Home
Kieli: en

Ravintovalmentaja -koulutus

Tervetuloa Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutukseen!


Ravintovalmentaja -koulutuksestamme saat tehokkaimmat toimintamallit tuloksekkaaseen ravinto-ohjaukseen huippukouluttajien johdolla!

Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutus sopii erinomaisesti sinulle, joka toimit esimerkiksi personal trainerina tai muuna liikunta-alan tai terveysalan ammattilaisena, ja haluat laajentaa osaamistasi kokonaisvaltaisemmaksi sekä toteuttaa ravintovalmennusta muun valmennuksen ohessa.

Katso alkavat koulutukset    Ravintovalmentaja -koulutusopas

Tehokkaimmat toimintamallit tuloksekkaaseen ravinto-ohjaukseen.


Trainer4You Ravintovalmentaja koulutus keskittyy neljän tärkeän pääteeman ympärille, jotka ovat seuraavat:

Ravitsemusfysiologia

Ammattitaitoisen ravintovalmennuksen pohjalla on oltava tutkittuun tietoon perustuva ymmärrys ravintoaineista ja niiden tehtävistä elimistössä. Koulutuksessa opit määrittelemään eri energia- ja suojaravintoaineet sekä miten ruoansulatus ja ravintoaineiden aineenvaihdunta toimivat.

Suorituskyky- ja kehonkoostumus-ravitsemus

Edellisen pohjalta opit myös, mitkä asiat vaikuttavat mm. ravintoaineiden imeytymiseen, painon putoamiseen ja lihasmassan kasvuun. Opit tehokkaita keinoja taklata mahdolliset ongelmat näillä alueilla ja saat työkalut vaikuttavaan ravintovalmennukseen. Näitä oppeja hyödynnät tehokkaasti mm. urheilijoiden, tavoitteellisesti treenaavien ja aktiivisten harrastajien kanssa.

Ravitsemuspsykologia

Koulutuksessa otetaan huomioon myös ravitsemuksen psykologinen puoli. Toisinaan tuloksiin pääsyn tiellä seisoo valmennettavan oma mieli. Silloin sinulla ravintovalmentajana on oltava perusymmärrys käyttäytymispsykologiasta ja keinoja motivoida asiakasta sekä auttaa häntä muutoksessa. Ravitsemuspsykologian merkitys korostuu etenkin elintapamuuttujien ja painonpudottajien kanssa työskenneltäessä.

Käytännön ravintovalmennus

Vankan teoriapohjan lisäksi saat tottakai paljon työkaluja käytännön ravintovalmennuksen tueksi. Koulutukseen kuuluu myös harjoitusasiakasvalmennus, jonka myötä pääset käsiksi valmennustoimintaan jo alusta asti. Vaihtuvat, ammattitaitoiset kouluttajamme toimivat kaikki myös itse ravintovalmennuksen parissa ja yhtenä pidetyimpänä asiana koulutuspalautteissa nouseekin kouluttajien kertomat omat kokemukset kentältä.


Koulutus on suunnattu

 • Personal trainereille
 • Lajivalmentajille
 • Fysiikkavalmentajille
 • Liikunnanohjaajille
 • Terveydenhoitajille
 • Sairaanhoitajille
 • Lääkäreille
 • Ravitsemuksesta kiinnostuneille

Koulutuksen sisältö


Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutus koostuu neljästä lähijaksosta (yhteensä kahdeksan opiskelupäivää) sekä omatoimisesta etäopiskelusta. Koulutukseen sisältyy myös harjoitusasiakkuussuhde. Tutustu kouluttajiin täältä.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?


Ravintovalmentajakoulutus on suunnattu lisäkoulutukseksi liikunnanohjaajille, liikuntaneuvojille, personal trainereille, fysioterapeuteille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille tai ylipäätään henkilölle, joka tekee työtä ravinto- ja elintapaohjauksen parissa. Koulutusohjelma on suunnattu niin valmennustyötä tekeville,kuin sitä vasta suunnitteleville. Se sopii myös henkilölle, joka haluaa hyvät eväät oman ravitsemuksensa parantamiseksi.

Ravintovalmentajakoulutuksesta saat vahvat eväät asiakkaidesi ohjaamiseen ja neuvomiseen ravitsemuksen pulmatilanteissa. Ihmiset ovat jatkuvasti kiinnostuneempia ravitsemuksesta ja ravitsemuksen yhteys terveyteen ja tavoitteen saavuttamiseen alkaa olla ilmeistä jo valtaosalle väestöstä. Ravinto-osaamiselle on siis kysyntää ja ravintovalmentajat vastaavat tähän kysyntään. Ravintovalmentajilla on useita työkaluja, joilla he vaikuttavat asiakkaidensa ruokailutottumuksiin eikä läheskään kaikkiin toimenpiteisiin tarvita lähitapaamisia. Toiset valmentajat toteuttavat puhtaasti etävalmennuksia, kun taas toiset käyttävät pääosin lähitapaamisia.

Koulutus antaa työkalut tuloksekkaaseen ravintovalmennus työhön

Koulutuksen tavoitteena on lisätä terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalveluiden parissa työskentelevien henkilöiden ravitsemustietoutta ja ennen kaikkea tuloksekasta ravintovalmennusosaamista. Opit hahmottamaan ravitsemusta kokonaisuutena ja ymmärrät, miksi erilaisissa tilanteissa annetaan erilaisia ravitsemusohjeita. Koulutus antaa myös arvokasta tietoa ravitsemuspsykologiasta ja ihmisten käyttäytymisestä. Sitä kautta saat varmasti myös työkaluja omaan elämääsi. Ravintovalmentajakoulutus voikin olla ponnahduslauta täysin uusille työurille.

Ravintovalmentaja -koulutuksen maksuvaihtoehdot


Ilmoittaudu koulutukseen hyvissä ajoin ennen alkamispäivää! Saat edullisemman early bird hinnan sekä sinulla on aikaa valmistautua koulutukseen sinulle lähettämämme materiaalipaketin muodossa.

= Super early bird hinta 1965 euroa (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)
Koulutuksen ovh hinta 2190 euroa

Voit jakaa koulutusmaksun joustavasti jopa 36 kuukausierään Svea erämaksulla. Tällöin maksat koulutuksen hinnan lisäksi kertaluontoisen tilinavausmaksun 5 euroa. Svea erämaksusta et maksa korkoa tai muita kuluja. Lue lisää Svea erämaksusta täältä.

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Löydät koulutuksen early bird tarjouksien päivämäärät "lisätietoja" linkin takaa. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Vielä kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö koulutuksesta


Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.


KYSYMYKSIÄ?
Laita meille viestiä chatissa (arkisin 9-17) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Valitse koulutuspaikka ja -ajankohta

Time Training title Price See more details
09.01.2021 Ravintovalmentaja -koulutus, etätoteutus, 9.1.-25.4.2021 One-off payment €1,490.00
Svea payment
More details

= Early bird hinta (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)

Esimerkkilaskelmat kuukausimaksueristä


Katso alta esimerkkilaskelmia maksusopimuksesta eri ajanjaksolle. Erämaksut tapahtuvat yhteistyössä Svean kanssa. Katso Svea Erämaksua koskevia kysymyksiä ja vastauksia tästä.

Lue lisää lataamalla Ravintovalmentaja-opas


Onko ravitsemus intohimosi? Lue oppaasta miten Trainer4You Ravintovalmentajat soveltavat osaamistaan käytännössä!

Tämä opas perehdyttää sinut mm. seuraaviin aiheisiin:

 • - Millainen on ravintovalmentajan työpäivä?
 • - Ravintovalmentajan koulutus
 • - Tutustu ravintovalmennuksen työkaluihin
 • - Kannattavaa liiketoimintaa ravintovalmennuksella
 • - Ravintovalmennuksen ammattilaisille on tarvetta


Voit ladata oppaan ilmaiseksi luomalla tunnukset tietopankkiimme.

Usein kysytyt kysymykset


Jos olet esimerkiksi personal trainer, liikunnanohjaaja, fysiikkavalmentaja, hoitaja, lääkäri, fysioterapeutti, hieroja, kosmetologi tms. ja joudut työssäsi ohjaamaan tai neuvomaan ihmisiä ravitsemusasioissa, kannattaa suunnata koulutukseen, joka tarjoaa laadukkaat toimintamallit ja työkalut ravinto-ohjaus- tai -valmennustyöhön. Trainer4You ravintovalmentaja -koulutus on käytännönläheinen ja nimenomaan valmennustyöhön tähtäävä koulutus. Opetuksen keskiössä on tiedon lisäksi toimintamallit ravinto-ohjaukseen, ravitsemuspsykologia sekä valmentava ohjausote. Näin opetus ei jää ainoastaan teoriatiedon varaan, vaan on helpommin siirrettävissä varsinaiseen ohjaus- ja valmennustyöhön.

Erityisasiantuntijan pesti ja ravitsemustieteen tutkijan ura avautuu todennäköisimmin lukemalla ravitsemustiedettä yliopistossa. Mikäli haluat toimia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa ravitsemuksen erityisosaajana, sinun tulee hakea lukemaan ravitsemustiedettä jotta voit saada laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyden. Lue lisää blogistamme: trainer4you.fi/blogi/harkitsetko-ravitsemusopintoja-ota-nama-5-asiaa-huomioon.

Kyllä riittää. Ravintovalmentajan kohderyhmät voisi karkeasti jakaa kolmeen: ravinnosta terveyttä, suorituskykyä tai parempaa kehonkoostumusta etsiviin asiakkaisiin. Kun tarkastellaan lähemmin, kuinka paljon näitä ihmisiä todella onkaan Suomessa, huomataan ettei asiakkaiden riittävyys jää ainakaan kohderyhmän koosta kiinni. Toki tarve ei vielä suoraan luo kysyntää.
Ravintovalmentajana sinun tuleekin aktiivisesti jakaa tietoasi, jotta yhä useampi tulisi tietoiseksi ravitsemuksen yhteydestä terveyteen ja suorituskykyyn. Ihmisten ravitsemustietouden lisääntyminen näkyy positiivisesti ravintovalmennuksesta kiinnostuneiden määrässä. Lue lisää blogistamme: trainer4you.fi/blogi/riittaako-ravintovalmentajalle-asiakkaita.

Ravintovalmentajan tehtävä on helpottaa matkaa kohti sopivinta ravitsemusta. Ravitsemus on niin suuri osa elämäämme, että uskallamme väittää ravintovalmennuksesta olevan hyötyä lähtökohdasta, tavoitteesta ja tietotaidosta riippumatta. Ravintovalmentaja voi auttaa esimerkiksi seuraavissa asioissa: terveyden parantaminen, suorituskyvyn parantaminen, kehonkoostumuksen muuttaminen, erityisruokavaliot (diagnoosit tulevat terveydenhuollosta) sekä elämäntapamuutoksen tekeminen. Lue lisää blogistamme: trainer4you.fi/blogi/ravintovalmennuksen-hyodyt-asiakkaalle.

Osa ravintovalmentajista toteuttaa puhtaasti etävalmennuksia, kun taas toiset käyttävät pääosin lähitapaamisia. Ravintovalmennuksessa ohjeet voidaan antaa sähköpostitse ja niitä voidaan täydentää puhelimitse. Tämä säästää aikaa sekä valmentajalta että asiakkaalta. Yhtenä ravintovalmennuksen tuloksellisuuden takeena ovatkin oikeanlaiset työkalut, kuten ruokapäiväkirja, esitietolomake, seurantalomake, erilaiset kyselyt ja muut lomakkeet. Ne eivät yleensä vaadi valmentajan läsnäoloa. Lue ravintovalmennuksen sisällöstä tarkemmin blogistamme: trainer4you.fi/blogi/mita-ravintovalmennustapaamisilla-tehdaan.

On suotavaa että ole koulutuksissa ajoissa, mutta satunnaiset myöhästymiset eivät vaikuta koulutuksen suorittamiseen. On tärkeää, että ilmoitat mahdollisesta myöhästymisestä etukäteen esimerkiksi sähköpostitse.

Jos jokin koulutuksen päivistä ei sovi sinulle, voit olla yhteydessä koulutuksesta vastaavaan yhteyshenkilöön. Hänen kanssa pystyt sopimaan korvaavista vaihtoehdoista.