Personal trainerin työssä itse pääpaino ja ensisijainen intohimon kohde on yleensä valmentamisessa. Kuitenkin, jotta valmentaminen on mahdollista, tulee ensin saavuttaa potentiaalisten asiakkaiden huomio. Miten? Miten erottua massasta? Miten olla uskollinen omalle asiantuntijuudelle ja samalla puhua tuotteestaan innostavasti ja ymmärrettävästi? Miten rajata ja löytää oma asiakaskuntansa? Annetaan Bailamaman Maija Kiljusen kertoa oma, räväkkä tarinansa erikoisesta sattumuksesta ja rohkeasta heittäytymisestä!

Pimppijumpasta bisnekseen

Vai oliko se sittenkin lantionpohjalihasjumppaa.. Pimppijumpalla tulimme otsikoihin, mutta näin terveydenhuollon ammattilaiselle tuo sana oli kammotus. Tuntui, että koko terveysliikuntakonseptiltamme Bailamamalta oli viety pohja. Mutta tiedättekö, se oli parasta mitä meille olisi voinut tapahtua. Kiitos sille iltapäivälehden miestoimittajalle, joka tämän otsikoi. Meille ei ollut koskaan tullut niin paljon sähköpostia, että missä tälle tunnille pääsee. Harmillisesti siinä vaiheessa meillä oli ohjaajia koulutettu vasta 10, nyt on jo 250.

Terveysliikunta on sanana tylsä, vaikka se on juuri sitä mitä teemme. Tuntien tavoitteena on ehkäistä vallalla olevia kansanterveydellisiä haasteita kuten virtsankarkailua, niska-hartia-selkävaivoja ja osteoporoosia. Markkinoippa näillä termeillä tunteja. Alkuvaiheessa näin teimmekin. Ensimmäisessä mainoksessa luki, että ei haittaa vaikka ilma karkailee ja lirahtelee -tervetuloa tunneille! Jostain kumman syystä se ei saavuttanut suurta suosiota.

Lantionpohjalihasten vaikutuksesta seksuaaliseen nautintoon emme uskaltaneet puhua alkuun lainkaan kuin vain ohjaajille, ettei tätä vain leimata seksijumpaksi. Tunneilla harjoiteltiin kuitenkin lantionpohjalihaksia rakasteluasennoissa, koska halusimme, että se on käytännönläheistä ja asiakkaat voivat yhdistää asiat helposti arkeen. Nyt olemme päässeet sen vaiheen yli ja nyt harjoitteluasennoista on julkaistu jo kirjakin “Pysy Tiukkana”, jossa on 52 erilaista asentoa treenata lantionpohjalihaksia yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Markkinointi ei ole aina ollut helppoa. On äärimmäisen vaikeaa puhua lihaksista, jotka eivät näy. Hauiksen kasvua voi helposti seurata, mutta kurkistappa jalkoväliisi.. näkyykö siellä pullistelevia lihaksia. Ollaan niin sanotusti jännän äärellä. Puhutaan myös hyvin henkilökohtaisesta asiasta. Ammattimaisuuden säilyttäminen pilke silmäkulmassa on ollut tavoitteenamme, niin ettei raja ylittyisi kumpaankaan suuntaan. Innokkaana ja ketteränä yrityksenä Bailamamalla on välillä ollut naruissa pitelemistä, ennen kuin olemme löytäneet markkinoinnin kultaisen keskitien.

Verkot vesillä

Bailamaman kaikki toiminta on nykyään verkossa. Bailamaman live ryhmäliikuntatunnit ovat laajentuneet myös virtuaalisiin ja kotitreeniohjelmiin. Kaikkia näitä on tarjolla kolmelle eri kohderyhmälle: 4Venus -kaikille naisille, 9Months– raskaana oleville ja 2Baby -äidille ja vauvalle. Kaikilla tunneilla pääharjoittelukohteena on lantionpohjalihakset. Bailapapas ryhmiäkin on kyselty, mutta tällä hetkellä se ryhmä kiertelee enemmän Helsingin yössä ;)

Nyt asiakkaanamme ovat sekä liikunta-alan ammattilaiset että tavalliset kuluttajat. Se, että siirryimme täysin verkkoon palvelee ohjaajia ympäri Suomen paremmin – heillä ei mene aikaa eikä rahaa matkustamiseen. He voivat kouluttautua heti ohjaajaksi, kun haluavat -vaikka keskellä yötä. Kuluttajat voivat ostaa lantionpohjalihasten treeniohjelman heti, kun sille on tarvetta.

Alkuun hangoittelimme virtuaalisuutta vastaan, koska pelkäsimme, että laatu jotenkin kärsisi. Koulutuksista on tullut niin paljon hyvää palautetta, että tiedämme olevamme oikealla tiellä. Kaikista tärkein näissäkin on pohjakoulutus. Kun ohjaajalla/valmentajalla on pohjakoulutus hyvä, hän osaa ottaa verkon kautta lisäkoulutuksen vastaan. Verkko myös mahdollistaa kansainvälistymisen helpommin ja nopeammin. Vastaavanlaista konseptia ei ole maailmalta vielä löytynyt.

Yhteistyötä ammattilaisten kanssa

Meidän tavoitteemme on saada kaikki naiset treenaamaan lantionpohjalihaksiaan. Tämän saavuttamiseksi olemme koonneet yhteen joukon saman asian puolesta taistelevia tahoja.

Esimerkkinä on Pysy Tiukkana -kampanja, jonka tarkoitus on ennaltaehkäistä virtsankarkailua, josta kärsii joka neljäs nainen. Kampanja on toteutettu yhdessä Kätilöliiton, Gynekologiyhdistyksen, Naistentautien tutkimussäätiön ja Lantionpohjan fysioterapeuttien kanssa. Kampanjassa kannustetaan naisia treenaamaan lantionpohjalihaksia aina punaisen valon palaessa.

Pysy tiukkana -tapahtumia, jossa naisia opetettiin löytämään ja harjoittamaan lantionpohjalihaksiaan pidettiin viime syksynä yli 50 eri paikkakunnalla yhteistyössä LadyLine ja EasyFit liikuntakeskusten kanssa. Näitä tapahtumia ohjasi rautaisen ammattitaidon omaava Bailamaman kymmenestä fysioterapeutista ja terveydenhuollon ammattilaisesta koostuva tiimi.

Tinder vai oliko se kuitenkin kinder

Me Bailamamassa uskomme kumppanuuden voimaan. Kumppanin valinta ei kuitenkaan aina ole helppoa. Joskus voi joutua ostamaan useita munia ja vain yhdestä löytyy se oikea matchi, jonka kanssa yhteiselo on molemminpuolin hedelmällistä. Bailamama luottaa Trainer4Youn asiantuntijoiden osaamiseen, ja löysi kouluttajista sopivat kumppanit. Kumppanuuden kautta voimme tarjota liikunta-alan ammattilaisille ja -harrastajille esimerkiksi entistä parempia yhteisiä kursseja sekä koulutuksia ja etuja.

Esimerkiksi pian alkavalla Bailamaman Squeeze 2Baby -kurssilla valmennustiimissä ovat mukana Trainer4You:n asiantuntijat fysioterapeutti Sofia Vesa ja ravintovalmentaja Janica Alasimonen. Valmennus on tarkoitettu äideille, joilla on 1-12kk synnytyksestä. Kurssille voivat osallistua myös liikunta-alan ammattilaiset. Kurssilla saa hyvää lisätietoa ja harjoitteita, kuinka lähteä liikkeelle synnytyksen jälkeen ja minkälaisia haasteita voi tulla vastaan esim. erkauma, virtsankarkailu ja kohdunlaskeumat. Treenien lisäksi myös ruokavalio on tärkeässä osassa koulutuksessa äidin palautumisen ja hyvinvoinnin kannalta.

Kulkiessani “Venuksen” alias lantionpohjalihasten kanssa ympäri Suomen, mietin aina, että tähänkö V..ttuun tämä meidän liiketoiminta perustuu. Kyllä, näin on.

Blogiartikkelin kirjoittaja:
Maija Kiljunen
Fysioterapeutti ja Bailamama terveysliikuntakonseptin kehittäjä

Liikunta-alan ammattilainen!

Mikäli haluat lisätä osaamistasi liikunnasta ja liikkeelle lähtemisestä synnytyksen jälkeen, saat Bailamaman 1.3.2016 starttaavan Squeeze2Baby verkkokurssin etuhintaan 99 euroa (ovh 129€) tästä linkistä: http://squeeze2baby.bailamama.fi/trainer4you

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here