Porin lahja personal trainingille, Juha-Matti Aaltola, on peruspositiivinen ja toimelias kaveri. Pohjakoulutukseltaan Juhis on liikunnanohjaaja sekä Trainer4You personal trainer. Juha-Matilla on asiakkainaan ihan tavallisia kuntoilijoita, yrityksiä, urheilijoita sekä urheilujoukkueita. Monipuolisen liikuntaosaajan omia lajeja ovat olleet etenkin palloilulajit kuten jääkiekko sekä golf.

Juha-Matti tuottaa pt-palveluja oman firmansa Shape on Youn kautta, mutta toimii treenarina myös Porihallin ja Karhuhallin personal trainer -tiimissä sekä vetää treenejä Crossfit Porissa. Lisäksi hän toimii yhtenä valmentajana Gymstick-liikuntapalveluiden ja UKK-instituutin valtakunnallisessa yritysliikuntahankkeessa sekä työskentelee fysiikkavalmentajana Porin Narukerän jääpallojoukkueelle. Seuraavaksi pääset hyppäämään Juha-Matin kelkkaan sekä tutustumaan hänen päiväänsä personal trainerina.

Lue myös Katin ja Kristianin päivistä uudesta oppaastamme Päivä personal trainerina. Oppaan löydät tietopankista!

cover-203

Isosti tervetuloa tutustumaan minun päivääni personal trainerina. Tähän päivään mahtuu paljon monenlaista tapahtumaa. ”Firma” vaihtuu päivän mittaan pariinkin otteeseen, mikä sopii minun luonteenlaadulleni hyvin.

Päivän aikana tutustuu uusiin ihmisiin. Heistä voi ammentaa virtaa ja samalla saa jokapäiväisen mahdollisuuden avata ovia uusiin mahdollisuuksiin. On myös tärkeää pitää kiinni omasta energiastaan päivän aikana. Hyvät yöunet, säännöllinen syöminen, omista treeneistä kiinni pitäminen ja muutenkin aktiivisuus päivän aikana pitävät minut toimintakykyisenä ja energisenä. Minun tehtäväni onkin energisoida asiakkaitani, joten en voi itse olla nuutunut ja väsähtänyt. Tänään tulee pitämään kiirettä.

Olenkin sitä mieltä, että pieni positiivinen stressi auttaa eteenpäin ja siivittää yhä parempiin tuloksiin. Kun kiire ja tekeminen johtuvat positiivisista asioista, en koskaan laske tunteja. Silloin duunia tekee koko sydämellä ja voi nauttia joka hetkestä.

Herätys klo 7.30 Koti: Aamupala

8:30–9:30 Karhuhalli: Sadun Lähtötestit

Tänään päivä alkaa karhuhallin liikuntatiloissa kuntotesteillä. Testattavana on Raumalta asti tullut Satu. Kuntotestit pitivät sisällään kehonkoostumuksen mittaamisen, lihaskuntotestit, ponnistusvoiman kartoittamisen sekä 6 minuutin kävelytestin.

Kyseessä on projekti, jonka hallinnoi Gymstick-liikuntapalvelut sekä UKK-terveyspalvelut. Ne tarjoavat maanlaajuisesti Lassila&Tikanojan työntekijöille mahdollisuuden osallistua personal trainerin opastuksella toteutettavaan työhyvinvointiprojektiin. Vuoden mittaiseen pakettiin kuuluu yhteensä viisi valmennustapaamista sisältäen valmennuksen yksilön tarpeiden mukaan.

tiedosto_001

10:00–11:00 Porihalli: Ravintovalmennustapaaminen

Toisena vuorossa kuntoremontin juuri aloittanut, aina yhtä iloinen ja hyväntuulinen Annu. Tänään kävimme valmennustapaamisella läpi hänen harjoitussuunnitelmansa perusteluineen sekä motivointeineen. Tämän jälkeen keskityimme tarkemmin ruokavalioon tehtyihin muutoksiin ja niiden toteuttamiseen arjessa. Pääsimme hyvin samalle aaltopituudelle ja Annu osti hyvin perusteluni kyseisille, pienille muutoksille.

11:00–13:30 Spirit Bistro: Lounas & Toimistotyöt

Annun tapaamisen jälkeen oli hyvä hetki huolehtia omasta energisyydestä. Ehdinkin nauttia kiireettömän ja maittavan lounaan Spirit Bistrossa, joka sijaitsee Porin keskustan kauppahallissa. Siellä tarjoillaan puhdasta ja rehellistä kotiruokaa. Sen voimilla jaksaa painaa päivää eteenpäin ja seuraavaksi kutsuivatkin jo toimistotyöt. Pyrin varaamaan jokaiseen työpäivään ainakin tunnin aikaa paperihommille. Silloin suunnittelen saliohjelmat, kausisuunnitelmat, ravinto-ohjelmat, teen laskutukset ja tutustun jo etukäteen seuraavaan työpäivään.

13:30–14:30 Porihalli: Saliohjelman läpikäynti

Pikku huilin jälkeen olin jälleen täynnä energiaa ja suuntasin tarmoni seuraavan ”potilaan”, Karin saliohjaukseen Porihallissa. Tiesin jo vanhasta muistista, että luvassa on todella kurinalainen valmennettava, joka antaa kaikkensa yhteiseen projektiin. Silloin ei ole varaa itselläkään himmailla, vaan tapaamiseen on heittäydyttävä 100-prosenttisesti, muuten ei hyvä seuraa.

Karin kanssa ollaan vielä kuntoremontin alkutaipaleella. Miehellä on tekemiseen aivan super-asenne ja hän on toteuttanut ohjelmaa todella tarkasti. Alkuun onkin hyvä panostaa seurata treenarin ohjeita todella tarkasti, josta voi hiljalleen, oppimisen myötä ryhtyä soveltamaan sekä säätämään tekemisiään itselle sopiviksi rutiineiksi. Kävimme tällä kerralla läpi 3 jakoisen saliohjelman ykköspäivän, jonka kohteena olivat rinta-, ojentaja- ja vatsalihakset. Molemmilla meistä oli huippufiilis tapaamisen jälkeen.

15:00–16:30 Porihalli: 2 x 30 min crosstrainig-harjoitusta pienryhmille

Näille 30 minuutin tunneille ei ole vaikeaa saada fiilistä kattoon. Tunti koostuu 10 minuutin tekniikkaosuudesta ja 20 minuutin tiukasta treenistä. Jokainen veti tänäänkin sata lasissa, oman kuntotasonsa mukaan tavoitteenaan tehdä niin monta kierrosta kuin 20 minuutissa pääsee.

Tänään vedin treenit kahdelle samalla alalla kilpailevalle mobiilimarkkinointiyritykselle, Roudalle sekä Fonectalle. Molemmilla ryhmillä on kyllä kieltämättä kunnon tekemisen meininki. Olenkin valmentanut molempia ryhmiä jo hyvän aikaa. Huimaa kehitystä on tapahtunut ja mikä parasta, hyvästä Juha-Matti Aaltola ryhmähengestä tarttuu osansa myös valmentajaan. Tästä tykityksestä on hienoa jatkaa kohti iltaa.

tiedosto_001-1

17:00–17:45 Karhuhalli: Porin Narukerä

Kausi on pian alkamassa ja luvassa on nyt kevyempää oheistreeniä. Tänään katsottiinkin pelaajille omatoiminen kehonhuolto-, alkulämmittely- ja herättelyohjelma ennen jääharjoituksia. Painotus siinä oli luistelussa kuormittuviin kehonosiin. Äijät toteuttivat treenin ammattimaisin ottein. Tietenkin pientä hyväntuulista huulta heitettiin, mutta silloin kun tehdään, niin tehdään tosissaan. Tämän energialatauksen jälkeen hyvä lähteä tekemään oma treeni.

17:50–18:30 Karhuhalli: Oma treeni

Oma treeni mahtui tällä kertaa tähän väliin. Vaikka tänään olikin kiireinen päivä, niin otin pienen puntin kropan isoille lihasryhmille. Pidin treenin kevyenä pitkän ja raskaan työpäivän keskellä, sillä silloin on turha kuormittaa itseään liialla stressillä, kun tekemistä piisaa muutenkin. Fiksu treenaaja mitoittaakin treeninsä työn ja muun elämän kuormittavuuden mukaisesti joko elvyttäväksi tai kehittäväksi. Siihen filosofiaan koetan asiakkaanikin opettaa. Herättelevän ja elvyttävän treenin jälkeen onkin huippufiilis lähteä päivän viimeiseen vetoon.

19:15–20:15 Crossfit Pori: Functional training -tunti

Illan viimeiseen valmennukseen on saapunut 8 hengen motivoitunut pienryhmä. Olemme yhteistyössä Crossfit Porin kanssa kehitelleet toiminnallisen treenin, jonka tarkoituksena saada vaihtelua crossfittaajien lajiharjoitteluun. Tänään ohjelmassa oli vastuskuminauhaharjoittelua. Ensin vuorossa oli yhteinen alkulämmittely, sitten tekniikkaosuus, josta siirryttiin sitten varsinaiseen treeniin. Siinä töitä tehtiin 20 sekuntia ja huilattiin 10 sekuntia per liike. Liikkeitä joka patterissa oli 4 kappaletta. Ryhmää oli taas kerran antoisaa valmentaa, sillä perustekniikat ovat jokaisella hallussa, joten treenissä pääsee hieman kikkailemaan sekä kokeilemaan uusia juttuja. Loppuverryttelyn ja venytysten jälkeen päivä onkin paketissa ja pääsen suuntaamaan auton keulan kohti kotia.

20:30 Kotona: Laatuaikaa tyttöystävän kanssa ja ruokaa naamariin

Hieno tulla viimein himaan. Väsyttää, mutta hymy on huulilla. Mukavaa viettää onnistuneen duunipäivän jälkeen laatuaikaa tyttöystävän kanssa: nauttia kevyttä iltapalaa, tuijotella vähän telkkua ja selailla kirjaa, ennen kuin silmät menevät umpeen.

22:30 Nukkumaan…

Huomenna on taas kivaa kerätä, sillä duuni on juuri sitä, mistä olen aina haaveillut. Tässä koen olevani hyvä ja tavoitteeni ovat korkealla.

Mitä personal trainerina menestyminen vaatii? Entä miten asiakassuhteen vaiheet etenevät liidistä kauppaan? Lataa opas Päivä personal trainerina Tietopankistamme!

paivapersonaltrainerina-lataa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here