Uskon, että jokainen saavutus elämässä saa alkunsa unelmasta. Unelmat saavat siivet ääneen sanottaessa. Unelmasta tulee tavoite, kun selvität polun unelman luokse. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta elämässä mikään ei mene ihan niin kuin suunnittelee, joten sisua pitää olla puskea myös läpi myrskyn, kasvukivuista huolimatta. Parasta on tehdä unelmista totta yhdessä!

Kerron hieman omasta unelmien täyteisestä polustani, joka ei ole ollut helpoin reitti. Voin kuitenkin katsoa polkua sekä eteen että taakse kiitollisena.

Eveliina NauloOma tarinani liikunnan parissa alkaa jo lapsuudesta. Onnekkaana putosin liikuntapataan ja vartuin perheessä, jossa minuun on aina uskottu ja minut on hyväksytty juuri sellaisena kuin olen. Koko pienen ikäni olen silmät ilosta palaen liikkunut monipuolisesti eri lajien parissa.

Olen löytänyt elämänfilosofiani hyvin nuorena. Elän hetkestä nauttien ja tulevaisuutta ja terveyttä rakentaen. Arvostan läheisiäni, enkä jaksa murehtia huomisesta, sillä asioilla on tapana järjestyä. Tämän olen oppinut äitini selvittyä rajusta autokolarista.

Valitettavasti kaikki eivät ole aina uskoneet minuun ja kykyihini. Pienenä tyttönä petyin pahasti, kun eräs urheiluseuran mies totesi minulle, ettei minusta voisi koskaan tulla kilpaurheilijaa, koska olen liian vanha. Vaikka pitkään uskoin virheellisesti sen pitävän paikkaansa, olen päässyt vihdoin todistamaan tuon lauseen vääräksi.

Ylikuormitus opetti jo nuorena

Kohtasin hektisen arjen aiheuttamat oireet jo peruskoulussa. Suoritin opintoja turhan tunnollisesti, kalenterini oli aivan täysi ja päiväni olivat minuuttiaikataulutettuja. Lisäksi pienellä paikkakunnalla kaikki eivät hyväksyneet erilaisuuttani ja sain ilkeilyä osakseni. Seurauksena näistä suolistoni meni huonoon kuntoon, kärsin kovista vatsakivuista. Onneksi minulla on ollut aina ympärilläni paljon ihmisiä, jotka uskovat minuun.

Kävin usein Siurosta Tampereella kuntosalilla. Siellä viimeistään sain kipinän liikunta-alalle ja haaveilin olevani jokin päivä jumppasalin edessä itse vetämässä tunteja. Olin jo siihen mennessä vetänyt lasten temppujumppia sekä ohjannut erityislasten ja vesiliikunnan tunteja. Ohjasin ilmaiseksi, jotta pääsisin toteuttamaan unelmaani liikunta-alalla.

Peruskoulusta ponnistin ainoana tavistyttönä arvostettuun Suomen urheiluopistoon menestyneiden ja samanhenkisten SM- EM – ja MM urheilijoiden joukkoon. Opistoon pääsy ei ollut itsestäänselvyys ja moni oli yrittänyt valmistella minua mahdolliseen pettymykseen jo etukäteen. ” Sinne pitää hakea 5- kertaa päästäkseen sisään!” Itse olin päättänyt pääseväni! Jos jotain haluaa, ei pidä antaa kenenkään lannistaa! Kun tarpeeksi tekee töitä, niin unelmat toteutuvat.

Opistolla lopetin vihdoin suorittamisen ja stressaamisen. Lopetin kalenterin käytön ja aloin elämään hetkestä nauttien. Opettelin sanomaan ei ja toimimaan omien arvojeni mukaan. Olen paljon parantanut itseäni ruokavaliolla ja sain suoliston kuntoon.

Samaan aikaan kuntoutin itseäni kehittelemälläni toiminnallisella liikkuvuusohjelmalla teini-iän hevosonnettomuudesta, jossa ryhtini sai iskuja ja lantion virheasennosta johtuen poikittainen vatsalihas passivoitui, sekä pakaran aktivaatio katosi. Paljon olen elämäni aikana kuntouttanut itseäni kyseisen tapahtuman vuoksi onnistuneesti ammattilaisten kanssa. Ei pahaa, etteikö jotain hyvääkin, onnettomuus ja kuntoutuminen sai nimittäin ammatillisen osaamisen syventymään lihastasapainoon, asennon ja ryhdin sekä liikkuvuuden merkitykseen sekä lihasketjujen ja fascian toimintaan.

Voimaa opiskelusta

Opiskeluaika urheiluopistossa oli mahtavaa aikaa, korvat höröllä imin oppia ja silmät loistaen tunsin olevani paikassa, johon kuulun, opiskelemassa unelmieni alaa. Tein koko opiskeluajan samalla töitä, jotta voin siirtää oppia käytäntöön. Olen aina rakastanut liikunnanohjaamista ja taidon opettamista. Olenkin ehtinyt tehdä tällä alalla töitä monipuolisesti eri kohderyhmien parissa jo 13 – vuoden ajan. Polkuani alalla on viitoittanut kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Olen aina ollut erittäin kiinnostunut oppimisesta, joten jatkoin opiskelua Liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Usko ja kipinä valmentajana olemisesta sai alkunsa, kun pidin Liikuntagurulle Matti Heikkilälle uintivalmennusta ja hän sanoi, että olen luonnonlahjakkuus. Ammattikorkeakoulusta lähdinkin sitten Helsinkiin yksityiseen yritykseen valmentajaksi, joka oli rankka, mutta antoisa oppikoulu yrittäjyyteen.

Perustin yritykseni MY WAY ATHLETICS OY:n ja lähdin yrittäjäksi, kun koin kovan kolauksen 22-vuotiaana; alta lähti työpaikka, työsuhdeasunto, palkat jäivät sisään ja nykyinen avomieheni lähti opiskelemaan. Tämän vaikeuden kanavoin intohimooni ja löysin elämäntapani yrittämisen.

Eveliina NauloVoin iloisena todeta, että olen saavuttanut elämässäni paljon unelmia ja haluan auttaa siinä myös muita. Valmentajana olen erikoistunut pysyvään elämäntapamuutokseen ja fysiikkavalmennukseen. Lähestyn aina asiakasta yksilönä huomioiden arjen kokonaisuuden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Yhdessä rakennetaan oma polku ja arjen toimivat rutiinit, jotka toimivat yksilöllisesti. PT:nä olen toiminut vuodesta 2008 ja päätoimisesti vuodesta 2011.

Yhtenä unelmana kouluttaa personal trainereita

Opiskelua rakastavana ja kunnianhimoisena tyyppinä halusin varmistaa paikkani myös tulevaisuudessa liikunta-alan kärjessä ja oppia lisää parhailta. Selvitin alan parhaan PT- koulun ja kollegoiden suosituksien sekä laadukkaan opetusmateriaalin kautta valitsin Trainer4Youn. Koulutus oli minulle todella tärkeä, sillä pääsin ympäristöön, joka oli täynnä motivaatiota ja samanhenkisiä ihmisiä. Jo opiskeluaikana kurssilaiseni kannustivat minua hakeutumaan kouluttajaksi. Ajatus tuntui hyvältä, olihan oma unelma opettamisesta ja esiintymisestä ollut olemassa jo aivan esikoulusta asti. Koulutuksessa päätin, että haluan energiseen ja ammattitaitoiseen T4U:n jengiin ja kaikeksi ilokseni sinne myös pääsin!

Kiteytetysti olen elämässäni juuri nyt intohimojeni äärellä; saan opettaa Trainer4Youlla mahtavien kollegoiden ja ystävieni kanssa sekä oppia koko ajan lisää. Nyt 26-vuotiaana elän kutsumustani, urheilijan arkea sulkapalloilijana ja mikä tärkeintä, saan jakaa arkeni rakkaan avopuolisoni sekä mahtavien ystävien ja perheen kanssa terveenä. Unelmissani on tulevaisuus perheen ja ystävien ympäröivänä. Aion myös laittaa Suomen kuntoon ja menestyä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijana, johon olen elämäni erikoistunut. Tavoitteeni sulkapallossa on voittaa SM:t ja edustaa Suomea Olympialaisissa.

Eveliina kouluttajana

Lemppari jaksollani Kehittävän harjoittelun perusteet (KHP) pyrin luomaan oivalluksia elämäntapamuutosvalmennuksesta, jota itse olen tehnyt arvopohjaisesti vuodesta 2008. Kuntosalivalmentajajaksolla opetan seisomaan ryhdikkäästi kuten tuleva liikunta-alan ammattilainen ja tekemään liikkeet kehon biomekaniikkaa tukien. Itselleni tärkeintä kouluttajana on saada porukka oppimaan, koska rakastan opettamista ja uuden oppimista. Mottoni kuuluukin: Asenne alussa ratkaisee lopputuloksen ja joka päivä on mahdollisuus oppia uutta.

Seuraa Eveliinaa Instagramissa @eveliinanaulo

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here