ja tehnyt tarjouksen Kempeleen Zeppelin-ostoskeskuksessa sijaitsevasta Kuntoklubi Ozista.

Uusia aluevaltauksia

Kari ei ole niitä miehiä, jotka jäävät lepäämään laakereilleen. Pian oman kuntokeskushaaveensa toteutumisen jälkeen Kari ryhtyi jo visioimaan uusia aluevaltauksia. Vuonna 2008 tehtiinkin kaupat vieressä sijaitsevasta fysioterapiayrityksestä Zeppelinin terapeuteista. Näin Kuntoklubi Ozin toimiala ja -tilat laajenivat myös kuntoutuksen sekä naapurikiinteistön puolelle. Vuoden 2011 tammikuussa kyseisen yhtiön nimi muutettiin Kuntomoksi.

Sinnikkäästi Karia jo yrittäjyyden alkutaipaleelta saakka pommittanut vakuutusmyyjä Jyrki Autio sai viimein miehen pysähtymään hetkeksi vakuutusturva-asioiden äärelle vuoden 2011 loppupuoliskolla. Keskustelu vakuutusasioista rönsyili kuitenkin pian molempien miesten intohimon eli liikunnan sekä yrittämisen parissa tarinointiin. Hetken keskusteltuaan miehet huomasivat yhteisen aaltopituuden löytyneen ja keskustelun johtaneen ideointiin Oulun eteläpuolelle perustettavasta kunto- ja elämyskeskuksesta.

Veljen poika liiketoimintakonsulttina

Pian ryhdyttiinkin kartoittamaan sopivaa paikkaa ja neuvottelemaan vapaina olevien tilojen vuokraehdoista. Sijainniltaan ykkösvaihtoehdoksi osoittautui hyvien liikenneyhteyksien varrella ja keskellä Oulun suurinta kasvukeskittymää sijaitseva Kaakkuri. Monien vaiheiden jälkeen tammikuussa 2013 soitettu puhelu Kaakkurinkulmassa vapaana olevien liiketilojen kiinteistönomistajalle nytkäytti asioita eteenpäin mukavasti. Ostoskeskuksesta vapautuneista yli 2000 neliön liiketiloista oli kyllä ollut kiinnostusta muidenkin osapuolten toimesta, mutta vain lohkottuna pienemmäksi vuokrakohteeksi. Kun Kari kertoi kiinnostuneensa kokonaisuudesta sekä liikeideastaan perheliikuntakeskuksen perustamisesta, oli vuokranantajankin innostuksessa pitelemistä.

Idea extreme-puolen perustamisesta kuntokeskuksen kylkeen tuli Jyrkiltä tai itse asiassa hänen veljensä Jukan 9-vuotiaalta pojalta, joka on innokas scoottauksen harrastaja Jos laji ei ole tuttu, niin täsmennettäköön, että kyse on lajiin tarkoitetulla potkulaudalla temppuilusta erilaisissa hyppyreissä, rampeissa, reileissä ja presseissä. Vaikka Karin ensifiilis kuntokeskuksen ja nuorten extreme-puolen yhdistämisestä olikin aluksi epäileväinen, rupesi se hetken puntaroinnin jälkeen tuntumaan loistavalta idealta. Tällä kombinaatiolla pystyttäisiin erottautumaan sekä tarjoamaan liikunnallisia elämyksiä mahdollisimman monelle perheenjäsenelle.

Uniikki kokonaisuus

Liiketoimintakonseptista sekä vuokrasopimuksesta päästiin pian yhteisymmärrykseen ja remontti startattiin tohinalla kesän 2013 koittaessa. Kokonaispinta-alasta noin 1000 neliötä budjetoitiin kuntokeskukselle sekä pukeutumis-, peseytymis- ja saunatiloille. Lasten ja nuorten Xtreme-puisto hyppyreineen, ramppeineen, reileineen sekä hengailutiloineen vei noin 800 neliötä kokonaistiloista. Edellisten lisäksi keskukseen päätettiin rakentaa vastaanottotilojen lisäksi myös Pohjois-Suomen ensimmäinen skoottikauppa, jonka tarjoama on laajentunut myöhemmin myös skeittilautojen ja varusteiden puolelle.

Elokuussa 2013 perheliikuntakeskus Ozmax avasi ovensa ensin kuntokeskusasiakkaille ja syyslomaksi saatiin myös lasten ja nuorten Xtreme-puoli vihityksi innokkaiden asiakkaiden käyttöön. Konsepti on ainakin Suomessa täysin uniikki, joten sen toimivuus joidenkin yksityiskohtien (esimerkiksi sama sisäänkäynti nuoriso- ja aikuisliikuntapuolelle) osalta mietitytti ennen kokemusten karttumista. Miehet näkivät kuitenkin jo alusta saakka kombinaatiossa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkakuvia, joten mieltä askarruttaneet haasteet on saatu poikkeuksetta ratkaistua ilman ongelmaksi muodostumista.

Ozmax – koko perheen sisäliikuntakeskus

Ozmaxin toimintaideana on saada koko perhe liikkeelle. Saman katon alta löytyvät niin hulppeat kuntokeskuspuitteet aikuisille, poikkeuksellisen upeaa temppuilupuisto nuorisolle (skeitti-, skootti- ja BMX-pyöräily) sekä naapurissa sijaitseva Hop Lop -sisäleikkipuisto (yhteistyöneuvottelut edenneet loppusuoralle) perheen pienimmille. Koko perhe pääseekin touhuamaan samalla kuskauksella, sujuvien kulkuyhteyksien päässä, ilman stressitasoa nostattavia paikoitusongelmia (Kaakkurinkulmassa hulppeat paikoitusalueet ja kulku ruuhkasta sekä liikenteen sumpusta poispäin).

Ozmaxin tilat ovat poikkeukselliset väljät, raikkaat sekä tyylikkäät. Kuntokeskuspuoli koostuu huippuvarustellusta kuntosalista, Crossfit-henkisestä toiminnallisen harjoittelun salista, sisäpyöräily- eli spinning-studiosta sekä upean avarasta ja tarjoamaltaan monipuolisesta ryhmäliikuntapuolesta. Myös sauna-, peseytymis- ja pukeutumistilat on toteutettu samalla tyylikkyydellä viihtyisyyttä korostaen.

Palvelua kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla

Palvelua Ozmaxista on saatavilla aina aukioloaikoina. Respa päivystää, skoottikauppa neuvoo ja opastaa sekä kokeneet ryhmäliikunnanohjaajat ja Trainer4You -lisensoidut personal trainerit ohjaavat sekä innostavat. Juuri kokemus, vankka koulutuspohja ja ammattitaito sekä tinkimätön asiakaslähtöisyys ovat Ozmaxin vahvuuksia varsin kilpaillulla kuntokeskuskentällä.

Niin Ozmaxissa kuin Kuntomossakin näkyy selvästi Kari Kiviahon kädenjälki. Mies on pystyttänyt toiminnan vankalle arvopohjalleen, jossa sisältö sekä paremman hyvinvoinnin mahdollistaminen tulee selvästi ennen euroja. Tavoitteena on tarjota parempia, innostavampia ja elämyksellisempiä vaihtoehtoja sohvalle sekä ruudun ääressä istumiselle. Siinä Ozmaxin ihmemaa onnistuu poikkeuksellisen hyvin!


Kuvat: Kari Kiviaho, Valokuvaus Marko ja Katri

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here