FUSTRA ohjaaja -koulutus

Tutkitusti vaikuttavaa yksilövalmennusta

Fustra on yksilöohjauskonsepti, joka on kehitetty erityisesti avaamaan lihaskireyksiä ja korjaamaan kehon virheasentoja. Fustra harjoittelu parantaa kehonhallintaa ja lihastasapainoa sekä vahvistaa ryhtiä tukevia lihaksia, kuten keskivartalon syviä lihaksia.

Fustra on Suomen myydyin yksilöohjauskonsepti ja sinulla on mahdollista kouluttautua Fustra-ohjaajaksi! 

Tutustu lisää tutkittuun Fustra menetelmään ja Fustran historiaan.

Kenelle fustra sopii ja kuinka pääset mukaan?

Fustra-tunteja on ohjattu vuodesta 2015 alkaen yli 100.000 tuntia vuosittain. Se onkin Suomen myydyin yksilöohjaustuote.

Fustra-ohjaajalla on käytössään mm. valmiit materiaalit harjoitusohjelmista myyntityökaluihin. Vahva yhteismarkkinointi ja Fustra-yhteisö tuovat tukea päivittäiseen työskentelyyn.

Fustra lisenssimallit:

 • Yksilölisenssi on tarkoitettu ohjaajille, jotka ohjaavat Fustraa itsenäisesti oman toiminimen tai yrityksen kautta.
 • Klubilisenssi on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat ottaa Fustran palveluvalikoimaansa.
 • Voit myös ohjata Fustraa työsuhteessa Fustran yhteistyökuntoklubin kanssa (kysy lisätietoja).

Markkinat kehittyvät ja alan toimijoiden on kehityttävä sen mukana. Fustra haluaa kasvaa valtakunnallisesti niin, että jokainen suomalainen voi päästä sen palveluiden piiriin, asuinpaikastaan riippumatta.

Kuinka pääset mukaan?

Jos sinulla on aikaisempaa koulutustaustaa kuten fysioterapeutin, liikunnanohjaajan tai personal trainerin -koulutus, voit hakeutua mukaan suoraan Fustra-koulutusohjelmaan. Muissa tapauksissa tarjoamme sinulle räätälöityä Trainer4You Personal trainer -koulutusputkea ennen Fustra-koulutusohjelmaa, joka valmistaa sinut ohjaus- ja valmennustyöhön.

Fustra tarjoaa:

Myynti- ja markkinointitukea

Laadukkaat ja valmiit ohjaus- ja myyntimateriaalit

Valtakunnallisen brändinäkyvyyden

Luotettavan ja tunnetun merkin käyttöösi

Tutkimus fustra harjoittelun vaikuttavuudesta

Fustra International Oy selvitti yhteistyössä UKK-instituutin tutkijaryhmän kanssa, vaikuttaako ohjattu lihaskuntoharjoittelu (Fustra20 Niska&Selkä ‑ohjelma) niska-hartiaseudun kipuihin. Tutkimus tehtiin vuosina 2014-2017, ja siihen osallistui 175 vapaaehtoista toimistotyöntekijää, joilla oli niska- ja/tai selkäkipuja. Fustra20-ohjelman tekemisestä vastasi 40 koulutettua Fustra®-yksilövalmentajaa yhteensä 34 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tutkijoiden mukaan tämä on ensimmäisiä kertoja, kun yksityinen liikunta-alan palveluntuottaja todistaa konseptoidun ohjelman vaikuttavuuden toistuviin niskakipuihin ja työkyvyttömyyteen.

Tutkijat muodostivat toistuvista niska- ja selkäkivuista kärsivistä toimistotyöntekijöistä kaksi ryhmää, joista toinen toimi vertailuryhmänä ja toinen sai ohjattua, henkilökohtaista Fustra®-lihaskuntovalmennusta kaksi kertaa viikossa 10 viikon ajan. Tutkittavista 92 % osallistui vähintään 15 harjoitukseen 20 harjoituskerrasta. Yksilövalmentajat, jotka ovat liikunta- ja terveysalan ammattilaisia, kehottivat liikuntaryhmäläisiä jatkamaan itsenäisesti harjoittelua valmennusjakson jälkeen.

10 viikon harjoitusjakson jälkeen Fustra®-liikuntaryhmäläisten niska-hartianseudun kipu ja rasittuneisuus olivat merkittävästi vähentyneet verrattuna toisen ryhmän kiputiloihin. Myös yläkehon liikkuvuus oli merkittävästi parantunut. 12 kuukauden seurantamittauksissa todistettiin, että niska-hartianseudun kipujen ja rasittuneisuuden vähentyminen oli pysyvää.

Tutkimusnäyttö Fustra20 Niska&Selkä -ohjelman vaikuttavuudesta niskaongelmiin on vahva. Tutkimuksessa ei ilmennyt ollenkaan haitallisia rasitus- tai muita vammoja. Valmennustulos ei ollut riippuvainen valmennettavan sukupuolesta, iästä, kuntotasosta tai valmentajasta. Työnantajien ja vakuutusyhtiöiden kannattaa harkita Fustra20 Niska&Selkä ‑ohjelman hyödyntämistä ja tukemista.

Linkki viralliseen tutkimukseen

Linkki STT:n tiedotteeseen

”Tutkimusnäyttö Fustra20 Niska & Selkä-ohjelman vaikuttavuudesta on niin vahva, että työnantajien ja/tai vakuutusyhtiöiden uskoisi kiinnostuvan sen ja vastaavien terveydenhuollon ulkopuolella tuotettujen liikuntaohjelmien hyödyntämisestä ja tukemisesta.”

 

  -Suni J.H., Rinne M., Tokola K. – UKK-instituutti

 

Fustran historia

Fustra on kajaanilaisen Jarkko Kortelaisen kehittämä metodi, jonka kehitys sai alkunsa 2005 Göteborgissa. Vuosien kehitystyön jälkeen Jarkko starttasi vuonna 2009 ensimmäisen Fustra-salin Göteborgissa. Sali, tai pikemminkin siellä toimiva Fustra-ohjelma oli menestys!

Ensimmäiset Fustra ohjaajat koulutettiin Suomeen joulukuussa 2010. Aluksi koulutukseen osallistui vain Forever –kuntoklubien ohjaajia ja ensimmäiset Fustra yksilöohjaukset tehtiin Suomessa tammikuussa 2011.

fustra-historia-jarkko.720x480-1

Läpimurto Suomessa

Vuosi 2012 oli Fustran läpimurtovuosi. Fustraamaan pääsi jo 16 paikkakunnalla, 19 kuntoklubilla, ohjaajia oli koulutettu jo lähes 100 ja vuoden 2012 aikana ohjattiin 47 139 fustratuntia. Fustra oli hetkessä kasvanut toimialan suurimmaksi yksilövalmennustuotteeksi. Toimintavuoden 2012 kruunasi valinta vuoden liikuntatuotteeksi.

Vuonna 2015 Fustraa oli tarjolla jo 59 kuntoklubilla Suomessa ja ensimmäistä kertaa ylitettiin 100.000 ohjaustunnin raja. Ohjaajia oli koulutettu 350 kpl ja jokainen uusi ohjaajakoulutus oli täynnä. Innostus oli suurta, mutta valitettavasti edelleen vain harva pääsi osalliseksi tästä mainiosta tuotteesta.

Vuoden-liikuntatuote-1-300x200

Virallinen Fustra tutkimus

Fustran avulla asiakkaiden saamat tulokset olivat alusta alkaen hyviä. Koska ohjelma oli vakioitu, saavutettiin hyviä tuloksia asiakkaasta, paikkakunnasta ja ohjaajasta riippumatta. Tämä rohkaisi yhtiön tekemään päätöksen ensimmäisen virallisen tutkimuksen toteuttamisesta. Tutkimus toteutettiin vuosina 2014-2017.

Kallis ja aikaa vievä tutkimus toteutettiin parhaalla mahdollisella tavalla. Toteuttajaksi valittiin UKK Instituutti, joka otti työn vastaan innolla. UKK Instituutin puolelta tutkimuksesta vastasivat Jaana Suni, Marjo Rinne, Kari Tokola, Ari Mänttäri ja Tommi Vasankari.

Fustra uudistui keväällä 2019

Syksyllä 2018 tehtiin päätös Fustran toiminnan uudistamisesta. Fustra siirtyi uuteen aikaan ja toimintamalliin, jossa Fustra toimii franchisingantajana ja etsii Suomesta kiinnostuneita franchisingottajia, jotka ovat valmiita noudattamaan Fustra käsikirjaa ja sitä kautta tekemään Fustrasta kestävän brändin, jonka konseptoidut ohjelmat takaavat asiakkaille tuloksen.

Tavoitteena on levittää Fustran palveluntarjonta Suomessa sellaiseksi, että mahdollisimman moni asiakas pääsisi siitä nauttimaan. Brändin uudistamistyön aikana ei ollut mahdollista päästä osaksi Fustra-perhettä, mutta nyt mahdollisuus on jälleen avattu kaikille!

Fustra-logo-web
Fustra

Fustra lisenssi

Fustra lisenssin hinta muodostuu kertaluontoisesta aloitus- ja koulutusmaksusta sekä kuukausittain maksettavasta franchising- ja markkinointimaksusta. Fustra International Oy on Suomen Franchising Yhdistys Ry:n jäsen.

Jos olet kiinnostunut Fustra-konseptista, näin pääset eteenpäin:

 1. Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi tämän sivun kautta. Olemme sinuun yhteydessä ja annamme lisätietoja koulutuksesta ja työskentelystä Fustra-ohjaajana.
 2. Seuraavaksi tutustut yhdessä Fustran edustajan kanssa sekä Fustra menetelmään syvällisemmin että franchisin-sopimukseen (joko tapaamisen muodossa tai vaikkapa Skype:n välityksellä).
 3. Kun haluat mukaan Fustra konseptin hyödyntämiseen, ilmoittautudut mukaan Fustra peruskoulutukseen ja allekirjoitat Franchising sopimuksen.

Lisenssin hinnoittelu

Koulutusmaksu 2500 € (alv 0%) sisältää:

 • 10 päivän Fustra peruskoulutuksen
 • Fustra yrittäjän käsikirjan
 • TE3 -testikepin
 • Fustra työvälinepaketin
 • Yrityksen perustamisen ohjeistamisen

Franchisingmaksu 250 € / kk (alv 0%) sisältää:

 • Oikeuden konseptin käyttöön markkina-alueella
 • Jatkuvan tuen työssä menestymiseen
 • etunimi.sukunimi@fustra.fi sähköpostiosoitteen

Markkinointimaksu 100 € / kk (alv 0%) sisältää:

 • Yhteismarkkinoinnin työryhmän suunnitelman mukaisesti
 • Esittely & liidienohjaus fustra.fi sivulta
 • Näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa
 • Valmiit materiaalit

Oletko kiinnostunut Fustra lisenssistä? Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.

Kysymyksiä?

Laita meille viestiä chatissa (arkisin 10-16) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.