Huonokuntoisuus, ylipaino, elintapasairaudet sekä tuki- ja liikuntaelinvaivat lisääntyvät räjähdysmäisesti. Samalla keskimääräinen eliniän ennuste nousee ja työurien odotetaan jatkuvan yhä pidempään. Kun 24-35 –vuotiaat ovat keskimäärin passiivisinta sekä stressaantuneinta väestöikäryhmää ja liikkumattomuudesta johtuvia rappeumia, vaivoja sekä vajaakuntoisuutta voidaan havaita yhä pienemmillä lapsilla, ei tulevaisuus näytä kovinkaan valoisalta. Ellei keskity tarkastelemaan asian valoisia puolia.

Tutkitusti vaikuttavaa

Liikunnan on tutkitusti todettu olevan merkittävin terveyteen sekä koettuun hyvinvointiin vaikuttava yksittäinen muuttuja. Tutkimusten mukaan sillä voidaan vaikuttaa positiivisesti fyysiseen kuntoon, aineenvaihduntaan (painonhallintaan), erilaisten elintapasairauksien sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen sekä työyhteisöjen terveystalouteen sairauspoissaoloja sekä ennenaikaisia eläköitymisiä vähentämällä. Liikunnalla on todettu olevan lisäksi positiivisia vaikutuksia keskittymiseen, oppimiseen, stressin purkamiseen ja hallintaan sekä jopa aivojen rakenteeseen, kehon koostumuksesta ja rakenteesta puhumattakaan. Voiko ratkaisu olla noin yksinkertainen?

Yksinkertaista mutta helppoa?

Voi se: Passiivisuuden eli työtuolin ja sohvan välttäminen, arkiaktiivisuus sekä suoritus- ja toimintakyvyn kohottamiseen tähtäävä kuntoliikunta ratkaisevat, jos eivät ihan kaikkia, niin valtaosan ongelmista. Enää ei tarvitse saada kuin ihmiset liikkumaan!

Meidän markkinat

Ja kun valoisista asioista tuli puhe, niin jatketaan ihmeessä niiden parissa. Jos siis olet liikunta-, terveys- ja hyvinvointialalla, niin onneksi olkoon! Valintasi on osunut nappiin. Pian on nimittäin meidän markkinat. Tarve aikuisväestön, niin yksilöiden kuin yritystenkin liikuttamiseen räjähtää kohta silmillemme. Positiivisessa mielessä. Ja samaa voi odottaa myös lasten sekä senioreiden liikuttamisen tarpeesta, liikunnallisesta kuntoutuksesta sekä ravinto- ja painonhallintavalmennuksesta. Työt eivät ammattilaisilta ja eritoten ammattimaisesti työhönsä suhtautuvilta tule loppumaan. Kun vielä tiedetään yksilöiden, valtion ja yritysten satsaavan hyvinvointinsa edistämiseen vuosi vuodelta yhä enemmän euroja, alkaa liikunta- ja hyvinvointialalla olla vetovoimaa myös liiketoiminnan sekä työllistymisen näkökulmasta.

Onneksi olkoon tai tervetuloa alalle! Sinua todella tarvitaan!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here