Personal trainer -koulutus

Kiinnostaako personal trainerin ammatti?


Hyvä, olet tullut oikeaan paikkaan! Tästä alkaa matkasi arvostetuksi ja ammattitaitoiseksi personal traineriksi.

Menestyvänä personal trainerina sinulla on riittävät tiedot ja taidot itse valmennus- ja asiakaspalvelutyöstä, vahva näkemys siitä, kenen kanssa haluat tehdä töitä, jonkin tietyn alueen erityisosaamista sekä ennen kaikkea sinulla on oikeat ihmiset ympärilläsi. Meille on tärkeää että sinä menestyt ja siksi keskitymme kaikessa toiminnassamme juuri näihin teemoihin.

Katso alkavat koulutukset    Tutustu ammattiin

Koulutukset valtakunnallisesti


Trainer4Youlla opiskelu etenee sujuvasti viikonloppuisin järjestettävien lähijaksojen merkeissä. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomea: Oulussa, Jyväskylässä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Lappeenrannassa ja Joensuussa. Käytössäsi on myös erinomaiset verkko-opiskelumahdollisuudet, joita voit hyödyntää sekä opiskelun aikana että sen jälkeen. Maistiaisen opiskelusta voit nauttia jo tältä istumalta, kun luot maksuttoman tunnuksen tietopankkiimme.

Koulutuksen takana

Jokainen kouluttajamme omaa pitkän kokemuksen personal trainer alalla toimimisesta ja omaa vankan koulutuksen alalta. He ovat rautaisia ammattilaisia ja personal trainingin esikuvia.

Koulutuksemme laatu- ja osaamisvaatimuksien perustana on Auktorisoitu personal trainer koulutuksen standardit. Tämän lisäksi voit halutessasi yhdistää opiskeluusi Itä-Suomen Yliopiston kanssa toteutettavat Liikuntalääketieteen perusopinnot.


Trainer4You Personal trainer -koulutus

  • APT® Auktorisoitu personal trainer -koulutus
  • EuropeActive sertifoitu koulutus
  • Kattavat yhteistyöedut koulutuksen aikana ja sen jälkeen
  • Mahdollisuus yhdistää koulutukseen liikuntalääketieteen opintoja

Koulutuksen sisältö


Trainer4You Personal trainer -koulutus koostuu yhdeksästä lähijaksosta sekä omatoimisesta etäopiskelusta. Koulutukseen sisältyy myös harjoitusasiakkuussuhde. Tutustu Trainer4You Personal trainer -koulutuksen opetussuunnitelmaan.

Huom! Tärkeitä materiaaleja koulutusta etsivälle


Olemme koonneet tähän tutustumisen arvoisia materiaaleja personal trainer -koulusta harkitsevalle.

Personal trainer koulutuksen opetussuunnitelma

Opiskeltavat kokonaisuudet, osaamisvaatimukset ja koulutuksen rakenne. Kaikki löytyy kokemuksen ja sertifiointien myötä viilatusta opetussuunnitelmastamme.

Lue lisää

Ammattina personal trainer -opas

Ammattina personal trainer -oppaassa kerrotaan muun muassa, mitä personal training on nyt ja lähitulevaisuudessa, millaisia taitoja personal trainerilta vaaditaan, ja miten personal traineriksi kouluttaudutaan.

Lue lisää

Minustako personal trainer -verkkokurssi

Verkkokurssi on tarkoitettu kaikille terveydestään, kunnostaan ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille henkilöille, mutta ennen kaikkea heille, joita myös muiden auttaminen, liikuttaminen tai jopa personal trainerina toimiminen kiinnostaa!

Tutustu verkkokurssiin

Koulutustahojen vertailu

Koulutustahoa valittaessa on hyvä tehdä myös vähän vertailua. Helpottaaksemme koulutustahojen vertaamista kokosimme tärkeimpiä asioita taulukkoon. Taulukosta löytyvät Auktorisoidut personal trainer -koulutustahot sekä muutama muu vertailtava yritys.

Lue lisää

Koulutuksen palautteet

Keräämme aktiivisesti palautetta koulutuksistamme ja kouluttajistamme, täältä pääset katsomaan saamiamme palautteita ja lukemaan, mitä muut ovat koulutuksestamme mieltä!

Lue lisää

Koulutuspalautteet kertovat:
98% tyytyväisyys


Keräämme aktiivisesti palautetta koulutuksistamme ja kouluttajistamme. Ilman ohjaavaa palautetta on kaikki tekeminen lähempänä ”pimeässä suunnistamista” kuin määrätietoista etenemistä kohti tavoitetta. Personal trainer -koulutuksen palautteista 98 % (492/502) kertoi koulutuksen vastanneen kouluttautujan toiveita.

Lue palautteiden yhteenveto

Auktorisoinnit ja mittava kokemus takaavat koulutuksemme laadun


Olemme kouluttaneet personal trainereita vuodesta 2004 lähtien. Alusta asti tavoitteenamme on ollut kouluttaa ammattitaitoisia ja vastuullisia ammattilaisia jatkuvasti kehittyvälle ja kasvavalle alalle. Koulutusta onkin hiottu vuosien varrella parhaiten vastaamaan sinun, asiakkaidesi ja alan tarpeita. Personal trainer -koulutuksellamme on sekä eurooppalainen (EuropeActive) että suomalainen (APT) auktorisointi. Tämä takaa sinulle parhaiden standardien mukaisen koulutuksen ja pätevyyden niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Voit myös yhdistää personal trainer -koulutukseesi Liikuntalääketieten perusopinnot (25 op) niin halutessasi.

Personal trainer -koulutuksen maksuvaihtoehdot


Ilmoittaudu koulutukseen hyvissä ajoin ennen alkamispäivää! Saat edullisemman early bird hinnan sekä sinulla on aikaa valmistautua koulutukseen sinulle lähettämämme materiaalipaketin muodossa.

= Super early bird hinta 3345 euroa (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)
= Early bird 2 hinta 3445 euroa (ilmoittautuminen 2kk ennen koulutusta)
= Early bird 1 hinta 3545 euroa (ilmoittautuminen 1kk ennen koulutusta)
Koulutuksen ovh hinta 3645 euroa (jos maksat koulutuksen kertamaksuna, saat 5% kertamaksualennuksen).

Voit jakaa koulutusmaksun joustavasti jopa 36 kuukausierään Svea erämaksulla. Tällöin maksat koulutuksen hinnan lisäksi kertaluontoisen tilinavausmaksun 5 euroa. Svea erämaksusta et maksa korkoa tai muita kuluja. Lue lisää Svea erämaksusta täältä.

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Löydät koulutuksen early bird tarjouksien päivämäärät "lisätietoja" linkin takaa. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Vielä kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö koulutuksesta


Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.


KYSYMYKSIÄ?
Laita meille viestiä chatissa (arkisin 9-17) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Looking for course in english? Click here!

Valitse koulutuspaikka ja -ajankohta

Ajankohta Koulutuksen nimi Hinta Osta koulutus / katso lisätietoja
08.05.2021 Personal trainer -koulutusputki, Vaasa 8.5.-28.11.2021 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
15.05.2021 Personal trainer -koulutusputki, Oulu 15.5.2021.- 9.1.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
22.05.2021 Personal trainer -koulutusputki, Espoo 22.5.2021.-9.1.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
14.08.2021 Personal trainer -koulutusputki, Lappeenranta 14.8.2021-3.4.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
14.08.2021 Personal trainer -koulutusputki, Tampere 14.8.2021 - 3.4.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
21.08.2021 Personal trainer -koulutusputki, Turku 21.8.2021. - 10.4.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
11.09.2021 Personal trainer -koulutusputki, Joensuu 11.9.2021-8.5.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
18.09.2021 Personal trainer -koulutusputki, Jyväskylä 18.9.2021 - 22.5.2022 UUSI! Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja
16.10.2021 Personal trainer course in English, Espoo 16.10.2021-19.6.2022 Kertamaksulla 3 345,00 €
Svea Erämaksu
Osta koulutus / lisätietoja

= Super early bird hinta 3345 euroa (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)
= Early bird 2 hinta 3445 euroa (ilmoittautuminen 2kk ennen koulutusta)
= Early bird 1 hinta 3545 euroa (ilmoittautuminen 1kk ennen koulutusta)

Esimerkkilaskelmat kuukausimaksueristä


Katso alta esimerkkilaskelmia maksusopimuksesta eri ajanjaksolle. Erämaksut tapahtuvat yhteistyössä Svean kanssa. Katso Svea Erämaksua koskevia kysymyksiä ja vastauksia tästä.

Kaikki personal trainingista


Personal trainingissa yhdistyy monta upeaa asiaa: Se voi mahdollistaa harrastuksen ja intohimojen valjastamisen unelmaduuniksi. Siinä voit kokea vahvaa mielekkyyden sekä merkityksellisyyden tunnetta. Se, että kykenee vaikuttamaan asiakkaan terveyteen, toiminta- ja suorituskykyyn sekä elämänlaatuun, antaa todella paljon myös valmentajalle itselleen.

Kokosimme yhteen kaiken sen tiedon, mitä olet ikinä halunnut tietää personal trainingista. Siirry materiaalin pariin

Usein kysytyt kysymykset


Kaikki koulutuksemme pohjautuvat tutkittuun tietoon ja kouluttajiemme vankkaan kokemukseen käytännön työstä. Uskomme jatkuvaan oppimiseen ja tarjoamme käyttöösi tietopankin, josta löydät aina ajanmukaiset materiaalit - myös opintojesi jälkeen.
Personal training -alan suurimpana kouluttajana koemme merkittävää vastuuta myös koko alan jatkuvasta kehittämisestä: Teemmekin paljon työtä alan eteenpäin viemiseksi ja olemme muun muassa avanneet personal trainingille ovia eläkevakuutus- ja apteekkikenttään. Olemme tuttu tekijä ja meillä on hyvä maine liikunta- ja kuntokeskusalalla, sen lisäksi koulutuksen jo käyneet Trainer4You Personal trainerit muodostavat suuren ja vaikuttavan verkoston.

Personal trainer koulutuksessa ei ole vaatimuksia fyysiselle kunnolle. Koulutukseen osallistuu kaiken ikäisiä ja kokoisia opiskelijoita. Osa hakee puhtia omaan elämäntapamuutokseensa, osa on juuri löytänyt liikunnan ilon ja osa on kokeneita konkareita treenaamisen saralla, ellei jopa entisiä huippu-urheilijoita. Oma innostuneisuus on tärkeintä! Toki myöhemmin omaa kohderyhmää miettiessä kannattaa huomioida, minkälaisia seikkoja potentiaaliset asiakkaat arvostavat ja kuinka voit hyödyntää mahdollista jo olemassa olevaa osaamistasi. Keholajeissa ja lajivalmennuksessa fyysiset vaatimukset ovat todennäköisesti erilaisia kuin esimerkiksi elämäntapamuuttujien kohdalla. Tutustu Kysymyksiä personal trainer -koulutuksen ympäriltä -videoihin Youtube-kanavallamme.

Personal trainer -koulutusputken opiskelumateriaali kuuluu koulutuksen hintaan ja se sisältää seuraavaa:
- Uusi kuntoilijan käsikirja ja Tuloksia kuntosaliharjoittelulla -kirjat, jotka luovutetaan lähijaksojen yhteydessä.
- Tie tuloksiin, Raskausajan liikunta, Liikunta synnytyksen jälkeen, Toiminnallinen faskia ja Juoksijan oheisharjoittelu -verkkokurssit, jotka aktivoidaan käyttöön heti ilmoittautumisen jälkeen.
- Lähijaksokohtaiset lukumateriaalit e-kirja muodossa, joissa lähteenä on Liikuntafysiologian perusteet -kirja.
- Koulutukseen sisältyy kaikki personal trainerin työssä tarvittavat lomakepohjat, esimerkiksi valmennussopimuspohja, joita voit käyttää myös koulutuksen jälkeen.
- Lähijaksokohtaiset opiskelumateriaalit säilyvät tietopankissasi myös koulutuksen jälkeen, ja ne päivitetään aina uusimpaan käytössä olevaan versioon. Mikäli lisäämme koulutukseen uuden osion tai materiaalin, saat sen käyttöösi automaattisesti ilman lisäkuluja.

Koulutuksellamme on europeactive/EuropeActiven EQF level 4 auktorisointi. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus kuulua eurooppalaiseen Ereps-rekisteriin ja voit todistaa osaamisesi myös ulkomailla. Koulutuksen jälkeen saat EuropeActiven myöntämän kansainvälisen personal trainer -lisenssin.

Usein kuulee pohdittavan sitä, onko personal trainereita jo liikaa. Lukujen valossa treenareita on aivan liian vähän. Suomalaisesta aikuisväestöstä joka toisella henkilöllä on jokin elintapasairaus, tai ainakin kohonnut riski sairastumiseen. Lisäksi 2 miljoonaa meistä on ylipainoisia ja heistä 650 000 on painoindeksinsä perusteella lihavia. Ja ovathan jäljellä vielä aktiiviset kuntoilijat sekä urheilijat, jotka hekin kaipaavat personal trainerin osaamista ja tukea fysiikkansa sekä voimatasojensa optimoimiseen. Tutustu Kysymyksiä personal trainer -koulutuksen ympäriltä -videoihin Youtube-kanavallamme.

Oppiminen tapahtuu suurilta osin lähijaksojen välissä, mutta paljonko käytät omaehtoiseen itsesi kehittämiseen aikaa, riippuu itsestäsi. Lähijaksojen välillä kertaat luku- ja oppimistehtävien muodossa lähijakson aikana opiskellut asiat tai tutustut uuteen aiheeseen. Kehittävän harjoittelun perusteet -lähijaksoon sisältyy Tie tuloksiin verkkokurssi (noin 5h), joka tulee olla opiskeltuna ennen lähijaksoa. Ensimmäiseltä pt-lähijaksolla alkava harjoitusasiakkuus teettää normaalin valmennuksen verran töitä muutaman kuukauden ajan. Kuntosalivalmentaja- ja personal trainer -koulutuksien päätteeksi on sekä verkossa suoritettava teoriakoe että käytännön ohjausnäyttö, joihin valmistaudutaan etukäteen.

Lähijaksojen maksimi osallistujamäärä vaihtelee hieman koulutuspaikkakunnittain. Pääasiassa koulutuksiin otetaan enintään 20 opiskelijaa per ryhmä.

Olemme listanneet harjoitusasiakkuudelle avoimia kuntokeskuksia tietopankkiimme. Kannattaa myös rohkeasti kysyä mahdollisuuksia oman paikkakuntasi kuntokeskuksista.

Harjoitusasiakkuus on oikea personal training valmennus. Se sisältää alkukartoitukset, ohjelmoinnit ja säännölliset ohjaustapaamiset. Lisäksi laadit harjoitusasiakkuudesta loppuraportin. Työmäärä riippuu osin asiakkaan tavoitteista, mutta viikkotasolla asiakkuuteen on hyvä varata tunnista kahteen tuntia. Asiakkuus kestää tyypillisesti noin 3 kuukautta. Harjoitusasiakkuuden toteuttaminen on helppoa, koska olemme laatineet sitä varten valmiin käsikirjoituksen, jota noudattamalla teet oikeat toimenpiteet oikeaan aikaan.

Harjoitusasiakkaan saat valita itse. Perusterve henkilö, jolla ei ole rajoitteita liikunnan harrastamiselle ja joka on innostunut kehittämään omaa hyvinvointiaan tai hänellä on mielessä jokin selkeä tavoite, on esimerkillinen harjoitusasiakas. Harjoitusasiakkuuden tarkoitus on tutustuttaa sinut käytännön valmennustyöhön ja herättää kysymyksiä. Suosittelemme, että harjoitusasiakkaasi ei ole sinulle ennestään kovin tuttu, sillä niin saat asiakkuudesta eniten irti.

On suotavaa että ole koulutuksissa ajoissa, mutta satunnaiset myöhästymiset eivät vaikuta koulutuksen suorittamiseen. On tärkeää, että ilmoitat mahdollisesta myöhästymisestä etukäteen esimerkiksi sähköpostitse.

Jos jokin koulutuksen päivistä ei sovi sinulle, voit olla yhteydessä koulutuksesta vastaavaan yhteyshenkilöön. Hänen kanssa pystyt sopimaan korvaavista vaihtoehdoista.