Vuoden liikunta-alan tapahtuma Training Forum lähestyy nopeasti. Aika tutustua forumin esiintyjäkaartiin.

Otetaan jutulle tapahtuman seuraava asiantuntija, elintapalääkäri Vilho Ahola!

Kuka olet?

Vilho Ahola, elintapalääkäri eli teen työkseni päätoimisesti elintapoihin keskittyvää yleislääkärin työtä. Työotteeni on kokonaisvaltainen ja olen pyrkinyt hankkimaan lääkärintutkinnon lisäksi lisäkoulutusta laajasti eri ihmisyyden osa-alueilta niin mielen kuin ruumiin osalta.

Painopisteeni ovat liikunta ja ravitsemus, aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan häiriötilat, unilääketiede ja seksuaalilääketiede. Aiempi taustani on päivystyslääketieteessä ja päivystän edelleen aktiivisesti säilyttääkseni tuntuman “tavalliseen yleislääketieteeseen”.

Kouluttaudun koko ajan lisää ja myös koulutan muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia. Treenaan itse tavoitteellisesti ja monipuolisesti, pääasiassa crossfittiä pienellä fitnessmausteella. Perheeseeni kuuluu terveydenhuoltoalalla opiskeleva vaimo ja kolme karvatonta kissaa.

Mistä tulet puhumaan Training Forumissa?

Puhun liikunta-alan ja terveydenhuollon yhteistyön mahdollisuuksista sekä tämän esteistä. Olen tehnyt jo vuosia laaja-alaisesti yhteistyötä eri ammattilaisten kanssa ja hoidamme potilaita usein tiiminä, johon saattaa kuulua minun lisäkseni esimerkiksi psykoterapeutti, personal trainer, osteopaatti ja työelämävalmentaja.

Olen näiden vuosien aikana uskoakseni saanut hyvän käsityksen siitä, mitä sujuva yhteistyö terveydenhuollon toimijoiden ja liikunta-alan välillä vaatii ja mitkä ovat sen pahimmat esteet. Yhteistyölle on huutava tarve ja tässä olisi valtava potentiaali tehdä ennaltaehkäisevää kansanterveystyötä, mutta verkostoitumista tarvitaan ja myös tiettyjen toimintaperiaatteiden ymmärtämistä ja omaksumista puolin ja toisin – luottamuksen rakentuminen ei tapahdu itsestään. Liikunta-alan ammattilainen ymmärtää esitykseni jälkeen, mitä yhteistyö terveydenhuollon kanssa vaatii ja miten lähteä etenemään asiassa.

Näin huikeaa kattausta osaajia saman katon alla ei ole toistaiseksi Suomessa nähty ja uskon, että tapahtuman anti tulee olemaan todella merkittävä, ei vain luentojen vaan myös verkostoitumisen osalta. Käyn itse paljon koulutuksissa myös tavatakseni ihmisiä ja saadakseni kontakteja, oikeastaan koko yhteistyöverkostoni on muodostunut tällä tavoin.

Olen muutamien vuosien ajan osallistunut Nordic Business Forum -tapahtumaan löytääkseni uusia ajatuksia, ideoita ja insipiraatiota tekemiseen ja uskon, että Training Forumilla on potentiaalia nousta vastaavanlaiseksi ilmiöksi.

Kiitos Vilho!

Toivotamme kaikki tervetulleeksi Helsingin Tennispalatsiin, Training Forumiin 29.9!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here