Tiesitkö, että kustannamme itse omat oppimateriaalimme?

Tiesitkö, että Trainer4You –konserniin kuuluva Fitra Oy on Suomen suurin liikunta- ja hyvinvointiaiheisten kirjojen sisältö- ja kustannusyhtiö, joka tuottaa myös oppimateriaalit Trainer4You –koulutuksiin?

Oppimateriaalit omasta kustantamosta

Trainer4Youn perustajan Riku Aallon visiona Fitraa perustaessaan oli dokumentoida Trainer4Youn oppi, koulutusmateriaalit ja valmennusfilosofia tyylikkäiksi ja informatiivisiksi kirjoiksi. Vuonna 2005 yhteistyössä Docendon kanssa kustannetut Kuntoilijan käsikirja sekä Vahvista ja venytä –kirja toimivatkin niin Hyvinvointivalmentaja- ja Kuntosalivalmentajakoulutuksen oppimateriaaleina sekä valmennusoppaina kuntoilijoiden aktivoimisessa. Kyseisten kirjojen sisältö- sekä ulkoasu on päivitetty myöhemmin ja ne ovat saaneet rinnalle myös personal trainer –koulutusohjelmaa sekä Trainer4You Jatkokoulutuksia palvelevat oppikirjansa.

Hyviä esimerkkejä Trainer4You –koulutusjaksojen oppisisältöjä tukevista, vahvaan tutkimusnäyttöön sekä asiantuntijoiden kokemukseen perustuvista Fitra –kirjoista ovat mm.: Liikuntatieteen tohtori, akatemiatutkija Juha Hulmin Lihastohtori, liikuntafysiologi PT Timpan eli Timo Haikaraisen Lihaskasvu & rasvanpoltto, liikunta-alan moniosaajien Sami Hurmeen ja Jutta Österberg-Hurmeen Kunnon Liiketoimintaa, terveystieteilijä Timo Kettusen Miksi syömisestä tuli niin hankalaa? –kirja, urheilulääkäri Pippa Laukan Urheilulääkäri -opas sekä Lasse Seppäsen ja Kalle Kotirannan Kestävyysliikunta –teos. Tutustu tästä Fitran kevään uutuskirjoihin.

Trainer4You –kouluttajat vahvasti mukana kirjailijatiimissä

Trainer4Youn kouluttajat ovat kunnostautuneet myös Fitran sisällöntuottajina sekä oppimateriaalien luojina. Heistä Lasse Seppänen on ollut mukana noin 10 eri kirjan sisällöntuottotiimissä ja Ari-Pekka Lindberg sekä Mikko Paunonen asiantuntijoina puolessa tusinassa eri teoksia.

Lue seuraavat kirjat ilmaiseksi tietopankissa!

Ilmaisia e-kirjoja tietopankissa

OMI/MDT fysioterapeutti A-P Lindbergin omaa käsialaa on toiminnalliseen myofasciaaliseen harjoitteluun uppoutuva Täsmäliike –kirja. Kestävyysvalmennuksen sekä psyykkisen valmennukseen spesialisoitunut Seppänen työstää parhaillaan ensimmäistä täysin omaa kirjaansa teemasta Motivaatio. Muita kirjailijoina kunnostautuneita Trainer4You –tiimiläisiä omat muun muassa Mikael Witick (Kamppailijan kuntokirja, Fitra. 2017), Sofia Vesa (Bailamama, Fitra. 2018), Terhi Kukkonen (Entisten nuorten hyvinvointikirja, Fitra. 2017), Luomuliikunnan vallankumous ja työkirja (Arto Pesola, Fitra. 2015 ja 2016), Liikkujan kasvisruokavalio (Jussi Riekki, Fitra. 2017), Äijäruokaa (Toni Väyrynen, Mikko Niiranen ja Janne Leino, Fitra. 2017), Kestävä muutos (Mikko Nummenmaa ja Lasse Seppänen, Fitra. 2015), Kapasiteetti (Mika Nevalainen, Fitra. 2016) ja Keho –opassarja (Riku Aalto, Lasse Seppänen, Ari-Pekka Lindberg ja Mikko Paunonen, Fitra. 2014-2016).

Fitran tavoitteena on paitsi löytää kiinnostavia aiheita ja kirjailijoita tiimiinsä, myös auttaa omia kouluttajiaan sekä kirjailijoitaan henkilöbrändäyksessä. Julkistamistilaisuudet, lehdistötiedotteet, eri medioiden haastattelut sekä vapaasti julkaistavat artikkelit kirjoista ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja saaneet runsaasti palstatilaa eri medioissa. Eniten näkyvyyttä Fitran kirjoista ovat saaneet alppihiihdon maailmanmestari Kalle Palanderista kertova henkilökuva sekä vapaaottelija Makwanin elämänkerta, mutta jokaisen kirjan kohdalla noudatetaan vastaavaa mediasuunnitelmaa, jolla taataan hyvä myyntiä ja brändäystä tukeva näkyvyys.

Joskus kirja voi olla käsipainoakin tehokkaampi liikuntaväline

Vuonna 2007 perustettu Fitra Oy on Trainer4Youn tytäryhtiö. Trainer4Youn lisäksi Fitran omistajia ovat Jyväskyläläinen, IT- ja digikuvauskirjoistaan tunnettu, yleiskustantamo Docendo sekä yrityksen operatiivinen johto eli päätoimittaja Kalle Kotiranta sekä toimitusjohtaja Mika Nevalainen.

Fitra on liikuntaan ja hyvinvointiin keskittynyt sisällöntuotantoyhtiö sekä maamme johtava sportti- ja hyvinvointikirjojen kustantaja, jonka sisällöt palvelevat niin kuluttajia kuin hyvinvoinnin ja liikunnan ammattilaisiakin. Fitran visiona on, että sen tuottamat sisällöt auttavat suomalaisia muuttamaan liikunta- ja terveystottumuksiaan pysyvästi paremmiksi innostamalla, opettamalla ja aktivoimalla kuntoilijoita sekä toimimalla liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaisten oppimateriaaleina sekä liikunta- ja elintapaneuvonnan työkaluina.

Fitra on julkaissut kymmenen toimintavuotensa aikana noin 100 hyvinvointi- ja liikuntakirjaa sekä tuottanut reilut 500 artikkelia, 1000 blogipostausta sekä kymmeniä videotuotantoja. Viime vuosina julkaisutahti on ollut noin 20 kirjaa vuodessa ja katalogi on laajentunut vuosien saatossa käsittämään koulutusoppaiden lisäksi laajasti liikunnan, eri liikuntalajien, terveyden, ravitsemuksen, työssä jaksamisen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin aiheita.

Haluatko Sinä jälleenmyyjäksi?

Fitra –kirjat toimivat siis innostavina ja aktivoivina oppaina kuntoilijoille sekä erinomaisina työkaluina ja ammatillisen osaamisen täydentäjinä hyvinvointialan ammattilaisille. Kirjojen sisällyttäminen koulutuksiin ja valmennuksiin tuo varmasti lisäarvoa asiakkaan näkökulmasta sekä parantaa samalla palveluntuottajan ansaintamahdollisuuksia. Vai miltä Sinusta kuulostaisi 100 vinkkiä järkevään painonpudotukseen –kirja painonhallintaryhmän tukimateriaalina, Treenipäiväkirja asiakaslahjana personal training –asiakkaille tai Lihastohtori –kirja oppimateriaalina kuntosalin starttikurssilla?

Jos haluat kuulla lisää Fitra –kirjojen jälleenmyyntimahdollisuuksista, niin otathan epäröimättä yhteyttä myyntipäällikköömme: Matti Alasimonen, matti.alasimonen@fitra.fi, p. 050 4617730.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.