Luit oikein: Voit kaksin- tai jopa kolminkertaistaa kalorinkulutuksen lepotilaan verrattuna pelkästään venyttelemällä. Eikö olekin sensaatiomaista?

Haloo!

No ei. Ei todellakaan ole. Samaan pääset näyteikkunaostoksilla, viikkosiivouksella tai puutarhassa nyplätessäsi. Venyttely ei siis todellakaan ole hyvä keino kaloreiden kuluttamiseen (vaikka edellinen tieto on taivahan tosi). Joskus tuntuu kuitenkin siltä, että kyseistä “kusetusta” voisi hyvin käyttää ihmisten motivoimiseen. Se kun ei tunnu menevän millään jakeluun, että todellinen kehitys tapahtuu palautuessa ja venyttely on parhaista parhain keino palautumisen edistämiseen ja kehityksen optimoimiseen!

Miksi?

Venyttely kruunaa toteuteun harjoituksen hyödyt ja parantaa huomattavasti jopa seuraavan treenikerran fiilistä ja tuloksekkuutta puhumattakaan loukkaantumis- ja rasitusvammariskin minimoimisesta. Silti moni meistä karkaa ryhmäliikuntatunnilta juuri venyttelyosuuden alkaessa tai jättää kuntosaliharjoituksen jälkeen venyttelyn tekemättä. Miksi?

Siksi!

Uskon, että syynä on tietämättömyys! Venyttelyä ja lihashuoltotoimia ei arvosteta, kun ei konkreettisesti nähdä ja ymmärretä sen tuottamia hyötyjä. Osaamattomuus ulottuu usein myös käytännön toteutukseen saakka. Epäsäännöllisesti ja -määräisesti toteutettu venyttelytuokio tuntuu epämiellyttävältä, eikä tuota suoraa vastinetta vaivalle. Siksi haluankin muistuttaa Sinua venyttelyn ja lihashuollon hyödyistä sekä antaa vinkkejä fiksumpaan venyttelyyn!

Palataan siis pian tähänkin aiheeseen!

Kuva: Polar Electro Oy

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here