Marianne Kiskola sai Sami Sallisen personal trainer -valmennuksesta enemmän kuin osasi odottaakaan.

Marianne Kiskola tietää, miltä tuntuu, kun oma keho pettää. Sitä hän ei halua kokea enää uudelleen. “Haluan tehdä palveluksen itselleni ja pysyä hyvässä kunnossa.”

Kolme vuotta sitten Marianne sairastui vakavasti. Pelkästään kävely kotiovelta postilaatikolle vei voimat. “Kuntoni romahti totaalisesti. Painoa alkoi kertyä, mikä aiheutti lisävaivoja”, Marianne muistelee.

Marianne ajatteli jo tuolloin, että sairauden selätettyään hän sijoittaa omaan hyvinvointiinsa. “Se oli tärkein palvelus itselleni. Heti kun alkoi helpottaa, päätin laitaa itseni kuntoon.”

Samissa asui viisaus

Päätös piti, mutta vastaan ei tullut Mariannen toivomia personal trainereita. Jokin aina uupui.

“Törmäsin yltiöoptimistisiin tyyppeihin. Personal trainerilla pitää olla kykyä nähdä kokonaisuus. Täytyy olla ymmärrystä kohdata kehoni vauriot.”

Oikea tyyppi löytyi Mariannen yllätykseksi naisten itsepuolustus-kurssilta. Kurssin vetäjä, personal trainer Sami Sallinen mainitsi ohimennen etsivänsä harjoitusasiakasta personal trainer -koulutukseensa. Marianne tarttui tilaisuuteen, koska jokin Samin olemuksessa miellytti häntä. Myöhemmin hänelle selvisi, mikä se on.

“Samissa on valtava viisaus. Hän on monipuolinen. Häneltä löytyy aina kaikkeen tekemiseen vaihtoehto. Tulokset ovat olleet todella hyviä.”

Valmennus karsi muutakin turhaa

Marianne on kirjoittanut useita kasvisruokakirjoja. Ruuasta paljon tietävä ja säännöllisesti syövä Marianne piti Samille ruokapäiväkirjaa, josta sai kuulla tärkeitä havaintoja. Sami rakensi ruokavalion, joka säännöllisen treenaamisen ohella on ollut oikea tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Samalla elämästä on karsiutunut pois muutakin turhaa. Intensiivinen personal trainer -valmennus on hoitanut myös Mariannen päätä. Esimerkiksi stressisietokyky on kasvanut rinnakkain fyysisen kunnon kanssa.

Uudenlainen selkeys on noussut pintaan. Valmennuksen tuoma ulkopuolinen näkemys on auttanut Mariannea oppimaan pois vanhasta, mikä näkyy jopa kehonkielessä.

“Tämä on ollut kokonaisuudessaan terapeuttista, jotain syvempää viisautta kehosta ja elämästä. Olen karsinut pois sellaista, mikä ei ole itselle hyväksi. Haluan ottaa aikaa itselleni. Tällöin joudun miettimään myös kaiken muun mielekkyyttä.”

sallinen-kiskola
Marianne Kiskola on treenannut personal trainer Sami Sallisen johdolla reilun puolen vuoden ajan. “Liikkumisen pitää olla mukavaa ja Samin kanssa se on äärimmäisen hauskaa”, Marianne kommentoi.

Harhautuksilla tavoitteisiin

Reilun puolen vuoden säännöllisen treenaamisen jälkeen Marianne kokee olevansa kovassa kunnossa. Kiitos Samin oivallisten harhautusten!

“Liikkumisen pitää olla mukavaa ja Samin kanssa se on äärimmäisen hauskaa.”

Liikunnan ilon kautta Marianne on oppinut tykkäämään punttisalista. Sami opetti punnertamaan niin, ettei vanha olkapäävaiva enää häiritse. Kaiken huipuksi Marianne löytänyt aina vihaamansa juoksun.

“Sami opetti oikean tekniikan. Nyt juoksen kaksi kertaa viikossa.”

Marianne on kiitollinen personal trainerista, jolle valmennus on jotain muuta kuin armotonta ja aggressiivista rääkkiä.

“Tämä on pikemminkin iloista leikkiä!”

Katariina
Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You Personal trainer ja toimittaja Katariina Paajaste.

Vaikka Marianne treenaa nykyään paljon ja monipuolisesti, hän pitää myös löysiä päiviä ja puhuu armeliaisuudesta itsensä kohtaan.

“Ei pidä olla liian armoton itselleen. Nyt on hyvä olla. Ei koske mihinkään!”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here