Liikunta-alan EA1- ja toimipaikkaturvallisuuskoulutus

Ensiapu on tärkeä taito meille jokaiselle.

Tämä koulutus on kaikille liikunta-alan toimijoille – olit sitten liikunta-alan toimija, palveluntuottaja tai harrastaja. Saat valmiudet luoda hyvät edellytykset turvalliselle liikuntapalveluiden tuottamiselle sekä harrastusympäristöille. Tämä koulutus antaa rohkeuden ja valmiudet toimia ensiapua vaativissa tilanteissa liikunta-alan toimiympäristössä.

Koulutuksessa käydään läpi SPR EA1 kokonaisuus ja lisäksi toimipaikkaturvallisuus, jossa pureudutaan syvemmälle toimipisteen turvallisuuteen, turvallisen työympäristön luomiseen sekä vammojen ennaltaehkäisyyn.

Erityisesti liikunta-alaa palveleva SPR-standardit täyttävä ensiapukoulutus

Koulutus palvelee kaikkia liikunta-alalla toimivia: liikunta-alan ammattilaisia, opiskelijoita, työntekijöitä, valmentajia ja liikunnalliseen seuratoimintaan osallistuvia toimihenkilöitä.

Koulutus antaa valmiudet toimia ensiaputilanteissa, sekä ymmärryksen liikuntatoimipaikkojen turvallisuutta koskeviin tekijöihin. Kurssin käytyään henkilö osaa ensiavun lisäksi lukea ja täyttää turvallisuusasiakirjoja, sekä havainnoida potentiaaliset turvallisuusriskit erilaisissa toimintaympäristöissä.

Koulutus täyttää Suomen Punaisen Ristin EA1 -koulutusstandardin.

Koulutus sopii:

Personal trainereille

Ryhmäliikunnanohjaajille

Liikunnanohjaajille

Asiakaspalvelijoille

Valmentajille

Liikunnan harrastajille

Seuratyöntekijöille

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää luento-opetusta ja käytännön harjoittelua aiheittain. Koulutuksessa keskitytään liikuntaharrastuksien parissa sattuviin vammamekanismeihin. Ensiaputaitojen ja auttamistilanteessa toimimisen osalta koulutus on sisällöltään vastaaava muihin EA1 koulutuksiin. Toimipaikkaturvallisuus -osio keskittyy tunnistamaan liikuntaympäristön uhkatekijöitä ja ehkäisemään mahdollisia uhka- ja turvallisuusriskejä.

Päivä 1:

– Toiminta auttamistilanteessa
– Tajuttomuus
– Elottomuus ja elvytys
– Sydäniskuri eli defibrillaattori osana elvytystä
– Vierasesine hengitysteissä
– Suuret verenvuodot ja sokki
– Sairauskohtaukset

Päivä 2:

– Edellä opitun kertaus
– Haavat ja palovammat
– Tuki- ja liikuntaelinvammat
– Liikunnassa tyypilliset vammamekanismit ja niiden ensiapu
– Muita tapaturmia
– Liikunnassa tyypillisten pään alueen vammojen tilannearviointi
– Myrkytykset
– Loppuharjoitukset
– Rastirata EA1-päivien aiheista ja käytännön harjoituksista

Toimipaikkaturvallisuuskoulutus

- Turvallisuusasiakirjat
- Onnettomuuksien ennaltaehkäisy
- Toimipaikkojen erityisvaatimukset
- Henkilökohtainen turvallisuusvalmius
- Ensiapulaukun rakentaminen
- Onnettomuuslomake ja onnettomuuskirjanpito

Kouluttajat

MIIA KROOK

Miia on peruskoulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja. SPR:n ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutuksen (ETK) lisäksi Miia on lisännyt ensiaputaitojaan SUP Outdoor pelastuskoulutuksessa sekä vesijumppaohjaajilta vaadittavassa hengenpelastuskoulutuksessa.

Miia toimii Erimoverilla liikunnanohjaajana, koordinaattorina, kouluttajana sekä palvelujen kehittäjänä. Lisäksi hän on työskennellyt yritystilauksissa, aktiviteettipuistoissa valvojana sekä
kuntokeskuksen asiakaspalvelussa. Tässä koulutuksessa Miia haluaa painottaa jokaisen rohkeutta toimia ensiaputilanteessa. Hän on kouluttajana inspiroiva ja pilke silmäkulmassa luo koulutukseen rennon tunnelman.

 

 

SAMU SANDBERG

Samu on toiminut liikuntasektorilla Erimoverilla turvallisuusvastaavana. Näiden lisäksi kokemusta ja näkemystä liikuntatoimipaikka turvallisuudesta on karttunut useammista aktiviteettipuistoista extreme
lajien opettamisesta sekä kuntosalialalta. Oma laaja harrastustausta yhdistetty siihen, että Samu on opastanut uusia taitoja asiakkaille niin roikkuen köysien varassa kuin surffaten laudan päällä.

Myös laaja 13 vuoden kokemus kuntosalialalta personal trainerina ja fysiikkavalmentaja toimimisesta on antanut kattavan näkemyksen eri liikuntaympäristöistä sekä asiakasryhmistä. Vuosien varrella on liikunnan parissa kohdannut monenlaisia tilanteita ja kaikista on jäänyt oppia, jota tässä koulutuksessa hyödynnetään.

miia-krook-ea1-kouluttaja
samu-sandberg-ea1-kouluttaja

Ilmoittautuminen ja koulutuksen hinta

Koulutuksen ovh hinta on 249 €.

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta? Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.

Kysymyksiä?

Laita meille viestiä chatissa (arkisin 10-16) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.