Ensimmäinen, vaan ei viimeinen Training Forum on nyt onnistuneesti takanapäin. Se keräsi Helsingin Tennispalatsiin noin 250 liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaista.

Tapahtuman osallistujilta, esiintyjiltä ja näytteilleasettajilta saatu positiivinen palaute, huippu fiilis sekä palautteet juuri tämänkaltaisen tapahtuman tarpeellisuudesta saivat meidät jo käärimään hihat ensi vuoden tapahtuman valmisteluja ajatellen. Vuoden 2017 tapahtuman kantavana teemana tuleekin olemaan fyysisen valmentamisen sijaan Ihmisen valmentaminen.

Training Forum syntyi yleisöstä

Koulutuksiimme on osallistunut vuosien varrella jo yli 10 000 ohjaajaa – siis Hyvinvointivalmentajaa, Kuntosalivalmentajaa, Personal traineria ja Ravintovalmentajaa. Vaikka olemme pyrkineet palvelemaan verkostoamme jatkuvasti täydentyvällä ja päivittyvällä Tietopankilla, blogilla, Facebook –yhteisöillä sekä työllistymisputken ja liiketoimintaeväät tarjoavalla Revolution –konseptilla, oli personal trainereiden ja liikunta- sekä terveysalan ammattilaisten ”kokoontumisajoille” selvästi tilausta. Toiveita verkostoitumistapahtuman järjestämiseksi alkoikin tulemaan sen verran tiuhaan, että päätimme vastata tarpeeseen ja ylittää kerralla odotukset parhaamme mukaan.

Kuuma, kuumempi, kuumis

Kun henkinen päätös Training Forumin järjestämiseksi oli tehty, päätimme lähestyä maamme kuumimpia liikunta- ja terveysalan ammattilaisia. Oli upeaa aistia innostuneisuus ja halu lähteä mukaan rakentamaan vuoden kovinta hyvinvointialan ammattilaistapahtumaa. Saimmekin estradille juuri ne asiantuntijat, jotka halusimmekin.

Enää ei tarvittu kuin esiintyjien arvolle sopiva paikka, joksi valikoitui useamman hyvän kandidaatin joukosta Helsingin Tennispalatsi, joka toimi tapahtumapäivänä niin fasiliteettien kuin henkilökunnankin puolesta kuin unelma. Ainoa pieni miinus oli tapahtuman edetessä noussut lämpö, joka tuntui seminaarisalin yläriveillä otsalle kirvonneina hikipisaroina. Ilmastoinnin säätäminen kovemmalle teholle poisti ongelman, muttei vähentänyt päivän mittaan nousevaa, lämpimästä hotiksi noussutta tunnelmaa.

Aikainen lintu madon nappaa

Vaikka tapahtumajärjestelyt hoidettiinkin pedantisti ennakkoon, ei pieneltä hämmingiltä kuitenkaan vältytty. Ensimmäiset innokkaat osallistujat olivat nimittäin jo aamuseitsemän pintaan oven takana odottamassa, kun varsinainen ohjelma alkoi yhdeksältä ja aamupalankin kattaus oli ilmoitettu vasta kahdeksaksi. Koimme kuitenkin sen pelkästään positiiviseksi viestiksi innostuneisuudesta ja tapahtuman tarpeellisuudesta, joten avasimme ovet ennakkoon, vaikka pieniä järjestelyjä oli edelleen työn alla, niin lämpiön kuin seminaarisalinkin puolella.

Seminaari käyntiin tiede edellä

Sain ilon ja kunnian toivottaa historian ensimmäisen Training Forum –yleisön tervetulleeksi sekä lausua muutaman sanan unelmista ja niiden toteutumisesta ennen ensimmäisen esiintyjän, urheilulääkäri Pippa Laukan astumista estradille. Laukka työskentelee Hintsa Performancen lääketieteellisenä johtajana sekä muun muassa Suomen naisjalkapallomaajoukkueen lääkärinä. Pipan aiheenaan Training Forumissa oli kokonaisvaltainen hyvinvointi, jota hän lähestyi Hitsan valmennusfilosofian sekä urheilulääkärikokemustensa kautta.

Toisena esiintyjänä lavan otti haltuun kunnioitettavassa kunnossa itsekin oleva, elintapalääketieteen pioneeri Vilho Ahola. Hänen puheenvuoronsa käsitteli liikunta- ja terveysalan yhteistyömahdollisuuksia, muun muassa personal trainereiden tulevaisuuden roolia elintapaneuvonnan asiantuntijoina, terveysalan ammattilaisten rinnalla.

Kolmas esiintyjä eli Lihastohtori Juha Hulmi on monelle meistä tuttu tiedeperusteisesta, mutta humoristisella otteella lihaskuntoharjoittelua käsittelevästä blogistaan, jossa vierailee kuukausittain noin 100 000 eri kävijää. Hulmin puheenvuoro noudatti samaa, vahvasti tiedeperusteista, mutta humoristista linjaa ja käsitteli tällä kertaa oikean tiedon erottamista huuhaasta. Lihastohtori lupasikin kuulijoille paremman huuhaatutkan luennolta kotiin viemisiksi ja ylitti hienosti lupauksensa.

Aamupäivän tieto- ja tiedepainotteisen osuuden päätti Suomen kokenein personal trainer Timo Haikarainen eli tutummin PT Timppa. Hänen puheenvuoronsa pohjautui liikuntatieteelliseen perustaan sekä 20 000 henkilökohtaiseen personal trainer –ohjaustapaamiseen ja käsitteli voittavia rutiineja tehokkuuden optimointia personal trainerin työssä.

Iltapäivä nosti tunnelman kattoon

Tiedepainotteinen aamupäivä sai jatkoa tunnepitoisesta iltapäivästä, jonka käynnistivät Suomen motivoivimman treenipalvelun Tikiksen perustajat Toni Pesonen ja Jevgeni Suokas. Heidän tarinastaan pääsimme osallisiksi visuaalisen esityksen ja lämminhenkisen vuoropuhelun kautta, jossa Toni ja Jevu kertoivat tarinaansa toisiaan kompaten.

Oli ilo kuunnella sitä innostunutta puheensorinaa, josta Tennispalatsin lämpiö täyttyi iltapäiväkahvitauolla. Vaikka lounge -tilassa soi tauolla taustamusiikki, oli sitä mahdotonta erottaa tilan täyttävän, 250 –päisen yleisön pistäessä alulle uusia, pieniä ja suurempia unelmia.

Iltapäivä huipentui kahden kovan, eli Kalle Palanderin ja Jutta Gustafsbergin huikeisiin puheenvuoroihin. Heistä ensimmäiseksi lavan otti haltuun Kalle, joka kertoi osuudessaan urastaan ja pohti lahjakkuuden sekä intohimon roolia menestyksessään. Kallen värikäs, lappilaisella noitumisellakin maustettu esitys sai fiiliksen nousemaan entisestään ja salin raikumaan naurunremakoista.

Viimeisenä lavalle nousi Jutta, joka viimeistään nosti tunnelman kattoon. Hän kertoi tunteikkaan ja vaiherikkaan tarinansa kaikkine nousuineen sekä laskuineen. Ne jotka eivät vielä olleet Juttaa nähneet ja muodostaneet mielipidettä hänestä, saivat nyt maistiaisen Jutan valovoimaisuudesta, sydämellisyydestä sekä jäätävästä ammattilaisen otteesta lavalla.

Elintapaneuvontaosaamista Liikunta lääkkeeksi -koulutuksesta

Minulla oli ilo ja kunnia lausua Training Forumin päätössanat ja kiittää esiintyjiä, osallistujia, kumppaneita sekä meidän omaa, parhaista parasta Trainer4You –tiimiämme. Sain myös kunnian julkistaa uuden, liikunnan ja terveysalan ammattilaisille suunnatun koulutusohjelmamme, Liikunta lääkkeenä –koulutuksen. Sen tavoitteena on antaa osallistujille riittävät tiedot liikunnasta lääkkeenä niille terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaisille, jotka haluavat olla vaikuttavasti tukemassa asiakkaan elintapamuutosta liikunnan keinoin.

Ensimmäiset koulutusryhmät käynnistyvät Espoossa ja Oulussa vuoden vaihteen molemmin puolin. Ilmoittautuminen Liikunta lääkkeeksi –koulutukseen onkin nyt auki ja jaossa on yhteensä 40 paikkaa elintapaneuvonnan eturintamaan, parantamaan suomalaisten kansanterveyttä yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Training Forum 2017

Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.
Seuraava Training Forum –tapahtuma on jo työn alla ja tulemme julkistamaan ensi vuoden esiintyjät sekä ohjelman vielä lokakuun aikana. Lupaamme tehdä parhaamme, jotta tuleva tapahtuma on vielä toteutunuttakin Training Forumia kuumempi, vuoden kovin liikunta- ja terveysalan ammattilaistapahtuma. Ollaan siis kuulolla ja nähdään viimeistään syyskuussa Tennispalatsissa, Training Forum 2017 –tapahtuman merkeissä!

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here