Home
Kieli: en

Voimavalmentaja -koulutus

Voimavalmentaja

Voimaharjoittelua pintaa syvemmältä


Haluatko valmentaa ihmisiä kohti huippusuorituskykyä? Janoatko syvällistä tietotaitoa voimaharjoittelusta? Haluatko oppia parhaat ja tutkitusti tehokkaimmat käytännöt maksimivoiman, nopeusvoiman, kestovoiman ja lihasmassan kehittämiseen? Voimavalmentaja -koulutus antaa sinulle laajan käsityksen eri voiman osa-alueiden tuloksekkaasta harjoittamisesta sekä kuormitusfysiologisista prosesseista kehittävän voimaharjoittelun takana. Koulutuksen jälkeen osaat rakentaa yksilöllisiä, tavoitelähtöisiä ja kovia tuloksia tuottavia voimaharjoitteluohjelmia aina vuosisuunnitelmatasolta päiväkohtaiseen harjoitukseen.

Katso alkavat koulutukset ja ilmoittaudu Lataa koulutuksen tietopaketti

Voimaharjoittelua pintaa syvemmältä


Trainer4You Voimavalmentaja -koulutus yhdistää parhaan tutkimustiedon ja käytännön. Koulutus on omiaan henkilöille, joille pelkät perusteet eivät riitä ja joka haluaa kehittää harjoittelun ohjelmointiosaamistaan. Koulutuksessa syvennytään mekanismitasolla tarkasti niin hermostollisiin adaptaatioihin, lihasperäisiin adaptaatioihin kuin tuki- ja sidekudosadaptaatioihin. Tämä kaikki tehdään käytännönläheisesti voimavalmennuksen näkökulmasta siten, että opit esimerkiksi mitä mTOR-signaloinnista kannattaa ymmärtää, jotta osaat tehdä hyviä lihasmassan kasvuun johtavia harjoitusohjelmia. Tai ymmärrät, mikä ero on yleisillä ja liikespesifeillä adaptaatioilla niin sanotussa hermostollisessa maksimivoimaharjoittelussa.

Voimavalmentaja -koulutus on voimaharjoittelun syventävä koulutus, joten perustietämys anatomiasta, fysiologiasta ja kuormitusfysiologiasta kehittävän harjoittelun perusteineen on kurssille tultaessa eduksi. Varsinaisia pohjakoulutusvaatimuksia ei kuitenkaan ole, eli kuka tahansa saa osallistua koulutukseen.

Koulutukseen osallistuneiden arvioita


Voimavalmentaja-koulutus on suunnattu

 • Personal trainereille
 • Fysiikkavalmentajille
 • Urheiluvalmentajille
 • Kuntosaliohjaajille
 • Urheilijoille
 • Tavoitteellisesti treenaaville

Koulutuksen sisältö


Supersarjana käytäntöä ja teoriaa

Voimavalmentaja -koulutuksen teoriaosuuksien tärkeintä antia on erilaisten voimaharjoittelun ohjelmointimallien oppiminen ja soveltamiskohteet. Tavoitelähtöisyys, nousujohteisuus, ärsykkeenvaihtelu ja yksilöllisyys ovat kaiken kehittävän harjoittelun taustalla, joten opit enemmän kuin avainasiat tärkeimpien tuloksekkaiden voimaharjoitteluohjelmien takaa.

Käytännön osioissa käydään laajasti läpi erilaisia perus- ja erikoistekniikoita eri voiman osa-alueiden kehittämiseen. Saat vastauksia mm. muuttuvan vastuksen, isometrisen harjoittelun, osanostojen ja tempovariaatioiden hyödyistä maksimivoiman kehittämisessä sekä tuloksekkaasta kontrastivoimaharjoittelusta ja plyometrisestä harjoittelusta.

Koulutuksen kehittäjä Tuomas Rytkönen, LitM


Tuomas Rytkönen on voimaharjoitteluun erikoistunut valmennus- ja testausopin maisteri, joka työskentelee fysiikkavalmentajana, kouluttajana ja asiantuntijana. Parhaan tutkimustiedon yhdistäminen käytännön valmennukseen on Tuomaksen suuri intohimo. Tuomaksen voimavalmennuksessa tulokset ovat usein järisyttävän kovia. Esimerkiksi 22 vuotta voimanostoa harrastaneen 66 kilon sarjan voimanostajan yhteistulos parani 40 kiloa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana fysiikkavalmennus yritys Athletican valmennuksessa. Tuomas on valmentanut paljon niin kuntoilijoita kuin kilpaurheilijoita. Leuanvedon SM-mitalisteja on tullut Tuomaksen valmennustallista kasapäin.

Myös Tuomas itse on intohimoinen voimailija ja meriittilistaan kuuluu mm. lukuisia Suomen mestaruuksia ja SE-tuloksia kilpaleuanvedosta. Tämän esittelyn kirjoittamisen aikaan ennätyksiä ovat mm. 96 kilon lisäpainoleuanveto, 272,5 kilon maastaveto, 160 kilon penkkipunnerrus, pistoolikyykky 70 kilon lisäpainolla molemmilla jaloilla, ihmislippu, etuvaaka ja takavaaka noin 100 kilon elopainolla.

Tuomaksen ammattitaitoon luottavat useat suomalaiset NHL-jääkiekkoilijat, Suomen Yleisurheilumaajoukkue sekä kymmenet muut erilajien urheilijat.

Tuomas Rytkönen

Approved by Lihastohtori


"Tuomas on ehdottomasti Suomen johtava tutkitun tiedon soveltaja voimaharjoitteluun. Hän on koonnut mahtavan voimaharjoittelukoulutuspaketin, jota voin suositella lämpimästi kaikille valmentajille."

Juha Hulmi (Lihastohtori eli akatemiatutkija, dosentti ja liikuntatieteiden tohtori)

Petteri Piiroinen suosittelee


""Tuomas Rytkönen tieteilijänä ja valmentajana kuuluu keihäänheittäjien ja valmentajien asiantuntijajoukkoon ja tuo merkittävää lisäarvoa laadukkaaseen valmentautumiseen."

Petteri Piironen, Keihäänheiton NOV-valmentaja Suomen Urheiluliitto/Kuortane Olympic Training Center

Koulutuksen maksuvaihtoehdot


Ilmoittaudu koulutukseen hyvissä ajoin ennen alkamispäivää! Saat edullisemman early bird hinnan ja voit jakaa maksun jopa 36 erään.

= Early bird hinta 1440 euroa (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)
Koulutuksen ovh hinta 1590 euroa.

Voit jakaa koulutusmaksun joustavasti jopa 36 kuukausierään Svea erämaksulla. Tällöin maksat koulutuksen hinnan lisäksi kertaluontoisen tilinavausmaksun 5 euroa. Svea erämaksusta et maksa korkoa tai muita kuluja. Lue lisää Svea erämaksusta täältä.

Koulutuksien osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki sivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät alv:ta 24 %. Löydät koulutuksen early bird tarjouksien päivämäärät "lisätietoja" linkin takaa. Lue lisää maksuehdoista täältä.

Vielä kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö koulutuksesta


Haluatko että otamme sinuun yhteyttä koulutukseen liittyen? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme yhteyttä ja vastaamme koulutukseen liittyviin kysymyksiin.


KYSYMYKSIÄ?
Laita meille viestiä chatissa (arkisin 9-17) niin mietitään sinulle paras koulutusvaihtoehto. Voit muutenkin jutella kanssamme mistä tahansa opintoihin tai alaan liittyvästä asiasta chatin kautta. Jos emme juuri nyt ole paikalla chatissa, niin jätä yhteystietosi ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Valitse koulutuspaikka ja -ajankohta

Time Training title Price See more details
12.02.2022 Voimavalmentaja -koulutus, Espoo 12.2.-8.5.2022 One-off payment €1,690.00
Svea payment
Full, sign up for a queue list
23.04.2022 Voimavalmentaja -koulutus, Oulu 23.4.-10.7.2022 One-off payment €1,690.00
Svea payment
More details

= Early bird hinta (ilmoittautuminen 3kk ennen koulutusta)

Esimerkkilaskelmat kuukausimaksueristä


Katso alta esimerkkilaskelmia maksusopimuksesta eri ajanjaksolle. Erämaksut tapahtuvat yhteistyössä Svean kanssa. Katso Svea Erämaksua koskevia kysymyksiä ja vastauksia tästä.

Lue lisää lataamalla Voimavalmentaja-opas


Luomalla maksuttoman Trainer4You-tilin saat käyttöösi Voimavalmentaja-oppaan sekä yli 200 videota harjoittelusta ja ravitsemuksesta.

Opas sisältää mm.:

 • Kenelle koulutus on tarkoitettu?
 • Mitä kaikkea koulutus sisältää?
 • Tarkka kuvaus koulutuksen kulusta ja käsiteltävistä aiheista
 • Mitä eväitä koulutus antaa voimaharjoitteluun ja sen ohjaamiseen
 • Kuka on Tuomas Rytkönen

Voit ladata oppaan ilmaiseksi luomalla tunnukset tietopankkiimme.

Usein kysytyt kysymykset


Ei, mutta perustietämys anatomiasta, fysiologiasta, ja kuormitusfysiologiasta kehittävän harjoittelun perusteineen kurssille tullessa on eduksi. Koulutus on omiaan syventämään erityisesti personal trainerin koulutusta.

Saat ison kasan lisää työkaluja kehittävän voimaharjoittelun työkalupakkiisi. Jos haluaa kehittyä vielä pitkälläkin salitaustalla, niin täytyy osata luoda sekä systeemistä että akuuttia ärsykkeenvaihtelua monipuolisesti. Erilaisten ohjelmointimallien hyödyntäminen on työkalukokoelma systeemisen ärsykkeenvaihtelun luontiin ja laaja liikevariaatiopankki on työkalukokoelma eri nostomuotojen ja lihasmassan kehittämiseksi. Voimavalmentaja -koulutuksen jälkeen tiedät lisäksi mihin eri työkalujen tehokkuus perustuu kuormitusfysiologisesti.

Ei tarvitse. On eri asia valmentaa ja olla urheilija. Voit hyvin osata ohjelmoida vaikkapa tuloksekkaan etuvaa'an saavuttamiseen tähtäävän treeniohjelman vaikket itse osaa etuvaakaa tai vastaavasti tehdä toiselle erinomaisen lihasmassan kasvuun tähtäävän ohjelman, vaikka oma harrastuksesi olisi maratonjuoksu, jossa liian isoista lihaksista on vain harmia.

On suotavaa että ole koulutuksissa ajoissa, mutta satunnaiset myöhästymiset eivät vaikuta koulutuksen suorittamiseen. On tärkeää, että ilmoitat mahdollisesta myöhästymisestä etukäteen esimerkiksi sähköpostitse.

Jos jokin koulutuksen päivistä ei sovi sinulle, voit olla yhteydessä koulutuksesta vastaavaan yhteyshenkilöön. Hänen kanssa pystyt sopimaan korvaavista vaihtoehdoista.