Personal trainer Samuli Mäenpää kertoo, miten tuli päätyneeksi Trainer4You Revolution personal traineriksi.

Liikunnanohjaajan perustutkinnon suoritettuani aloitin keväällä 2009 päätoimisesti työni Seinäjoen Finnbodyn kuntokeskuksessa personal trainerina, ryhmäliikunnanohjaajana ja pian myös ryhmäliikuntavastaavana.

Tuossa toimessa ollessani reilun kahden vuoden aikana koin työn erittäin mielekkäänä ja monipuolisena. Lähtökohta omalle kouluttautumiselle oli kuitenkin koko ajan mielessä ja tuolloin Trainer4You tuli ensimmäisen kerran konkreettisesti vastaan.

Kävin kahvakuulakoulun ja kahvakuulaohjaajan lisenssikoulutuksen vuonna 2010. Olin jo pidempään kokenut toiminnallisen harjoittelun erittäin mielekkäänä harjoittelumuotona ja tuon koulutuksen kautta sain erittäin hyvät lähtökohdat sekä omaan harjoitteluun että asiakastyöhön.

Tuomo Kilpeläinen teki minuun suuren vaikutuksen kouluttajana, myös muuten kuin fyysisen kokonsa ansiosta.

Samoihin aikoihin heräsi oma kiinnostukseni myös varsinaiseen personal trainer -koulutusputkeen. Oma työni oli käynnistynyt varsin mukavasti ja koin samalla suurta tarvetta ottaa asioista selvää ja kehittää itseäni.

Havaitsin, että asiakaskontaktien ja -kokemusten kautta tulee aina esiin jotain, jossa olisi mahdollisuus toimia vielä paremmin. Ryhmien ohjaamisen ohella pidin juuri yksilöohjausta ja -valmennusta sellaisena sektorina, johon halusin panostaa erityisesti.

Hommat meni aivan pt-putkeen!

Lopulta ennen personal trainer -koulutukseen lähtemistä ehdin päättää reilun parivuotisen työsuhteeni Finnbodylla ja minulla oli mahdollisuus joko aloittaa opinnot fysioterapeutiksi tai jatkaa töitä muualla. Pienen pohdinnan jälkeen päätin aloittaa työsuhteessa silloin vielä osittain hankerahoituksella toimineen liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan organisaation koordinaattorina.

Tuossa työsuhteessa ollessani hakeutuminen juuri Trainer4Youn tarjoamaan koulutukseen oli varsin helppo päätös aiemman kahvakuulakoulutuksen ja muullakin tavoin koulutustahosta saadun hyvän ensivaikutelman ansiosta. Ajattelin saavani vielä lisäarvoa nimenomaiseen työhöni mm. myös markkinoinnin ja tuotteistamisen aihepiireistä. Myös virallinen status lisensioituna personal trainerina oli saatava viimein hankituksi.

Lopulta valmistuin personal traineriksi huhtikuussa 2013 ja oppia tuli koulutusputken kautta kerrytettyä erittäin paljon ja vielä laajasti eri aihealueista. Kuvitelma siitä, että tietää jo paljon ennestään, kehittyi vielä tarpeeseen hankkia entistäkin nöyremmin uutta tietoa koulutuksien kautta ja omatoimisesta perehtymisestä.

Jotenkin hassusti oman koulutukseni jälkeen koulutusviikonloppuja on jo tullut moninkertainen määrä toimien itse Trainer4Youn kouluttajana! Samoin olenkin yhtäkkiä ollut jo vuoden liikunta-alan itsenäinen yrittäjä!

Se, että näin on päässyt käymään, on paljon juuri Trainer4Youn ansiota!

Trainer4You Revolution

Trainer4You Revolution -liiketoimintakonseptin mainokseen törmäsin sähköpostitse ensimmäisen kerran heinäkuun alkupuolella.

Kuvaus ”tavoitteena edistää personal training -liiketoimintamahdollisuuksia ja parantaa liiketoiminnan kannattavuutta” jäi puhuttelemaan heti ensimmäistä vuotta yrittäjänä toimivaa. Tuostahan juuri on personal training-yrittäjyydessä kyse. Ei riitä vielä se, että on erittäin hyvä pt, vaan mukana on oltava riittävästi myös taitoja hallita isoa kokonaisuutta erilaisia toimintoja.

Suurin havaitsemani haaste on ollut nimenomaan löytää riittävästi aikaa juuri siihen tuottavimpaan ja samalla mielekkäimpään toimintaan, eli asiakastyöhön ja valmennukseen. Pitää suunnitella ja hallita omat toiminnot, aikataulut, myytävät tuotteet ja markkinointi. Lisäksi pitää myös asiakkaita kontaktoida, listata ja laskuttaa ohjaamisen ja valmentamisen ohella.

Tuohon kun vielä listaa itse yrittäjyyden muita haasteita aina yritysmuodon valitsemisesta ja varsinaisesta aloittamisesta, liiketoiminnan pyörittämiseen, verotukseen, kirjanpitoon ja tarvittaviin vakuutuksiin jne. on suurena vaarana, että tunnit vuorokaudessa alkavat täyttyä jo ilman riittävää määrää varsinaista tuottavaa työtä. Tai sitten juuri noilla ylimääräisillä töillä uuvutetaan oma jaksaminen lopulta ihan äärirajoille.

Mikäs siis olisikaan parempi liiketoiminnan tukitoimi kuin vähentää kaikkea turhaa työtä ja nopeuttaa varsinaiseen leipätyöhön pääsemistä. Yksinkertaisuudessaan erittäin toimiva idea.

Päätös oli helppo

Lopulta päätös lähteä mukaan Revolutioniin oli varsin helppo. Vielä kun sain kunnian päästä koulutuksen mentorin asemaan sekä ensimmäisten joukossa perehdyttämiskoulutuksen kautta tutustumaan etukäteen koulutuksen sisältöihin ja järjestelmiin.

Pidän kokonaisuutta täysin oman nimensä mukaisena: vallankumouksellista tukea kelle tahansa personal trainerinä toimivalle.

Revolutionista löytyy valmiita ja muokattavissa olevia valmennuskonsepteja, monipuolisia sähköisiä palveluja asiakashallintaan ja ohjaukseen, markkinointitukea, vertaistukea, valmiita yhteistyökumppaneita ja apukäsiä moneen lähtöön. Lisäksi tämän kaiken takana on iso joukko alan rautaisia ammattilaisia, jotka jatkuvasti vievät kokonaisuutta vielä entistäkin timanttisempaan kuntoon kentältä tulevien palautteiden ja alan kehityksen perusteella.

Fiilikset jo perehdytyskoulutuksessa olivat korkealla niin itselläni kuin selvästi myös Revolutionin kehittäjillä ja kouluttajilla. Polte päästä kokeilemaan kaikkia saatuja työkaluja on ollut kova ja tähän asti kaikki apuvälineet ovat tuntuneet erittäin toimivilta.

Tulevaisuudessa odotan Revolta niitä hyötyjä, jotka ovat jo valmiille yrittäjälle konkreettisia keinoja tehostaa ja järkeistää toimintoja. Lisää asiakaskontakteja ja vähemmän kaikkea turhaa työajan käyttöjä, jonka voi jättää vähemmälle.

samuli-maenpaa
Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You personal trainer ja Revolution personal trainer Samuli Mäenpää.

Suunnitelmia löytyy myös jo valmiina, kuinka hyödyntää Revoa omassa toiminnassa useamman personal trainerin kesken. Revolution -personal trinereina pääsemme etulinjassa viemään alaa eteenpäin puhaltamalla yhteen hiileen.

Matkaa taittamalla yhdessä pääsemme varmasti pidemmälle ja tulemme myös varmasti nauttimaan matkasta.


Lue lisää osoitteesta revo.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here