Kaikki personal trainingista


Pohditko personal trainer -opintoja? Loistavaa, olet tullut oikeaan paikkaan sammuttamaan tiedonjanosi!

Tältä sivulta löydät kaiken sen, mitä olet ikinä halunnut tietää personal trainingista. 15 vuoden kokemuksella uskallamme väittää tietävämme, mitä PT-opintoja harkitseva toivoo tietävänsä ennen opintojen aloitusta. Siksi olemme halunneet tehdä asian sinulle helpoksi - alta löydät toinen toistaan mielenkiintoisempia oppaita, artikkeleita, videoita ja jopa ilmaisen verkkokurssin. Käy kimppuun!

Osa sisällöistä vaatii kirjautumisen tietopankkiin. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit luoda ne helposti klikkaamalla kiinnostavaa sisältöä. Tietopankista löydät näiden materiaalien lisäksi paljon artikkeleita, videoita, e-kirjoja ja podcasteja mm. ravintoon, palautumiseen ja liikkumiseen liittyen.

Koulutusopas
Ammattina personal trainer
Tämä koulutusopas on kaikkien aikojen klassikko! Ehdottomasti luetuin koulutusoppaamme avaa kattavasti niin personal trainerin työnkuvaa, kouluttautumisen avaintekijöitä kuin auktorisoinnin merkitystä. Ehkäpä löydät oppaasta myös syyn, miksi personal training ala kiinnostaa niin monia ja miksi juuri Trainer4You kouluttaa yli puolet Suomen personal trainereista.

Lue opas Tietopankistamme
Opetussuunnitelma
Trainer4You Personal trainer koulutuksen opetussuunnitelma
"Tylsää mutta sitäkin tärkeämpää" Opetussuunnitelmasta löydät tarkat tiedot opiskeltavista kokonaisuuksista, osaamisvaatimuksista ja koulutuksen rakenteesta.

Tutustu opetussuunnitelmaan
Artikkeli
100 tarinaa personal trainereista
Erilaisia personal trainereita tarvitaan yhtä paljon, kuin on erilaisia asiakkaita. Lue yli 100 personal trainerin lyhyt esittely itsestään ja inspiroidu #unelmaduuni tarinoista!

Tutustu henkilöihin
Verkkokurssi
Minustako personal trainer -verkkokurssi
Tiedämme, että päätös aloittaa personal trainer -koulutus ei ole aina helppo. Tästä syystä koostimme viiden tunnin mittaisen verkkokurssin, joka on minialoitus ennen varsinaisia opintoja. Verkkokurssilla pääset opiskelemaan lyhyesti mm. anatomiaa ja valmennustaitoja sekä ennen kaikkea tunnustelemaan, voisiko pt-koulutus olla sinua varten.

Aloita ilmainen verkkokurssi
Artikkeli
Personal trainer katsaus 2018
Kuinka hyvin personal trainerit työllistyvät koulutuksen jälkeen? Mitä personal trainer -koulutuksesta haetaan ja saadaan? Onko personal training villi ala? Miltä näyttää alan tulevaisuus? Personal trainer katsaus 2018 vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Vastauksiin on käytetty lähteenä mm. Taloustutkimus Oy:n tutkimusta sekä Trainer4Youn työllistymiskyselyä.

Lue katsaus
Erikoisartikkeli
Personal training on valmentamista
Personal trainerina voit valmentaa asiakkaan tavoitteista riippuen lihasta, tapoja, mieltä, ravitsemusta, terveyttä tai näitä kaikkia yhdessä. Yksi tämän alan parhaista puolista onkin mahdollisuus oman osaamisen erikoistamiseen sekä itsensä jatkuvaan kehittämiseen. Lue, mitä kaikkea valmennustyö voisi sinun kohdalla tarkoittaa.

Avaa erikoisartikkeli
Koulutusopas
Alanvaihtajan opas
Tämä opas on sinulle, joka harkitset hyppäystä liikunta-alalle. Tiesitkö, että noin kolmasosa personal trainereista siirtyy valmennustehtäviin muulta alalta? Et siis todellakaan ole harkintasi kanssa yksin. Siksi olemme koonneet oppaan, joka auttaa sinua pohtimaan päätöstäsi ja tutustumaan liikunta-alan mahdollisuuksiin.

Lue opas Tietopankissa
Videosarja
Lihaskunto liikkeet lihasryhmittäin
Mikäli olet käynyt Trainer4Youn Kuntosalivalmentaja-koulutuksen, olet todennäköisesti katsonut näitä videoita PALJON! Videoilla kerrotaan lihasryhmittäin ja liikekohtaisesti kunkin liikkeen suoritustekniikka sekä kohdelihakset. Erittäin hyödyllistä tietoa, kun suunnittelet monipuolisia lihaskunnon harjoitusohjelmia.

Kirjaudu tietopankkiin
Vertailu
Personal trainer koulutustahot vertailussa
Mikäli olet siinä vaiheessa, että olet jo päättänyt hankkia ammatin ihmisten auttajana, mutta sopivan koulutustahon valinta vielä askarruttaa, kannattaa vilkaista laatimaamme vertailusivua. Sieltä käy ilmi, mitkä ovat huomionarvoisia seikkoja kouluttajaa valitessa sekä tämän hetkinen koulutustarjonta Suomessa.

Katso vertailu
Video
Myyttejä personal trainer koulutuksen ympäriltä
Trainer4Youn perustaja Riku Aalto avaa personal trainer alan ympärillä olevia myyttejä ja uskomuksia. Onko Sinusta personal traineriksi? Katso videot ja päätä itse!

Katso videot