Ihmettelen miksi en ole tarttunyt pyörää sarvista aiemmin. Tai miksi työmatkafillarointi on ollut satunnaista fillarointia aikaisemmin. Noinhan matka taittuu kaikista miellyttävimmällä ja hyödyllisimmällä tavalla. Itselläni on noin 9 kilometrin matka duuniin ja sama tietenkin takaisin. Aikaa leppoisalla tahdilla polkiessa menee noin 30 min. Siis tunti kahteen suuntaan yhteen laskettuna. Kaloreita kuluu yhteensä noin 500 kcal päivässä. Yhteensä saldo on siis viisi tuntia ja 2500 kcal viikossa.

Jos fillari olisi ainoa kulkuvälineeni tai polkisin sinnikkäästi huhtikuulta syyskuun loppuun tulisi saldoksi puolen vuoden aikana 130 tuntia/ 65 000 kcal/ 2340 km. Eikä aikaa olisi oikeastaan kulunut hetkeäkään hukkaan. Sama aika nimittäin menee vähintään siihen, että pakkaan muksun autoon, ajan päiväkodille kiertoteitse (fillarilla pääsee paljon suorempaa reittiä) ja lähden ruuhkaiseen aamuun jonottelemaan autollani.

Vaihtoehtona on raitis ilma, hyvä kondis, virkeä fiilis heti aamusta, solakampi kroppa ja ainakin duunista lähtiessä fiilis vapaudesta jo pyörän selkään noustuani. Muutoin duunipäivä päättyy alitajuntaisesti vasta kotiovella, autosta noustua. Suosittelen fillarin kaivamista esille ihan jokaselle. Renkaat täyteen ilmaa ja öljyä ketjuihin. Väitän, että se on paras päätöksesi vähään aikaan! :)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here