Terveysliikunnan perusopinnot (30 op) 1.8.2020 alkaen:

Solun rakenne ja toimintaperiaatteet 5 op
Sydämen, keuhkojen ja munuaisten toiminta 4 op
Liikuntafysiologian perusteet 4 op
Terve urheilija kunnossa kaiken aikaa 4 op
Liikunta- ja urheiluvammojen ennaltaehkäisy 4 op
Terveyskunto ja terveysteknologian sovellukset 5 op
Ravitsemus ja liikunta 4 op

Lisätietoja Terveysliikunnan perusopintojen opiskelusta

Liikuntalääketieteen opintojen nimi muuttui syksystä 2019 alkaen Terveysliikunnan opinnoiksi. Liikuntalääketieteen perusopinnot kulkevat jatkossa siis nimellä Terveysliikunnan perusopinnot.

Trainer4You Personal trainer -koulutuksen yhteydessä on mahdollista opiskella 25 opintopisteen Terveysliikunnan perusopinnot (ent. liikuntalääketiede). Opinnot toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen Yliopiston kanssa. Opetus noudattaa Terveysliikunnan perusopintojen opetussuunnitelmaa.

Kaikki opintojaksot toteutetaan verkko-opintoina ennalta suunnitellun aikataulun mukaisesti. Opinto-oikeusaika opintoihin on 3 lukukautta eli 1,5 vuotta (18kk). Perusopintojen opintojaksoista Elimistön rakenne ja toiminta on tarjolla useita kertoja lukuvuoden aikana, ravitsemus ja liikunta kaksi kertaa vuodessa ja muut opintojaksot kerran vuodessa.

Oman aikataulun suunnittelu on siis tärkeässä roolissa, jotta opintojaksot saa suoritettua aikataulun mukaisesti. Opintojaksojen opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson lisätietojen yhteydessä ja se tulee hankkia itse. Kurssien kirjallisuus löytyy kuitenkin hyvin kirjastoista, joten jokaista kirjaa ei tarvitse hankkia omaksi.

Opintojen aikataulutus ja sovittaminen omaan kalenteriin

Opinto-oikeusaika opintoihin on 3 lukukautta eli 1,5 vuotta (18kk). Perusopintojen opintojaksoista Elimistön rakenne ja toiminta on tarjolla useita kertoja lukuvuoden aikana, ravitsemus ja liikunta kaksi kertaa vuodessa ja muut opintojaksot kerran vuodessa. Oman aikataulun suunnittelu on siis tärkeässä roolissa, jotta opintojaksot saa suoritettua aikataulun mukaisesti. Opintojaksojen opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson lisätietojen yhteydessä ja se tulee hankkia itse. Kurssien kirjallisuus löytyy kuitenkin hyvin kirjastoista, joten jokaista kirjaa ei tarvitse hankkia omaksi.

Terveysliikunnan perusopinnot sopivat sinulle, mikäli olet kiinnostunut syventämään tietojasi liikunnan, fyysisen kunnon ja ravitsemuksen yhteydestä terveyteen ja hankkimaan osaamista elintapaohjauksen tueksi. Opintoihin tulee varata kalenterista aikaa, sillä laskennallisesti yhden opintopisteen on suunniteltu vaativan opiskelijan aikaa noin 27 tuntia. Opiskelua ei kuitenkaan katsota päätoimiseksi opiskeluksi.

Linkkejä lisätietoihin (OPS, aikataulu, suoritustavat)

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Ilmoittautuminen tapahtuu Itä-Suomen Yliopiston verkkopalvelun kautta. Opiskeluun saat ohjausta Itä-Suomen Yliopiston avoimen yliopiston puolelta ja he vastaavat koulutuksen sisällöllisestä ja käytännön toteutuksesta.

Perusopintokokonaisuus maksaa yhteensä 360,00 euroa ja opintomaksut maksetaan Itä-Suomen Yliopistolle ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisen perumisessa noudatetaan Itä-Suomen Yliopiston ilmoittautumisehtoja: http://www.uef.fi/fi/web/aducate/maksuehdot (lyhyesti: Ilmoittautuminen on sitova, ilmoittautumista ei voi peruuttaa).

Muuta lisätietoa

Terveysliikunnan perusopintojen suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea ns. aiempien opintojen kiintiössä Terveyden edistämisen tutkinto-ohjelmaan, joka muodostuu terveyden edistämisen kandidaattiohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdon mukaisista maisteriopinnoista. Valintakriteerinä on, että perusopinnot tulee olla suoritettu vähintään hyvin tiedoin (kokonaisarvosana 3). Opintoihin haetaan aina kevään yhteishaussa.

Terveysliikunnan opinnot ovat hyvä ja kattava koulutus valmennustyön jatkokoulutukseksi, eivätkä ne sisällöllisesti mene päällekkäin esimerkiksi personal trainer -koulutuksen sisällön kanssa. Terveysliikunnan opiskelu painottuu teoriaan, mutta jotkin opintojaksot sisältävät raportoitavia harjoitustehtäviä.

Ilmoittautuminen: Opintopolku