Matti-Esko Hytösen persoona ja kolumnit jakavat mielipiteet kahtia. Toiset tykkäävät hänen omaperäisestä ja puukottavasta kirjoitustyylistään. Toisia se taas ärsyttää. Matti-Esko on kiistatta hyvässä fyysisessä kunnossa. Ainakin ulkoisesti. Hänen jo vuosia sitten kirjoittaneensa kolumni otsikon aiheella sai ainakin allekirjoittaneen ärsyyntymään.

Itsekuri kunniaan

Kolumnissaan Matti-Esko kritisoi Personal trainereiden tarpeellisuutta sekä suomalaisten itsekurin löysyyttä. Tiedosta ja taidostahan homma ei voi jäädä kiinni, sillä jokainenhan nyt tietää, että liikkumalla enemmän ja syömällä vähemmän saavutetaan hyviä tuloksia! Eikä liikkuminen kovin vaikeaa ole: Tossua toisen eteen ja rautaa tankoon! Ja proteiinisheikki mukaan salille!

Olisikohan noin?

Työn ja arjen kuormittavuus ovat muuttuneet dramaattisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Istumatyö ja fyysinen passiivisuus ovat vähentäneet salakavalasti, mutta dramaattisesti suomalaisten arkiaktiivisuutta. Tuki- ja liikuntaelinongelmat, kansansairaudet sekä aineenvaihduntasairaudet ovat lisääntyneet epidemian lailla. Myös eläkeiän jatkuva nokittaminen sekä liiallisten tai liian vähäisten virikkeiden aiheuttamat mielenterveysongelmat asettavat omat vaatimuksensa kunnossa pysymiselle. Myös se, että kaikenkarvaista tietoa ravitsemuksesta ja liikunnasta on nyt saatavilla enemmän kuin koskaan ennen heittää haasteen lukijalleen: Kuinka erotan oleellisen tiedon epäoleellisesta ja kuinka lähden liikkelle omalla kuntopolullani?

Facebookissa sattuu ja tapahtuu

Törmäsin eilen mielenkiintoiseen facebook –keskusteluun. Tarmokas ja ilmeisen osaava Personal trainer markkinoi hyvän maun mukaisesti palvelujaan facebookissa joululahjaidea ajatuksella. Hänen ystävänsä kommentoi viestiketjuun ajattelemattomasti ihmetellen, kuka kumma nyt tarvitsee treenaria kuntoon päästäkseen. Ystävä sai luonnollisesti tyrmäävän vastaanoton, kun viestiketjuun tulvi puolustelevia ja personal trainingin tarpeellisuutta korostavia viestejä.

Hyvä kunto ei ole varastoituva luonnonvara

Ajat muuttuvat. Ihmiset eivät enää pysy kunnossa pelto- ja metsätöitä tehdessään. Jalat eivät ole enää pääasiallisin kulkuväline ja ruoan saa muutenkin kuin metsästämällä. Arki on kiireistä ja tietoa tulvii joka tuutista. Aika liikkumiseen voi olla kortilla ja liikkeelle lähtemisen kynnys kasvaa kilpaa kunnon huononemisen kanssa.

Personal training on elämäsi valmennusta!

On hienoa, kun voi luottaa asiantuntijaan ja tietää tekevänsä oikeita asioita. On upeaa, että joku pysäyttää ja pistää kirkastamaan tavoitteensa. On sitouttavaa, kun treenitapaamiset on sovittuina kalenterissa ja omaharjoitteet ohjelmoituna lukujärjestykseen. On järkevää sijoittaa euroja hyvästä kunnosta erinomaiseen päästäkseen, jos vaihtoehtona on sairaan kirjoista terveeksi kuntoutuminen lääkkeitä syömällä. Ja on unelmieni täyttymys, ettei meidän personal trainereiden tarvitse enää perustella PT -palvelujen erinomaisuutta, sillä asiakkaat tekevät sen jo puolestamme!

Niin ja Matti-Eskolle vielä terveiset, että näkisin Sinua mielelläni valmennustapaamisen merkeissä. Uskon, että se saisit harjoitteluusi paljon uusia ideoita, intoa ja tehoakin.  

T: Rikusi

2 KOMMENTIT

  1. Blogisi on täynnä asiaa! Luen juttujasi uudestaan ja uudestaan imeäkseni kaiken tiedon :-) Kiitos Sinulle kun jaat meille osaamistasi ja tietojasi! Personal Trainer rulettaa :-)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here