Ohje etätapaamiseen osallistumista varten

Lähetämme koulutuskohtaisen linkin etätapahtumaan erikseen sähköpostitse 1-2 päivää ennen varsinaista koulutuksen alkamisen ajankohtaa. Ennen sitä voit valmistautua etäkoulutukseen käymällä seuraavan lyhyen ohjeen läpi.

Kohta 1: Työkalut kuntoon

Suosittelen asentamaan omalle tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi Zoom.us applikaation. Tapaamisen voi käynnistää myös suoraan selaimessa, mutta mikäli ohjelman asentaminen laitteelle onnistuu, se on parempi vaihtoehto.

Asenna Zoom Client for Meetings tapaamisiin osallistumista varten Zoom Download Centeristä.

Linkki: https://trainer4you.zoom.us/download

Sama asennuslinkki toimii PC:llä ja Macilla. Kun olet ladannut sovelluksen, klikkaa Run/Suorita ja ohjelma asentuu koneellesi. Asennus onnistuu yleensä vaivattomasti ja vie vain n. minuutin.

Klikkaa tämän jälkeen Open Zoom Meetings, ja Zoomin perusnäkymä avautuu. Seuraavaksi kirjaudut sisään.

Voit asentaa Zoom-sovelluksen halutessasi myös mobiililaitteelle Download Centeristä tai sovelluskaupasta.

Voit myös katsoa videon Zoomin asennuksesta tästä linkistä: https://youtu.be/1-9wmD5Udo4

Kohta 2: Testaa yhteytesi

Onnistuneen asennuksen jälkeen voit testata, että ohjelma toimii ja saat tarvittaessa kytkettyä laitteen mikrofonin ja kameran päälle keskusteluja varten. Testausta varten katso ensin lyhyt ohjevideo testistä ja klikkaa sitten testiin.

Voit katsoa videon yhteyden testaamisesta tästä linkistä: https://youtu.be/U8CRsJPcpb0
Linkki Zoomin testitapahtumaan: http://zoom.us/test

Kohta 3: Onnistuneen verkkotapaamisen ABC

Kun varmistat ajoissa, että laitteet ja ohjelmat toimivat voit keskittyä itse tapaamisen ja koulutuksen sisältöön. Näillä vinkeillä saat koulutustilaisuudesta kaiken hyödyn irti:

- Varmista, että paikassa, jossa aiot osallistua etätapaamiseen, on jatkuva ja keskeytyksetön nettiyhteys. Jos osallistut tapaamiseen hyödyntämällä kännykän kautta jaettavaa yhteyspistettä, ota huomioon, että yleensä datayhteys katkeaa normaalin puhelun ajaksi ja laite vie silloin huomattavasti enemmän virtaa.

- Tarkista, että laitteesi akku on täynnä ja virtaa on lähellä saatavilla. Etätapaaminen kuluttaa laitteen akkua hieman enemmän.

- Peruskuulokkeet ja laitteen oma mikrofoni riittävät yleensä aivan hyvin verkkotapaamiseen. Mukavat ja hyvin istuvat kuulokkeet ovat kuitenkin osa hyvää ergonomiaa, joten niihin on hyvä kiinnittää huomiota. Yleensä myös laitteen omat kaiuttimet ja mikrofoni ovat täysin riittävät hyvään etätapaamiseen.

- Pidämme etäkoulutuksen aikana samalla tavalla taukoja kuin lähijakso-opetuksessakin. Tauon aikana kannattaa nousta ylös ja jaloitella, ehkäpä muutama punnerrus ja kyykky tekevät myös hyvää keskittymiskyvylle. Vaihtele myös asentoa päivän aikana ja pidä huoli normaalista ruokarytmistä, jotta jaksat keskittyä vielä viimeisiinkin aiheisiin.