Personal trainer voi melko vapaasti valita, miten haluaa työskennellä ja mille työnantajalle. Vaihtoehtoina oman toiminimen tai yrityksen perustamisen lisäksi ovat erilaiset kuntokeskukset ja muut hyvinvointialan yritykset. Personal trainer voi harjoittaa ammattiaan joko osa-aikaisesti tai täysipäiväisesti.

Osaavalla, innostavalla sekä antaumuksella itsensä kehittämiseen suhtautuvalla personal trainerilla on siis monta ottajaa. Tulostavoitteisen kuntoilijan lisäksi työllistäjinä ovat etenkin kuntokeskukset, liikunta- ja valmennusalan yritykset, liikuntavirastot ja -seurat sekä enenevässä määrin myös henkilöstönsä työhyvinvointiin panostavat asiakasyritykset.

Tämä artikkeli on poiminta oppaasta Ammattina personal trainer. Oppaan löydät Trainer4Youn tietopankista!

tietopankki-banner-blog

Monet kuntokeskukset rekrytoivat mielellään valmiita personal trainereita kuukausipalkalla tai tuntityökorvauksella. Työsuhde on monin tavoin toimiva ja turvallinen. Valmis asiakaskunta, tilat ja välineet valmennustapaamisten toteuttamiseen sekä sparraava työyhteisö ovat hyviä syitä työsopimuksen allekirjoittamiseen.

Myös oman yrityksen perustaminen on usein hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Työ ammatinharjoittajana on vapaata, itsenäistä, mutta myös vastuullista. Ammatinharjoittajana saat itse päättää, mihin aikasi käytät ja ketä valmennat, mutta olet myös itse vastuussa omasta työllistämisestäsi sekä palkan, verojen ja sosiaalikulujen maksamisesta.

Ohessa näet yhden esimerkin personal trainer -yrittäjän viikosta. Aikaa on varattu sekä valmennuksille (45 min per tapaaminen), ohjelmien ja tapaamisten suunnittelulle, viestinnälle ja markkinoinnille. Liikuntaneuvonnat ja salipäivystys taas ovat hyviä kanavia uusasiakashankinnalle.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-03-kello-13-35-11

Yrittäjänä ajanhallinta nousee keskeiseen rooliin, joten valmennusajat ja hallinnolliset tehtävät ovat hyvä kalenteroida etukäteen, jotta niistä on helpompi pitää kiinni.

Palkkatyön ja yrittäjyyden rinnalla on myös kolmas vaihtoehto toteuttaa personal trainingia. Niin sanottu kevytyrittäjyys on helppo, vaivaton ja turvallinen ratkaisu etenkin alkuvaiheen yrittäjätaipaleelle sekä sivutoimiselle personal trainerille.

Kevytyrittäjänä hoidat laskutuksen laskutusosuuskunnan, kuten Ukko.fi, kautta, eikä sinun tarvitse huolehtia erikseen veroista ja sosiaalikuluista jne. Päätät itse omasta työnkuvastasi ja keräät hyödyt ahkeruudestasi sekä osaamisen kertymisen että taloudellisen hyödyn kautta. Työskentely personal trainerina päivätyösi ohessa kevytyrittäjänä onkin usein hyvä ratkaisu. Pääset helposti alkuun, turvaat toimeentulosi esimerkiksi personal trainer -uran alkutaipaleella ja voit myöhemmin kallistaa painopistettä mieluisamman sekä elämäntilanteeseesi paremmin soveltuvan työn puoleen.

Trainer4You personal training liiketoiminnan tukena

Trainer4You Personal training -liiketoiminnan tarkoituksena on parantaa valmistuneiden personal trainereiden työllistymisja liiketoimintamahdollisuuksia. Olemmekin auttaneet lukuisia personal trainereitamme työllistymään kuntokeskusalalle, heitä eteenpäin kumppanisaleillemme suosittelemalla. Sen lisäksi Trainer4You Personal trainer -liiketoimintakoulutus antaa yrittäjänä toimivalle personal trainerille valmiit liiketoiminta- ja palvelukonseptit menestyksekkään personal training -liiketoiminnan toteuttamiseen.

Vuonna 2014 lanseerattu Trainer4You Personal training (entinen Revolution) tarjoaa personal trainereiden ja liikuntakeskusten käyttöön parhaat personal training -liiketoimintamallit. Revolution -tuotemerkki jäi vastikään toteutuneen brändimuutoksen myötä ainoastaan EasyFit ja LadyLine -kuntokeskusten käyttöön ja muut keskukset sekä personal trainerit toimivat nyt Trainer4You konsernin linjan mukaisesti Trainer4You Personal training -tuotemerkin alla. Trainer4You personal training -verkostoon kuuluvat LLI-keskusten (LadyLine ja EasyFit) ja siellä toimivien personal trainereiden lisäksi tällä hetkellä jo yli 100 ammattitaitoista personal traineria.

Trainer4You personal training -palveluiden avulla asiakkaat pysyvät ohjelmoidun harjoittelun piirissä ja kykenevät muuttamaan liikunta- ja terveystottumuksiaan pysyvästi paremmiksi! Verkostomme tarjoaa laadukkaat pt-palvelut samalla valmennusfilosofialla ja tuotteistuksella ympäri maata. Trainer4You Personal training on mukana muun muassa Digital Health Revolution -hankkeessa, jossa tutkitaan valmennuskonseptin tuloksellisuutta osana terveydenhuollon palveluja.

Tutustu Trainer4You personal training -palveluihin tästä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here