“Juokse kovempaa, äiti!”, kirkas pienen pojan ääni kuului sisarusrattaista matkalla lähikauppaan ruokaostoksille. Vanhin poikani nautti vauhdin hurmasta, samalla kun pikkuveli nukkui päiväuniaan. Pojat olivat oppineet tavallista kovempaan vauhtiin yhteisillä juoksulenkeillä, eikä edes matkalla kauppaan hidastelut kelvanneet kyytiläisille. Muisto on vuodelta 2008, jolloin kilpailin viimeistä vuottani intohimoisesti maratonjuoksijana. Opiskelin samanaikaisesti fysioterapeutiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja ajatuksissani olin jo siirtymässä työelämään terveysalalle kahden pienen pojan äitinä. Toisin kuitenkin kävi.

Täysipäiväinen työelämä jäi kuitenkin vielä hetkeksi. Viimeiseksi kisaksi aiottu SM-maraton Vantaalla ja sinne hiottu juoksukunto kompastui jälleen kerran säären rasitusmurtumaan. Olin musertunut, pää huusi treenaamaan ja harjoittelemaan kovempaa, mutta keho ei tuntunut kestävän vaadittuja harjoitusmääriä. Pyöräilin paljon kuntoutuakseni ja hankin silloin ensimmäisen maantiepyöräni. Keväällä 2009 rakas ystäväni Kati sai minut houkuteltua mukaan SM-duathlonille Piikkiöön. Duathlon tarkoittaa juoksun ja pyöräilyn yhdistelmä kisaa, jossa virallisena matkana on 5km juoksu, 20km pyöräily ja 5km juoksu. Voitin ensimmäisestä kisastani SM-hopeaa. Jalat kestivät taas juoksemista ja keuhkot tuulettivat hurmiossa happea ympäri kehoa. Triathlon vei siitä hetkestä minut mennessään vielä seuraaviksi viideksi vuodeksi kilpailukentille.

Viisi vuotta myöhemmin

Syyskuussa vuonna 2012 syntyi kolmas poikani, ja olin jäänyt äityslomalle. Olin jo pari vuotta työskennellyt osa-aikaisesti fysioterapeuttina urheilun lomassa ja valmentanut juoksuryhmiä. Viimeisen vuoden olin taistellut kipeytyvän selän ja takareiden hermovamman kanssa, ja pojan syntymän myötä oli helpotus päättää jäädä määrittämättömälle tauolle urheilusta. Lyhyen mutta ytimekkään kilpaurani aikana triathonilla saavutin useita SM-saavutuksia eri triathlonmatkoilta, tärkeimpänä muistona triathlonin täysmatkan SM-kulta vuodelta 2011. Hyviä muistoja ja mitaleita tuli kerättyä maajoukkue-edustuksesta MM-talvitriathloniin sekä triathlonin pitkän matkan EM-kisoihin.

Miten minusta tuli valmentaja ja Trainer4Youn kouluttaja?

Olin kuullut Trainer4Youn Personal trainer -koulutuksesta ja ilmoittautunut mukaan Vaasassa alkavaan koulutukseen syksyllä 2012. Olin jo vuodesta 2004 haaveillut valmentajan ammatista valmistuessani Rovaniemen ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi ja valmentajaksi. Personal trainer -koulutus tuntui hyvältä ratkaisulta lähteä tavoittelemaan kyseistä unelmaa.

Personal trainer -koulutus olikin ammattilisesti loistoratkaisu! Olin innoissani personal trainerin tulevasta ammattista, jopa niin innoissani, että ilmoittauduin samalta istumalta T4U-Ravintovalmentajakoulutukseen ja perustin ensimmäisen liikunta-alan yritykseni heinäkuussa 2013. Samana syksynä aloitin myös kouluttajan työni Trainer4You:lla.

Trainer4Youn kouluttajana olen ja tulen aina olemaan erittäin kiitollinen ja innostunut mahdollisuudesta toimia oman alani ykköstiimissä. Kouluttaminen on hieno mahdollisuus tutustua upeisiin ihmisiin ja jakaa omasta ammattitaidosta ja kokemuksesta muille iloa. Kouluttaminen ja opettaminen myös ylläpitävät omaa ammattitaitoa käytännössä. Kouluttamisessa on parasta saada opiskelijoissa oivalluksia aikaan sekä auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa tulevan ammattinsa näkökulmasta. Ammattillisesti koenkin jo saavuttaneeni tähän mennessä paljon enemmän, kuin osasin vielä edes kuvitella saavuttavani, valmistuessani personal traineriksi.

Nykyisiä ja tulevia tavoitteita

Nyt eli syksyllä 2017 työskentelen liikunta- ja hyvinvointialana yrittäjänä Seinäjoella. Olen neljän pojan äiti, joista nuorimmainen on vielä kainalossa tuhiseva nyytti. Yrittäjyyden ohella valmennan kestävyysliikkujia triathlon- ja juoksulajeissa T2M Seinäjoella. Valmentajan työssäni parasta on nähdä omien asiakkaiden kehittyvän ja saavuttavan tavoitteitaan, oli sitten kyseessä terveys- tai aikatavoite. Tätä työtä voin tehdä aidosti koko sydämellä.

T2M Seinäjoki on valmennuskeskus Seinäjoen ydinkeskustassa, jossa valmennetaan asiakkaita aloittelijoista huippu-urheilijoihin. Tiloissamme työskentelevät valmentajien lisäksi aktiivifysioterapian fysioterapeutit sekä hieroja. Teemme moniammatillista yhteistyötä asiakkaan hyväksi. Meille kaikki ihmiset ovat tervetulleita treenaamaan, sillä valmennus tapahtuu aina yksilöllisesti ja asiakkaan tavoitteiden ehdoilla.

Osan työviikostani työskentelen Trainer4Youlla kouluttajana ja kausiluontoisesti Seinäjoen ammattikorkeakoulussa fysioterapian koulutusohjelmassa tuntiopettajana/luennoitsijana.

Tärkeintä löytää ne pienet asiat, jotka tekevät sinut onnelliseksi joka päivä!

Tulevan viiden vuoden aikana tulen suuntaamaan ymmärrystäni ja opintojani pedagogiikan, kasvatustieteen ja psyykkisen valmennuksen suuntaan. Ala muuttuu ja muovautuu koko ajan ja opiskelu auttaa ymmärtämään ihmistä ja ilmiöitä. Työssäni haluan auttaa asiakkaita saavuttamaan unelmansa ja tavoitteensa entistä paremmin.

Perhe on tärkein asia elämässäni, ja haluan viettää entistä enemmän perheen kanssa aikaa. Haaveilen jalat maassa ja rakastan elämässä eniten arkisia asioita. Tulevaisuudessa aion liikkua luonnossa entistä enemmän mm. juosten ja maastopyöräillen. Aion myös jatkaa crossfit- harjoittelua avomieheni valmennuksessa, mutta vain omaksi ilokseni. Vaikka kilpaurheilijan luonne elää minussa vahvasti vielä tänäkin päivänä, pyrin muistuttamaan itseäni suorittamisen sijaan enemmänkin nauttimaan hetkittäin elämästä, perheestäni, unelmatyöstäni ja liikunnasta. ”Elämässä on tärkeintä löytää ne pienet asiat, jotka tekevät sinut onnelliseksi joka päivä!”

Maija Koskimäki

• Fysioterapeutti
• Personal trainer & ravintovalmentaja T4U
• Kouluttaja Trainer4you
• Tuntiopettaja/ luennoitsija Seamk, fysioterapian koulutusohjelma
• Liikunta ja hyvinvointialan yrittäjä T2M Seinäjoki

Koulutus:
• Liikunnanohjaaja ja valmentaja (AMK)
• Fysioterapeutti (AMK)
• Personal trainer & ravintovalmentaja T4U
• NLP-Trainer 1 ja 2, True hearts

Motto:

”Elämässä on tärkeintä löytää ne pienet asiat, jotka tekevät sinut onnelliseksi joka päivä!”

Minua ja arkeani voit seurata facebookissa omalla nimelläni sekä @T2M Seinäjoki

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here