Uintiohjaaja -koulutus 

Uintiohjaaja-koulutuksessa saat vahvan käytännön osaamisen ja teoriatiedon uinnista, jonka avulla kykenet toimimaan uintiohjaajana kaikissa asiakaskunnissa. Samalla kehität omaa uintitaitoasi ja opit toimimaan ohjaajana niin yksilöiden kuin isompien ryhmien kanssa.

Koulutus on suunniteltu jo uinnin parissa toimiville henkilöille kuin muillekin liikunta- ja terveysalan ammattilaisille jotka haluavat laajentaa osaamistaan myös uintiin.
Meille on tärkeää, että koulutus sisältää parhaan mahdollisen tiedon ja toimivimmat tavat, jotta sinusta tulee uinnin todellinen ammattilainen!

Mitä uinnin ohjaus on?

Uinnin ohjaus on uintitaidon kehittämistä eritasoisille uinnista kiinnostuneille asiakaskunnille. Uintiohjaajan tulee alussa osata ottaa huomioon eri oppijoiden lähtötaso ja yksilölliset tarpeet. Seuraava askel on ymmärtää, mistä uinnin ongelmakohdat muodostuvat ja mitä harjoitteita niiden ratkaisemiseksi kannattaa käyttää. Meidän nelivaiheisen mallin avulla ymmärrät, miten diagnosoida uinnin ongelmakohdat ja opit, millä tavoin ratkaista ne.

Kuitenkaan pelkkä tieto ei riitä, vaan ohjaajan tulee osata antaa oikealla tavalla palautetta, osata näyttää harjoitteet käytännössä sekä luoda turvallinen oppimisympäristö. Koulutuksemme on vahvasti käytännön osaamiseen painottuva, joten tulet tekemään paljon sekä omaa harjoittelua että käytännön ohjaamista. Kaikki mitä koulutuksessa teemme, on tuhansien asiakkaiden käytännön ohjaustyössä testattua ja parhaaksi havaittua. Tulet erottumaan uinninohjaajien massasta ja saamaan todellisia tuloksia aikaan asiakkaidesi kanssa!

Uintiohjaaja -koulutus on suunnattu

Personal trainereille

Liikunnanohjaajille ja -opettajille

Uinninopettajille

Uintivalmentajille

Urheilijoille

Tavoitteellisesti treenaaville

Koulutuksen sisältö ja rakenne

Uintiohjaaja -koulutus sisältää kaksi kuuden viikon mittaista etäjaksoa Trainer4Youn sähköisessä oppimisympäristössä. Etäjaksoilla opiskelet uinnin teoriaa tallenteiden ja kirjallisen materiaalin avulla sekä opettelet koulutuksen aihealueita vedessä itsenäisesti sekä itse hankkimaasi harjoitusasiakasta opettaen. Etäjaksoilla käytännön harjoittelua vedessä tulisi tehdä vähintään yksi tunti viikossa. Harjoitusasiakkaan kanssa tulee olla yhteensä viisi tapaamista, joista kaksi ensimmäisen ja kolme toisen etäjakson aikana.

Koulutus sisältää myös kaksi kolmen päivän mittaista lähijaksoa, joissa suoritetaan viisi näyttökoetta käytännön uinninohjauksesta.  Harjoitusasiakkaan ohjaamisen tehostamiseksi koulutuksessa on mukana myös viisi etäyhteydellä pienryhmissä tapahtuvaa mentorointitapaamista kouluttajien kanssa.

Etäjaksojen aikana on kymmenen sähköistä teoriakoetta ja lähijaksoilla viisi näyttökoetta käytännön opetuksesta. Uintiohjaajakoulutuksen läpäisemiseksi tulee kaikki kokeet suorittaa hyväksyttävästi, pääasiassa nämä kuitenkin toimivat tärkeinä oppimistilaisuuksina.

Jakso 1 (etä)

Moduuli 1:

 • Uinnin perusteet: Tasapaino, linja, rytmi ja mekaniikka

Moduuli 2:

 • Uinnin erityispiirteet, vesi ympäristönä, primitiivireaktiot, hengitys vedessä, proprioseptiikka

Moduuli 3:

 • Oppiminen ja taitoharjoittelu, oppimisen rakenne, oppimisteoriat

Moduuli 4:

 • Vapaauinnin teoria: Tasapaino, linja, rytmi ja mekaniikka

Moduuli 5:

 • Vapaauinnin ohjaus, progressiot, ohjaussuunnitelmat

Moduuli 6: 

 • Harjoituskerran sisältö, opetusmenetelmät, tunti- ja kurssisuunnitelmat, oppimisympäristö, opetusmenetelmät
Jakso 2 (lähi)
Jakso 3 (etä)
Jakso 4 (lähi)
eetu-karvonen-1

Pääkouluttaja: Eetu Karvonen

Eetu on uinnin EM-finalisti ja MM-semifinalisti ja nykyinen uintivalmennuksen ja -ohjauksen ammattilainen, joka toimii tällä hetkellä Porin uimaseuran päävalmentajana ja Olympialaisiin jo karsiutuneen Matti Mattssonin ja paralympialaisiin karsiutuneen Leo Lähteenmäen, henkilökohtaisena valmentajana. Uintivalmennuksen lisäksi Eetu on jo yli vuosikymmenen ajan tehnyt töitä niin kouluttajana kuin ohjaajana yksilöiden, seurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Eetu toimii Antti Rantasen ja Matti Rajakylän tavoin osakkaana Amfibia Group Oy: ssä. Eetun ohjauksessa tuhannet ihmiset ympäri maailmaa ovat parantaneet omaa uintiaan. Koulutukseltaan Eetu on urheilufysiologi ja psykologian maisteri. Ennen Suomeen muuttoaan hän työskenteli Grand Canyon yliopistossa Amerikan NCAA 1-Divisioonan uintijoukkueen valmentajana, josta lukuisat uimarit edustivat maataan niin MM-kisoissa kuin Olympialaisissa ja Arabiemiirikuntien päävalmentajana, valmentaen kaksi uimaria Olympialaisiin

antti-rantanen

Kouluttaja: Antti Rantanen

Antti on liikuntatieteiden maisteri, uintivalmentaja ja entinen SM-tason kilpauimari. Hän työskentelee Jyväskylässä paikallisten uimaseurojen fysiikkavalmennuksesta vastaavana valmentajana, kouluttaa suomalaisia uimaseuroja, triathlonseuroja sekä valmentajia. Antti on opettanut uintia kohta kymmenen vuoden ajan tuhansille tyytyväisille asiakkaille, vasta-alkajista kansainvälisen tason menijöille.

Antti on niin ikään osakkaana Amfibia Group Oy:ssä Matti Rajakylän ja Eetu Karvosen kanssa.  Hän on tehnyt liikuntabiologian opinnoissaan tutkimusta vapaauinnin käsivedon biomekaniikasta ja pyrkii yhdistämään yli kahdenkymmenen vuoden käytännön uintikokemustaan ja tutkimustietoa parhaalla mahdollisella tavalla kaikessa koulutuksessa ja valmennuksessaan.

matti-rajakyla

Kouluttaja: Matti Rajakylä

Matti on entinen Olympiauimari, EM-mitalisti ja moninkertainen Suomen Mestari vuosituhannen alusta. Nykyään Matti toimii seuravalmentajana Kaliforniassa, on  ja tekee Suomen visiittejä konsultoiden uimaseuroja, triathlonisteja sekä kaikentasoisia uinnin harrastajia. Muiden kurssin valmentajien tapaan Matti on osakkaana Amfibia Group Oy:ssä.

Valmennuskokemusta Matilta löytyy yli kymmenen vuoden ajalta ja hänen intohimoinen suhteensa uinnin valmentamiseen on palaute, jonka Matti valmennuksestaan aina saa: “Matti antaa koko sielunsa jokaiselle oppilaalleen.”

favicon_400x

Amfibian esittely

Amfibia Swimming on uintivalmennus-yritys, jonka tavoitteena on luoda uintivalmennuskonsepti ja standardi uinnin valmennukseen ja opetukseen. Yrityksen perustajina ovat Trainer4You uintiohjaaja-koulutuksen kouluttajat Eetu Karvonen, Antti Rantanen ja Matti Rajakylä. Tämä lisäksi osakkaana toimii Vanessa Olsen, jonka erikoisuutena on lasten ohjaaminen.

Kuten Trainer4You-koulutuksen sisältö, Amfibian valmennuskonsepti perustuu tutkittuun tietoon uinnin oppimisesta ja valmentautumisesta. Tämä on yrityksen tae kaikille sen ohjaajille, oppilaille ja valmennettaville.

KOULUTUKSEN MAKSUVAIHTOEHDOT

Koulutuksen hinta 1890 €

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Voit jakaa koulutusmaksun joustavasti jopa 36 kuukausierään Svea erämaksulla. Tällöin maksat koulutuksen hinnan lisäksi vain kertaluontoisen 5 euron tilinavausmaksun. Svea erämaksusta et maksa korkoa. Lue lisää Svea erämaksusta täältä.

Vielä kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö koulutuksesta

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.Kysymyksiä?

Laita meille viestiä chatissa (arkisin 9-17) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Esimerkkilaskelmat kuukausieristä

Katso alta esimerkkilaskelmia maksusopimuksesta eri ajanjaksolle. Erämaksut tapahtuvat yhteistyössä Svean kanssa. Katso Svea Erämaksua koskevia kysymyksiä ja vastauksia tästä.

Maksuaika 6kk

Esimerkkilaskelma 6 kuukauden maksusopimuksesta

Korko: 0%
Avausmaksu: 5,00 €
Kuukausimaksu: 0,00 €
Todellinen vuosikorko: 0,91 %

Luottokustannukset yhteensä: 5,00 €
Kokonaiskustannukset: 1895,00 €

Rahoitettava erä: 1890,00 €
Maksuaika: 6 kuukautta
KUUKAUSIERÄ: 315,00 € / KK

Maksuaika 12kk
Maksuaika 24kk
Maksuaika 36kk

LUE LISÄÄ LATAAMALLA UINTIOHJAAJA -OPAS

Opas sisältää mm.:

 • Kenelle koulutus on tarkoitettu?
 • Mitä kaikkea koulutus sisältää?
 • Tarkka kuvaus koulutuksen kulusta ja käsiteltävistä aiheista
 • Mitä eväitä koulutus antaa uinnin ohjaamiseen

Voit ladata oppaan ilmaiseksi luomalla tunnukset tietopankkiimme.

LUE LISÄÄ LATAAMALLA UINTIOHJAAJA -OPAS

uintiohjaaja-opas-kansi

Opas sisältää mm.:

 • Kenelle koulutus on tarkoitettu?
 • Mitä kaikkea koulutus sisältää?
 • Tarkka kuvaus koulutuksen kulusta ja käsiteltävistä aiheista
 • Mitä eväitä koulutus antaa uinnin ohjaamiseen

Voit ladata oppaan ilmaiseksi luomalla tunnukset tietopankkiimme.