Olen usein haaveillut oman kuntosalin perustamisesta. Tai ainakin sellaisen suunnittelusta laitekannan sekä sisustussuunnitelman tekemisiä myöten. Hävettää vähän myöntää, että nautin sisustuslehtien ja huonekaluliikkeiden mainoskatalogien selailemisesta. Ehkä toiveammattini olisikin löytynyt käsitöiden parista tai graafiselta alalta, kuten pääsykoepsykologi minulle fysioterapeutiksi hakiessani ehdotti.

Toiminnallisuus etusijalla

Jos saisin vapaat kädet kuntosalin tai –keskuksen perustamiseen, haluaisin sen erottuvan massasta. En välttämättä massiiivisuuden tai glamourin perusteella, vaan käytettävyytensä, viihtyisyytensä ja palvelutarjoomansa perusteella. Haluaisin, että kuntokeskukseni olisi paikka, jossa viihdyttäisiin myös tunnelman vuoksi. Toivoisinkin fiiliksen olevan aloittamisen kynnystä madaltava, välittävä, luottamusta herättävä sekä kiireetön, tiukasta treenaamisestakin huolimatta.  

Arjen luxusta

Jotain arjen luksustakin haluaisin vierailleni tarjota. Olisikin upeaa, että hyvin varustellun kuntosalin lisäksi keskuksesta löytyisi pieni, mutta sopivan ylellinen palautumispuoli. Olisi uima-allas pulikointia, vesijumppaa tai ihan vain rentoutumista varten. Ja tietenkin pieni poreallaskin löytyisi kireiden paikkojen elvyttämiseen. Viihtyisien allastilojen reunalla voitaisiin vetää tunteja pienryhmille joogan, pilateksen, gymstick –treenin sekä stretchingin merkeissä. Ja toki salillakin tarjottaisiin lihaskuntopainotteisia ryhmäharjoittelutunteja circuitin ja functional trainingin merkeissä. kahvakuularyhmäkin kokoontuisi pihanurmella ainakin kesäkaudella.

Kompakti kokonaisuus

Itse kuntosali olisi suhteellisen pieni ja kompakti. Siellä olisi uudenkarheat Kinesis –station laitteet, joihin olen täysin hurahtanut. Niiden erinomaisuus piilee kolmiulotteisissa liikeradoissa, jonka taljavetovastus ja pyörivät taljarissat mahdollistavat. Kinesis station- sarjaa täydentäisin tietenkin Kinesis Onella, ristikkäistaljalla, kiskopunnerruslaitteella, kyykkyräckillä, levytanko- ja käsipainosarjalla sekä tietenkin kaikilla peruslaitteilla, jotka mahdollistavat ohjaajakoulutustoiminnan sekä tehokkaan ja turvallisen harjoittelun.

Monipuoliset laitteet lämmittelyyn ja loppuverkkaan

Aerobisen laitekannankin tulisi olla monipuolinen: Hankkisinkin ainakin Cross trainerin, Technogymin Varion (mahdollistaa steppauksen sekä crossauksen), soutulaitteen, juoksumaton sekä muutaman kuntopyörän. Hieman riisututkin mallit kelpaisivat, joten integroituja televisioita kosketusnäyttöineen ja nettiyhteyksineen ei tarvittaisi. Riittäisi, että kuntosalin televisiota voisi halutessaan katsella, musiikkia kuunnella tai lehtiä selailla. Pieni sporttikirjastokin olisi mukava pystyttää Spa -puolen ja lämmittelylaitteiden välimaastoon.

Edukseen erottuva palvelutarjooma

Palvelutarjooman haluisin poikkeavan totutusta eniten. Klubimuotoisuus takaisi sitoutumisen ja suunnitelmallisuuden. Jäsenyyden tulisi kuitenkin olla jokaisen euronsa arvoinen. Peruspalveluihin kuuluisikin kuntosalin ja allaspuolen vapaan käytön lisäksi myös personal trainer –harjoittelijoiden palvelut, jotka päivystäisivät salilla aina prime time –aikoina. Kuukausittaiset jäsentapahtumat huippuluennoitsijoiden ja –kouluttajien vetäminä olisivat lisäarvo jäsenille, mutta myös oiva tilaisuus kutsua vieraita eli potentiaalisia uusia asiakkaita tutustumaan keskukseemme. Pienellä lisämaksulla olisi panostettavissa kolmesti vuodessa toteutettavaan Kehon Ikä –kuntokartoitukseen, kunto-ohjelmien rakentamiseen/ päivittämiseen sekä niiden ohjaustapaamiseen personal trainerin opastuksella. Halutessaan asiakas voisi satsata myös pakettiin, joka sisältäisi viikoittaisen tai kahden viikon välein toteutuvan treenaritapaamisen. Tähän pakettiin kuuluisi myös tyylikäs treenivarustesetti, nahkakantinen klubimme valmennusopas sekä arkiaktiivisuuteen kannustava Welness Key. Lisäksi ohjaus-, valmennus- ja testauspalvelut olisivat hankittavissa itselle tai vaikkapa oman yrityksen henkilöstölle saman katon alla sijaitsevalta Hyvinvointiasemaltamme.

Unelmointi sallittua

Saahan sitä aina unelmoida. Varsinaiseksi kuntokeskusyrittäjäksi en koskaan aio lähteä, mutta mielelläni autan, jos kokemuksestani on jollekulle hyötyä. Sen sijaan Ohjaajakoulutus- ja yritysvalmennuskeskus voi olla joskus todellisuuttakin. Ja siellä näkisin mieluusti läjäpäin kouluttamiamme personal trainereita, kuntosaliohjaajia ja ryhmäliikuntaohjaajia tosi toimissa. Se unelma elää nyt voimakkaampana kuin koskaan aikaisemmin!

Kuvat: Qicraft/ Technogym

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here