Trainer4You ryhmäliikunnan peruskoulutus

Onko sinulla intohimona inspiroida asiakkaita liikkumaan? Kouluttaudu Trainer4You-ryhmäliikunnanohjaajaksi!

Tämä EQF3 -standardiin pohjaava neljäosainen koulutus antaa sinulle valmiudet suunnitella ja ohjata ryhmäliikuntatunteja eri-ikäisille liikkujille. Lähijaksoilla opetellaan ryhmäliikunnanohjaamisen lisäksi musiikin tikuttamista ja erilaisten tuntien suunnittelua. Koulutus sisältää lähijaksojen lisäksi etä- ja verkko-opintoja sekä Trainer4You tietopankin tuen opiskeluun.

RYHMÄOHJAUKSEN PERUSTEET HALTUUN

Koulutus antaa hyvän pohjan toimia liikunnan alalla joko osa-aikaisesti tai päätoimisena ryhmäliikunnan ohjaajana liikuntakeskuksessa, opistoilla tai yritysliikunnan parissa. Tämän koulutuksen hyviä jatkokoulutuksia ovat esimerkiksi erilaiset ryhmäliikunnan konseptituntien koulutukset sekä kuntosalivalmentajan että personal training koulutukset, jos tavoitteena on saada monipuolinen työ.

Koulutus on suunnattu kaikille ohjaamisesta kiinnostuneille, alanvaihtajille sekä heille ketkä hakevat itselleen lisätyötä liikunnanohjauksen parista. Ryhmäliikunnan ohjaamisesta saa itselleen treenin lisäksi paljon hyvää energiaa iloisten asiakkaiden innostamisesta.

Ryhmäliikunta on pysynyt vuosikymmeniä mukana osana liikuntakeskusten arkea. Ohjaajan työ on monipuolista ja asiakkaiden aito innostus palkitsee ilta toisensa jälkeen. Tuntien ohjaamisen lisäksi ohjaaja pääsee kehittämään omaa ammattitaitoaan erilaisten koulutusten kautta ja voi perinteisten lihaskuntotuntien lisäksi kouluttautua esimerkiksi kahvakuula, jooga- tai spinning -tuntien ohjaajaksi. Aina on hyvä syy liikkua yhdessä!

Trainer4You Ryhmäliikunnanohjaaja -koulutus

Toteutetaan hybridiopetuksena: 48h etäopiskelua (sisältää Kehittävän harjoittelun perusteet etäopiskeluna)

Koulutuksen laajuus kokonaisuudessaan 104 tuntia 

Koulutuksen sisältö, laajuus ja rakenne ovat linjassa EuropeActiven EQF tason 3 vaatimusten kanssa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on jaettu neljään osaan. Ensimmäisessä osassa suoritetaan kehittävän harjoittelun perusteet verkko-opintoina, jonka jälkeen koulutus jatkuu kahtena lähijaksona ja yhtenä etäjaksona. Koulutuksessa keskitytään tuntien ohjaukseen ja suunnitteluun eri asiakasryhmille, ryhmäliikunnan palvelukonsepteihin sekä tutustutaan käytännössä erilaisiin tunteihin. Koulutuksen sisältö on laadittu EQF3-standardien mukaisesti.

Koulutusjakso 1 (lähiopetus):

 • Ryhmäliikunnan erilaiset palvelukonseptit
 • Musiikin tikuttaminen ja musiikin käyttö ryhmäliikunnassa
 • Demotunnit
 • Ohjaus ja esiintyminen ryhmän edessä
 • Liikepankki lihaskunto- ja kehonhuoltotunnille
 • Etätehtävien ja harjoitustyön ohjeistus

Koulutusjakso 2 (etäopetus):

 • Eri asiakasryhmät ja niiden huomiointi tuntien suunnittelussa
 • Ryhmäliikuntaohjaajana toimiminen
 • Ohjaajan toimintaympäristöt (liikuntakeskus, yritystunnit, tilaustunnit)
 • Etätehtävien läpikäynti ja opiskelijoiden demotuntien suunnittelua

Koulutusjakso 3 (lähiopetus):

 • Ohjausharjoituksia
 • Ryhmäliikuntatuntien välineistö
 • Ohjaajan äänenkäyttö ohjauksessa
 • Osallistujien demotunnit
 • Tuntien arvioinnit ja palautteet

Kouluttaja

MIIA KROOK

Miia työskentelee Erimoverilla liikuntakoordinaattorina, kouluttajana sekä ohjaajana. Miian ohjausrepertuaarista löytyy rytmilllisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi niin lihaskunnosta, vesiliikunnasta, joogasta, asahista ja kuin erilaisista sup-tunneistakin. Miiaa esitellessä voidaan puhua todellisesta ryhmäliikunnan moniosaajasta! Ryhmäliikuntakoulutuksen lisäksi Miia kouluttaa liikunta-alan ensiapukoulutusta.

Miian koulutuksessa näkyy liikunnan lisäksi intohimo asiakkaiden innostamiseen sekä monipuolisuus erilaisten ryhmien ohjaamiseen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kouluttaja

VENLA PUSA

Venla työskentelee Erimoverilla liikuntakoordinaattorina sekä kouluttajana.

Intohimo ryhmäliikunnan ohjaamiseen Venlalla syntyi liikunta-alan opintojen alussa ja kilpatanssiuran päätyttyä. Heti opintojen alusta saakka oli selvää, että ryhmäliikunta ja sen parissa monipuolisesti työskenteleminen tulee olemaan suunta jota kohti mennä ja jonka parissa kouluttautua lisää.

Kokemusta erilaisten ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta Venlalla on kertynyt nyt vajaa kymmenen vuoden verran mm. tanssitunneista, lihaskuntotunneista, sisäpyöräilystä, vesitunneista sekä kehonhuoltunneista.  Venla rakastaa tuntien suunnittelua ja haluaakin aina sisällyttää tunneille ja ohjaamiseen pieniä asioita joilla jokainen asiakas saa tunnista itselleen lisää energiaa ja iloa omaan arkeen. 

Koulutuksissa Venla pyrkii erityisesti siihen, että jokainen uusi ohjaaja löytää omat vahvuutensa ryhmäliikuntaohjaajana sekä oman tyylinsä ohjata tunteja ammattitaidolla, mutta omana itsenään. 

HELT0420 (19 of 25)

Kirjaudu Tietopankkiin ja lue Ryhmäliikuntaohjaaja -koulutuksen opas

trainer4you-ryhmaliikunta-koulutusopas

Opas sisältää mm.:

 • Kenelle koulutus on tarkoitettu?
 • Mitä kaikkea koulutus sisältää?
 • Koulutuksen lähijaksojen sisältö

Luomalla maksuttoman Trainer4You-tilin saat käyttöösi lisää tietoa koulutuksesta oppaan muodossa sekä yli 400 videota harjoittelusta ja ravitsemuksesta.​​

Ilmoittautuminen ja koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta: 1500€

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta? Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.

Kysymyksiä?

Laita meille viestiä chatissa (arkisin 10-16) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Esimerkkilaskelmat kuukausieristä

Katso alta esimerkkilaskelmia maksusopimuksesta eri ajanjaksolle. Erämaksut tapahtuvat yhteistyössä Svean kanssa. Katso Svea Erämaksua koskevia kysymyksiä ja vastauksia tästä.

Maksuaika 6kk

Esimerkkilaskelma 6 kuukauden maksusopimuksesta

Korko: 0%
Avausmaksu: 5,00 €
Kuukausimaksu: 0,00 €
Todellinen vuosikorko: 1,15 %

Luottokustannukset yhteensä: 5,00 €
Kokonaiskustannukset: 1505,00 €

Rahoitettava erä: 1500,00 €
Maksuaika: 6 kuukautta
KUUKAUSIERÄ: 250,00 € / KK

Maksuaika 12kk
Maksuaika 24kk
Maksuaika 36kk