Lisensioitu Personal trainer on työntekijämarkkinoilla kovaa valuuttaa. Osaavalla, innostavalla sekä antaumuksella itsensä kehittämiseen suhtautuvalla Personal trainerilla on monta ottajaa. Tulostavoitteisen kuntoilijan lisäksi työllistäjän asemassa ovat etenkin kuntokeskukset, liikunta- ja valmennusalan yritykset, liikuntavirastot ja –seurat sekä enenevässä määrin myös henkilöstönsä työhyvinvointiin panostavat asiakasyritykset.

Treenarina kuntokeskuksessa

Monet kuntokeskukset rekrytoivat mielellään valmiita Personal trainereita kuukausipalkalla tai tuntityökorvauksella. Työsuhde on monin tavoin toimiva ja turvallinen: Valmis asiakaskunta, tilat ja välineet valmennustapaamisten toteuttamiseen, sparraava työyhteisö sekä säännöllinen kuukausipalkka ovat hyviä syitä työsopimuksen allekirjoittamiseen. Eläke- ja työnantajamaksujen sekä lomapalkkojen hoituminen työnantajan toimesta on usein unohdettu etu työntekijän näkökulmasta.

Yrittäjätreenari on oman itsensä herra

Oman yrityksen perustaminenon myös varteenotettava vaihtoehto Personal trainerina toimimiseen ja elannon ansaitsemiseen. Työ ammatinharjoittajana on vapaata, itsenäistä, mutta myös vastuullista: Saat itse päättää, mihin aikasi käytät, mutta olet myös itse vastuussa omasta työllistämisestä sekä palkan, verojen ja sosiaalikulujen maksamisesta. Toiminimi -yrittäjyys on helppo, vaivaton ja turvallinen ratkaisu etenkin alkuvaiheen yrittäjätaipaleelle. Yrittäjänä päätät itse omasta työnkuvastasi ja keräät hyödyt ahkeruudestasi osaamispääoman sekä taloudellisen vaurastumisen kertymisenä.

Kombinaatioratkaisulla alkuun?

Voit hyvin yhdistää edellisten vaihtoehtojen parhaat puolet ja työskennellä Personal trainerina päivätyösi ohessa. Näin turvaat toimeentulon esimerkiksi Personal trainer –uran alkutaipaleella ja voit myöhemmin kallistaa painopistettä mieluisamman sekä elämäntilanteeseesi paremmin soveltuvan työn puoleen…

Lähde: Ammattina personal trainer -opas, Trainer4You 

6 KOMMENTIT

 1. Juuri Näitä Asioita mietin eilen. Olisiko mahdollista että kirjoittaisit vielä vähän siitä, millaisia palkkioita kannattaisi pyytää? Tai että mitä tulee huomioida, jos työskentelee tuntityöläisenä kuntokeskuksessa, mutta asiakaskunta on kuitenkin “omaa”? Kylläpä osui spivaan saumaan tämä kirjoitus.

 2. Joo sopivaan saumaan osui tämä, päivän polttava puheenaihe… Millaisella tuntiliksalla työntekijänä? Entäpä kuntokeskusten kanssa yhteistyössä omalla toiminimellä, millaista korvausta keskukset voivat vaatia tilojensa ja laitteidensa käytöstä jos toimit omalla toiminimellä? Muut jo toiminimellä toimivat tai palkallisina olevat vastailkaa ihmeessä :) – Mirka

 3. Mistäs löytäisi itselleen oikeasti hyvän ja ammattitaitoisen PT:n Oulusta? Googlella kun hakee “personal trainer oulu”, löytyy muutama, mutta kukaan ei tunnu kolahtavan riittävästi. Omalla salilla olisi tarjolla palvelua, mutta käsitykseni henkilön ammattitaidosta ei vakuuta riittävästi.

  Koska tämä jää tällaiselle sikaa säkissä tasolle, niin sitten sitä aina tulee päätettyä, että pärjäilen omillani, kun ei mitään “Jilliania tai Bobia” löydy.

 4. Heips, ihan mielenkiinnosta, millainen personal trainer kolahtaisi sinuun?

  Yleinen kysymys: Millainen jakauma sukupuolten välillä on personal trainereissa Oulussa?

  Itse olen 30v mies joka treenaillut 12v säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalia ja siis vasta harkitsen tätä koulutusta. Voisikos sillä kenties tienata leipänsä, motivaatiota hommaan ainakin löytyisi. :) Kurssihinta vain tuntuu hieman suolaiselta että pitää vielä harkita.

 5. Morjens ja kiitos kysymästä: Minuun kolahtaisi parhaiten aidosti välittävä, sopivan vaativa ja kovan itseluottamuksen omaava, rautainen ammattilainen. Haluaisin todella joutua tilivelvolliseksi treenarilleni ja sen, että voisin luottaa tekeväni oikeita asioita. Lisäluottamuspisteet tippuisivat siitä, että takataskussa olisi Trainer4You Personal trainer -lisenssitodistus:)

  Oulussa painopiste kallistuu hieman kauniimman sukupuolen edustajiston puoleen. Miehiä ja jo kokeneita sellaisia kaivataan alalle kovasti! Ja todellakin kysyntä ylittää tarjonnan roimasti, joten uskon työllistymisen olevan lähes itsestään selvää jokaiselle asiaan intohimoisesti ja tosissaan suhtautuvalle.

  Koulutuksen hinta kuulostaa toki kalliilta, mutta toisaalta useat maksavat sen takaisin jo koulutuksen aikana tai pian sen jälkeen noin kahden asiakkaan valmennusponnisteluilla.

  Lisäksi on ollut mairittelevaa kuulla useampaan otteeseen opiskelijoiden maininneen koulutuksen olleen moninkerroin hintansa arvoinen:) Ja mikä parasta olemme saaneet jatkaa yhteistyötä useiden opiskelijoiden kanssa koulutuksen jälkeenkin työnantajan, alihankintakumppanin tai yhteistyökumppanin roolissa

  Toivottavasti nähdään koulutuksessa! Yt. Riku

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here