Mitä tarkoittaa myynti? Onko myynti tärkeää? Milloin myyntitaitoja tarvitaan? Millainen on hyvä myyjä? Miten myyntiä tehdään? Useat ihmiset, jotka eivät ole päässeet tekemään myyntityötä, kokevat myymisen usein pelottavana asiana. Myyntiä kokeilemattoman kuulee usein sanovan: ”Myynti ei ole mun juttu…”
Personal trainerin työssä lähes kaikki on myymistä. Personal trainer –palveluiden asiantuntija työssä myyjän tärkein taito ei kuitenkaan ole puhe- vaan kuuntelutaito. ”Sinulla on kaksi korvaa ja yksi suu – käytä niitä samassa suhteessa”. Kun personal trainer tietää, mitkä ovat asiakkaan toiveet, tarpeet, resurssit ja rajoitteet, hän voi mennä henkilökohtaisuuksiin – hän osaa siis perustella jokaisen teettämänsä asian treenaajalle henkilökohtaisesti. Personal trainer osaa siis kertoa, miksi tämä on oikea kuntosaliliike juuri Sinulle ja miksi kannattaa tehdä tämä harjoitus juuri nyt juuri näillä sykealueilla. Henkilökohtaisuus on vaikuttavaa. Sillä saadaan kuntoilija innostumaan, innostus säilymään ja lopulta aikaan pysyviä elämäntapamuutoksia.
Työskentelemme positiivisen asian parissa ja useimmat ihmiset ovat asiastamme innostuneita. Myyminen on helppoa, jos vain maltat pitäytyä asiantuntijana. Tyrkyttää ei tarvitse kunhan vain muistat kysyä kaupan klousaamista! Hyvä myyminen on parasta asiakaspalvelua. Autammehan ihmisiä useimmiten muuttamaan elämäntapojaan pysyvästi sekä löytämään elämäänsä parempaa vireyttä ja terveyttä. Jos olet innostunut asiastasi, personal trainer –palveluiden ja terveellisempien elämäntapojen myynti ovat varmasti Sinun juttujasi!
Menestyvin terveisin,

Tapani

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here