Jonna Heinonen


Moikka! Mun nimi on Jonna Heinonen, terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija, liikunnanohjaaja (AMK) ja valmentaja sekä intohimoinen rennon syömisen puolestapuhuja. Edellisten lisäksi liikuntalääketieteen sekä psykologian opinnot ovat antaneet hyvän pohjan tarkastella ihmisiä kokonaisvaltaisesti ja ammentaa tietotaitoa omaan valmennustyöhön tavalla, joka ottaa asiakkaan elämän ja arjen kokonaisuudessaan huomioon.

Suurin intohimoni ja osaamiseni keskittyvät syömisen psykologiaan ja siihen, miten ihmiset ruuan äärellä käyttäytyvät. Mielestäni se, miksi ihmiset syövät, on kiinnostavampaa, kuin mitä he syövät. Ja myös kysyessä miksi, löytyy parhaimmat vastaukset siihen, miten on mahdollista muuttaa esimerkiksi omia elintapojaan. Olen myös erikoistunut syömiseen liittyviin ongelmiin, liittyivät ne sitten hyvin arkipäiväisiin pulmiin tai hieman monimutkaisempiin syömisen häiriöihin.

Vaikka opettamani aiheet ovat välillä vakavia, joskus melko hankaliakin, olen kouluttajana rento ja otteeni on äärimmäisen käytännönläheinen. Osaan ottaa huomioon eri oppimistavat ja käytänkin opetuksessani paljon tarinoita, mielikuvia ja värikyniä.

Ravitsemusopetuksessa erityisosaamisalaani ovat syömisen psykologia ja näin ollen voin tarjota erityistä antia niille valmentajille, jotka työskentelevät elämäntapamuutosta tekevien tai laihduttamisen tukea kaipaavien asiakkaiden kanssa. Syömiseen liittyvää henkistä puolta ei kuitenkaan tule täysin sivuuttaa, vaikka kyse olisikin hyvin suoraviivaisesta ravitsemusvalmennuksesta. Syömisen psyykkiseen valmennukseen kuuluvat opit ovat oivallisia myös muihin, kuin suoraan syömiseen liittyviin ongelmiin. Tällaisia ovat mm. stressin- ja ajanhallinta, jotka kuuluvat hyvin olennaisena osana kaikkien muutosta tekevien asiakkaiden valmennuksen työkaluihin. Ja tokihan samat työkalut sopivat myös valmentajan omaan elämään sovellettaviksi. Parhaimmillaan nämä opit auttavat asiakkaan arjen lisäksi myös valmentajien omaa arkea.